Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Άτμισμα και περιβάλλον: ένας οδηγός ανακύκλωσης

05/06/2023
από
Άτμισμα και περιβάλλον: ένας οδηγός ανακύκλωσης

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, μας αφορά όλους! Και αυτό γιατί μπορούμε ακόμη και με απλές, καθημερινές κινήσεις να χτίσουμε έναν κόσμο λίγο πιο «πράσινο». Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει, φυσικά, και το άτμισμα, αφού η αγαπημένη μας συνήθεια δεν χρειάζεται να έρχεται εις βάρος του πλανήτη.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, και μόνο η υιοθέτηση του ατμίσματος έναντι του καπνίσματος αποτελεί μία κίνηση μεγάλης σημασίας απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Το παραδοσιακό κάπνισμα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες, όχι μόνο λόγω των απαιτήσεων της καλλιέργειας καπνού, αλλά και των αμέτρητων αποτσίγαρων που απορρίπτονται καθημερινά, απειλώντας την υγεία του εδάφους, του νερού και τη θαλάσσια ζωή.

Αφού έκανες λοιπόν το πρώτο βήμα, μάθε πώς θα κάνεις την εμπειρία του ατμίσματος ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, προσθέτοντας στην ατμιστική σου ρουτίνα ένα πολύ σημαντικό, τελευταίο βήμα: την ανακύκλωση! Παρακάτω θα βρεις έναν σύντομο οδηγό για να μάθεις πώς θα ανακυκλώσεις σωστά κάθε κομμάτι του kit σου.

 

Συσκευές μίας χρήσης

Τα disposables, όπως τα mono 2 και mono 0% χωρίς νικοτίνη, έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής ως συσκευές ατμίσματος στα χέρια σου, αλλά μπορούν με τη σειρά τους να δώσουν νέα «ζωή» σε αμέτρητες ακόμα χρήσεις, μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης των υλικών τους.

Τις συσκευές αυτής της κατηγορίας μπορείς να τις απορρίψεις αυτούσιες στους κάδους ανακύκλωσης που θα βρεις στα καταστήματα NOBACCO, ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

 

Προγεμισμένα pods, υγρά αναπλήρωσης & αναλώσιμα

Τα αγαπημένα σου υγρά αναπλήρωσης έρχονται συνήθως σε πλαστικά μπουκαλάκια, τα οποία αποτελούν τον τέλειο «υποψήφιο» για ανακύκλωση. Πάνω τους θα βρεις άλλωστε και το χαρακτηριστικό τρίγωνο σύμβολο που το επιβεβαιώνει. Όμως, προσοχή: για να τα ανακυκλώσεις σωστά, φρόντισε να τα ξεπλύνεις πρώτα με νερό για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα νικοτίνης ή άλλων συστατικών.

Όσο για τα χρησιμοποιημένα pods, έχουν και αυτά θέση τους στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης των καταστημάτων της NOBACCO, που προορίζονται για όλες τις ατμιστικές συσκευές και τα pods.

 

Mods και άλλες συσκευές

Εδώ τα πάντα εξαρτώνται από την κατασκευή της συσκευής σου – αν η μπαταρία είναι αποσπώμενη, μπορείς να την ανακυκλώσεις ξεχωριστά στους ειδικούς για αυτό το σκοπό κάδους που θα βρεις σε πολλά σημεία της πόλης.

Και αν έχεις εμπιστευτεί το άτμισμά σου σε μία NOBACCO συσκευή, μόλις έρθει η στιγμή να την αλλάξεις για μια καινούργια, μπορείς να αποσύρεις την παλιά με το πρόγραμμα Return & Recycle της NOBACCO, και να κερδίσεις έκπτωση στην επόμενη αγορά σου.

 

Έχοντας επιλέξει το άτμισμα συμβάλλεις ήδη στην προστασία του πλανήτη. Τώρα που ξέρεις και πώς να απορρίψεις σωστά τη συσκευή σου, συνέχισε να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου συνήθεια, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο σου έχεις εξασφαλίσει ένα πιο βιώσιμο αύριο.

 

green earth

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;