Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Συχνότερα προβλήματα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο & πώς να τα λύσεις

22/11/2023
από
vaping problems

Το άτμισμα έχει λύσει πολλά προβλήματα στη ζωή σου – την εξάρτησή σου από το τσιγάρο, το οικονομικό φορτίο του παραδοσιακού καπνίσματος και κυρίως, ίσως, τη μονοτονία στις γεύσεις. Αλλά όπως κάθε άλλη τεχνολογική συσκευή, το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο παρουσιάζει κατά καιρούς τα δικά του προβλήματα.

Διαρροές, εισπνοή υγρού ή… «περίεργοι» ήχοι; Μην ανησυχείς – είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Εφόσον η συσκευή σου και το υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιείς είναι πιστοποιημένα και έχουν αγορασθεί από αξιόπιστο κατασκευαστή, οι δυσλειτουργίες είναι απλά ένα περιστασιακό φαινόμενο που μπορεί ακόμη να σου μάθει να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου ορθότερα.

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

 

Διαρροή υγρού

Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να διαπιστώσεις από πού προκύπτει η διαρροή – από το δοχείο και τη βάση του ατμοποιητή ή από τις οπές εισαγωγής αέρα; Στην πρώτη περίπτωση, βεβαιώσου ότι ο ατμοποιητής έχει βιδωθεί σωστά στη βάση του και ότι τα δαχτυλίδια στεγανοποίησης είναι στη θέση τους. Στη δεύτερη, έλεγξε ότι η αντίσταση μέσα στον ατμοποιητή είναι τοποθετημένη σωστά και ότι η διαρροή δεν προκαλείται από τον τρόπο που χρησιμοποιείς τη συσκευή σου: η κοφτή και απότομη εισπνοή έχει ως αποτέλεσμα την βίαιη εισχώρηση υγρού αναπλήρωσης στην αντίσταση και κατά συνέπεια την ατελή ατμοποίησή του.

 

vaping problems

 

Δυσάρεστη γεύση

Ίσως ένα από τα συχνότερα προβλήματα για τα οποία παραπονιούνται οι ατμιστές. Η χαρακτηριστική γεύση «καμένου» μπορεί να είναι απλά μια ένδειξη ότι το υγρό στη συσκευή σου έχει τελειώσει. Δεν έχεις παρά να το αναπληρώσεις για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την ίδια, αναλλοίωτη γεύση που αγαπάς. Άλλες φορές, ωστόσο, η δυσάρεστη γεύση «καμένου» ήδη από τις πρώτες εισπνοές, υποδεικνύει ότι μάλλον η αντίσταση της συσκευής σου ολοκλήρωσε τον κύκλο «ζωής» της και ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις.

 

Εισπνοή υγρού

Πολύ πιθανό να το έχετε ζήσει ως αρχάριος ατμιστής, ακόμη και με μια συσκευή υψηλής ποιότητας. Το προβληματικό φαινόμενο της εισπνοής υγρού, όμως, οφείλεται σχεδόν πάντα σε λανθασμένη χρήση. Δώσε προσοχή στο πώς και πόσο γεμίζεις τη δεξαμενή του ηλεκτρονικού σου τσιγάρου – καθώς η υπερχείλιση είναι βασική αιτία επιστροφής υγρού στο επιστόμιο – αλλά και στον τρόπο που ατμίζεις. Οι απαλές και μεγαλύτερης διάρκειας εισπνοές δίνουν στο υγρό αναπλήρωσης τον χρόνο να ατμοποιηθεί σωστά.

 

vaping problems

 

Παράξενοι ήχοι

Αν η συσκευή σου ακούγεται σαν να προσπαθεί να σου «μιλήσει»… άκουσέ τη! Οι παράξενοι ήχοι από το ηλεκτρονικό τσιγάρο παράγονται συνήθως όταν υγρό έχει εισχωρήσει σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Καθάρισε σχολαστικά όλες τις οπές της συσκευής, έλεγξε ότι έχεις συνδέσει σωστά τον ατμοποιητή στη μπαταρία ή ότι η δεξαμενή υγρού δεν έχει διαρροές λόγω υπερχείλισης. Τέλος, αν πειραματίζεσαι ήδη με εξατομικευμένες ρυθμίσεις, βεβαιώσου ότι η τιμή των watt που έχεις επιλέξει στην μπαταρία ενδείκνυται για την αντίσταση που χρησιμοποιείς.

 

Αυτός ο σύντομος οδηγός θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις και να λύσεις μόνος σου τα συχνότερα προβλήματα που προκύπτουν με τη συσκευή σου – αλλά μην ξεχνάς ότι, κάποιες φορές, είναι καλύτερο να αφήνεις τα πράγματα στους ειδικούς. Αν τα βρεις… σκούρα, η εξειδικευμένη ομάδα vaping experts της NOBACCO θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει με κάθε σου τεχνικό ζήτημα.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;