– Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εσωτερικού άνω των 40€ –

Blog

 1. Όλη η αλήθεια για τη "μυστηριώδη" πνευμονοπαθεια

  Όλη η αλήθεια για τη "μυστηριώδη" πνευμονοπαθεια

  «Οι πρώτοι θάνατοι από ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι γεγονός». Παράλληλα, δεκάδες κρούσματα ύποπτων ασθενειών που συνδέονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου καταγράφονται σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει ένας άτυπος παγκόσμιος συναγερμός και πολλοί να κάνουν ήδη λόγο για τη «Νόσο των Ατμιστών».

  Τι συμβαίνει; Πώς ένα προϊόν το οποίο έχει κριθεί από έγκυρες παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες ως κατά πολύ λιγότερο βλαβερό από το τσιγάρο και ταυτόχρονα το πιο επιτυχημένο μέσο διακοπής της συνήθειας του καπνίσματος, έπειτα από περισσότερα από 10 χρόνια διάθεσής του στις αγορές όλου του κόσμου, ξαφνικά  δαιμονοποιείται και θεωρείται υπαίτιο για μυστηριώδεις πνευμονικές ασθένειες, ακόμα και για μη εξηγήσιμους θανάτους;

  Διαβάστε περισσότερα »
 2. H Ευρώπη λέει «Σας ευχαριστούμε που ατμίζετε» την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να εξαφανίσει το άτμισμα

  H Ευρώπη λέει «Σας ευχαριστούμε που ατμίζετε» την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να εξαφανίσει το άτμισμα

  Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υποσχέθηκε να «κάνει κάτι πολύ, πολύ δυνατό» μετά από τις εκατοντάδες περιπτώσεις οξείας πνευμονοπάθειας που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, οι αρχές Δημόσιας Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, της μεγαλύτερης αγοράς προϊόντων ατμίσματος στην Ευρώπη, υποστηρίζουν και εγκρίνουν το άτμισμα ως ένα σημαντικό όπλο για να σταματήσουν οι άνθρωποι το κάπνισμα.

  Αυτή είναι και η επικρατούσα άποψη σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι αρμόδιες αρχές είναι αισιόδοξες ότι δεν θα υπάρξουν τέτοια περιστατικά, καθώς οι ασθένειες που εμφανίζονται στις Η.Π.Α. έχουν συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την εμφάνιση υγρών αναπλήρωσης με μαριχουάνα (THC, η ψυχοδραστική ένωση στην κάνναβη), η οποία απαγορεύεται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στους Ευρωπαίους εφήβους είναι επίσης πολύ χαμηλότερη από ό, τι στις Η.Π.Α., όπως και η περιεκτικότητα σε νικοτίνη στα πιο δημοφιλή προϊόντα.

  "Εάν είστε καπνιστής και δεν έχετε σταματήσει το κάπνισμα, δοκιμάστε το άτμισμα", δήλωσε ο Martin Dockrell, Επικεφαλής για τον Καπνό, του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε και στον λογαριασμό του στο twitter αυτό το μήνα. Ο κυβερνητικός οργανισμός έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.

  Διαβάστε περισσότερα »
 3. Συνελήφθη στο Wisconsin άντρας που παρασκεύαζε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα με έλαιο μαριχουάνας

  Συνελήφθη στο Wisconsin άντρας που παρασκεύαζε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα με έλαιο μαριχουάνας

  Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα κρούσματα της «μυστηριώδους» πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ πολλοί επιστήμονες υγείας εξέφρασαν την άποψη ότι πιθανά συνδέονται με χρήση παράνομων προϊόντων. Σχεδόν ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε η «απάτη» των προϊόντων Dank Vapes. Πλέον βρισκόμαστε στο σημείο που πλήθος περιστατικών, κατόπιν εργαστηριακών ελέγχων του FDA, έχουν συνδεθεί με χρήση παράνομων προϊόντων με έλαιο μαριχουάνας και οι ανακοινώσεις CDC και FDA προτρέπουν τους καταναλώτές να αποφεύγουν το άτμισμα ελαίων και άλλων παράνομων ή πλαστών προϊόντων που δεν προτείνονται από τον κατασκευαστή.

  Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο, ένας άνδρας από το Wisconsin κατηγορείται για τη λειτουργία παράνομης επιχείρησης που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και παρήγαγε, κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, χιλιάδες πλαστούς ατμοποιητές ηλεκτρονικού τσιγάρου προγεμισμένους με έλαιο μαριχουάνας (THC), ανέφεραν οι αρχές.


  Διαβάστε περισσότερα »
 4. O FDA για τους θανάτους από το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Σταματήστε να ατμίζετε μαριχουάνα και τετραϋδροκανναβινόλη (THC)

  O FDA για τους θανάτους από το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Σταματήστε να ατμίζετε μαριχουάνα και τετραϋδροκανναβινόλη (THC)

  Ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής), δηλαδή ο αντίστοιχος ΕΟΦ της Αμερικής, επιβεβαιώνει σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ότι τα περισσότερα περιστατικά σχετίζονται με άτμισμα ελαίου μαριχουάνας (THC) και κάλεσε τους ατμιστές των ΗΠΑ να αποφεύγουν να αγοράζουν προϊόντα ατμίσματος από το δρόμο ή τη μαύρη αγορά, να αποφύγουν τη χρήση ελαίου μαριχουάνας (THC) καθώς και να σταματήσουν να τροποποιούν ή να προσθέτουν ουσίες στα προϊόντα που αγοράζουν στα καταστήματα.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα καρδιολόγου, ερευνητή και εμπειρογνώμονα σε θέματα που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, Δρ Κωνσταντίνο Φαρσαλινό «Επιτέλους, για πρώτη φορά ένας αμερικάνικος οργανισμός υγείας τοποθετείται επίσημα και δηλώνει ότι το πρόβλημα με τις περιπτώσεις οξείας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας σχετίζεται με εισπνοή ελαίου μαριχουάνας (THC) και όχι με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα».

  Και σ

  Διαβάστε περισσότερα »
 5. Ανακοίνωση CDC: Μην αγοράζετε προϊόντα στο δρόμο (μαύρη αγορά)

  Ανακοίνωση CDC: Μην αγοράζετε προϊόντα στο δρόμο (μαύρη αγορά)

  Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, το CDC (Κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης νοσημάτων) εξέδωσε συναγερμό για τη δημόσια υγεία σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ.

  Ο ακριβής αριθμός κρουσμάτων είναι προς το παρόν άγνωστος, αλλά πολλοί ασθενείς έχουν αναφέρει τη χρήση προϊόντων με κανναβινοειδή, όπως THC ή CBD.

  Διαβάστε περισσότερα »
 6. Δήλωση-Δέσμευση για την ποιότητα των προϊόντων μας

  Δήλωση-Δέσμευση για την ποιότητα των προϊόντων μας

  Στη NOBACCO θεωρούμε ευθύνη μας να παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και τα επιστημονικά ευρήματα γύρω από το άτμισμα, ώστε να ενημερώνουμε άμεσα και έγκυρα όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε.

  Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί αρκετά περιστατικά οξείας πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν ανησυχήσει την ατμιστική κοινότητα. Πλήθος άρθρων έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και δηλώσεις έγκριτων επιστημόνων συνδέουν τα συγκεκριμένα περιστατικά με χρήση υγρών αναπλήρωσης που κυκλοφορούν παράνομα στη μαύρη αγορά και περιέχουν έλαιο ινδικής κάνναβης με υψηλά ποσοστά της ψυχοτρόπου ουσίας THC.

  Διαβάστε περισσότερα »
 7. Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Δεν υπάρχει «ασθένεια των ατμιστών» (vid)

  Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Δεν υπάρχει «ασθένεια των ατμιστών» (vid)

  Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, με πλήθος δημοσιευμένων μελετών αναφορικά με τις επιδράσεις του ατμίσματος στην ανθρώπινη υγεία, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 για την «μυστηριώδη» πνευμονοπάθεια που οδήγησε πάνω από 100 Αμερικανούς στο νοσοκομείο. Ανέφερε ότι πρόκειται για οξεία δηλητηρίαση που προκαλεί οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και όχι για «ασθένεια των ατμιστών», όπως εντέχνως παρουσιάστηκε από μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

  Διαβάστε περισσότερα »
 8. Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τη «μυστηριώδη νόσο» ατμιστών στην Αμερική

  Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τη «μυστηριώδη νόσο» ατμιστών στην Αμερική

  Πρόσφατα παρατηρήθηκαν περίπου 100 περιστατικά πνευμονικής νόσου σε 14 διαφορετικές Πολιτείες της Αμερικής, με ειδικούς να σχετίζουν την εμφάνιση της ασθένειας με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δίχως ωστόσο να έχουν κατανοήσει πλήρως το τι συμβαίνει. Πάντως, οι ασθενείς ανέφεραν χρήση διαφόρων συστατικών στο υγρό αναπλήρωσης όπως νικοτίνη, «σπιτικά» μείγματα αρωμάτων, ακόμα και προϊόντα με βάση την ινδική κάνναβη.

  Ωστόσο, στις 20 Αυγούστου, άρθρο της Medical Daily φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Προϊόντα ατμίσματος που κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά συνδέθηκαν με τις πρόσφατες περιπτώσεις ασθένειας των πνευμόνων.

  Διαβάστε περισσότερα »
 9. 5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!

  5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!

  Πλήθος επιστημόνων έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα. Δες μερικές απόψεις σημαντικών μελών τις επιστημονικής κοινότητας!

  Διαβάστε περισσότερα »
 10. Φεύγεις διακοπές; Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα!

  Φεύγεις διακοπές; Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα!

  Τα εισιτήρια είναι έτοιμα και οι βαλίτσες σιγά-σιγά κλείνουν.

  Ανυπομονείς να κάνεις βόλτα στο νησί, να απολαύσεις την θάλασσα και να αφεθείς ξένοιαστος στα καλοκαιρινά μεσημέρια;

   

  Διαβάστε περισσότερα »
Φόρτωση...
Please wait...