Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σύμμαχος στη διακοπή του καπνίσματος: Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης

08/03/2024
από
ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Βέρνης φέρνει θετικά νέα για τους καπνιστές που επιθυμούν να αλλάξουν συνήθειες: το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό όπλο για τη διακοπή του καπνίσματος!

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματα της μελέτης τους στο ιατρικό περιοδικό "The New England Journal of Medicine", διερεύνησαν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών ατμοποιητών ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διακοπή του καπνίσματος - σε σύγκριση με μία συμβουλευτική προσέγγιση για τη διακοπή του καπνίσματος χωρίς την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά: οι χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων είχαν σχεδόν διπλάσιο ποσοστό αποχής από το κάπνισμα σε σύγκριση με αυτούς που δεν χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα!

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να σταματήσουν το κάπνισμα μπορούν να αποκτήσουν έναν σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους, κάνοντας χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Αλλά δεν είναι μόνο η αποτελεσματικότητα στη διακοπή του καπνίσματος που κάνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σημαντικά βοηθήματα στη διακοπή του καπνίσματος. Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι όσοι καπνιστές μεταπηδούν από το κάπνισμα στο άτμισμα έχουν λιγότερες επιπτώσεις στην υγεία τους. Ενδεικτικά, ο βήχας ή η παραγωγή πτυέλων, τυπικά συμπτώματα του "πνεύμονα του καπνιστή", ήταν λιγότερα σε όσους χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα.

 

electronic cigaretes

Αν κι εσύ ανήκεις σε αυτούς που σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα, αλλά δυσκολεύονται να το πάρουν απόφαση, τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο για να κάνεις τη μετάβαση στη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, το πρώτο βήμα που θα σε βοηθήσει στον στόχο σου.

Προκειμένου να επιλέξεις το πρώτο σου ηλεκτρονικό τσιγάρο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου, όπως:

  • Πόσο συχνά και πόσα τσιγάρα καπνίζεις;
  • Καπνίζεις περισσότερο ενώ βρίσκεσαι έξω ή είναι μια συνήθεια που έχεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι;
  • Καπνίζεις εν κινήσει - περπατώντας ή όσο βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο;
  • Πόσο «βαριά» είναι τα τσιγάρα που καπνίζεις;

Οι απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις έχουν μεγάλη σημασία για τον τύπο της πρώτης σου συσκευής – αν θα είναι ηλεκτρονικό τσιγάρο ή συσκευή μιας χρήσης

Ωστόσο, αν ο κόσμος του ατμίσματος σού φαίνεται άγνωστος και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι!

Σ’ αυτόν τον αναλυτικό οδηγό μπορείς να μάθεις ό,τι χρειάζεσαι για τα πρώτα σου βήματα στο άτμισμα και, αν χρειάζεσαι προσωποποιημένη βοήθεια, έλα στο κοντινότερο κατάστημα NOBACCO και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σε συμβουλέψει για να βρεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο που θα καλύπτει ακριβώς τις δικές σου ανάγκες.

Βρες το κοντινότερο κατάστημα NOBACCO και κάνε το πρώτο βήμα για να πεις αντίο το κάπνισμα!

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;