– Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εσωτερικού άνω των 40€ –

Blog

 1. «Κανένας κίνδυνος από παθητική έκθεση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο - άστοχη η απαγόρευσή του σε κλειστούς χώρους»

  «Κανένας κίνδυνος από παθητική έκθεση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο - άστοχη η απαγόρευσή του σε κλειστούς χώρους»

  Ο John Britton, καθηγητής ιατρικής του αναπνευστικού, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham έκανε αυτή τη δήλωση στις στις 14 Οκτώβρη στον Connor Boyd για τη MailOnline.

  Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το παθητικό άτμισμα είναι επιβλαβές και το να εξαναγκάζεις τους ατμιστές να πάνε σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στους καπνιστές τσιγάρου είναι σκληρό και θα μπορούσε να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στα κανονικά τσιγάρα.

  «Αν στέλνετε τους ατμιστές έξω για να ατμίσουν μαζί με τους καπνιστές, τους φέρνετε απευθείας σε επαφή με το ναρκωτικό που προσπαθούν να σταματήσουν. Δεν θα στέλνατε τον χρήστη μεθαδόνης έξω με τους χρήστες ηρωίνης».

  Ο καθηγητής Britton μιλούσε σε μια δημοσιογραφική ενημέρωση του Science Media Centre, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, μετά από μια σει

  Διαβάστε περισσότερα »
 2. Δήλωση Dr. David O’Reilly

  Δήλωση Dr. David O’Reilly

  Αγαπητέ πελάτη,

   

  Ίσως γνωρίζετε τις πρόσφατες ειδήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τους καταναλωτές που πάσχουν από οξεία αναπνευστική νόσο στις ΗΠΑ και τον Καναδά, γεγονός το οποίο έχει συνδεθεί με την πιθανή χρήση ορισμένων συσκευών ατμίσματος.

  Ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ατμίσματος παγκοσμίως, παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε περισσότερους από 9 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των καταναλωτών.

  Διαβάστε περισσότερα »
 3. «H νομοθετική εξίσωση καπνίσματος και ατμίσματος είναι ενδεικτική της σύγχυσης και της άγνοιας της πολιτείας για το θέμα» δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, γιατρός, σε συνέντευξή του στη Liberal.

  «H νομοθετική εξίσωση καπνίσματος και ατμίσματος είναι ενδεικτική της σύγχυσης και της άγνοιας της πολιτείας για το θέμα» δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, γιατρός, σε συνέντευξή του στη Liberal.

  Με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο, o γιατρός Γιώργος Παππάς έδωσε συνέντευξη στον Κυριάκο Αθανασιάδη, στη Liberal, για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

  Διαβάστε περισσότερα »
 4. Stoptober - Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλεί τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου!

  Stoptober - Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλεί τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου!

  Για άλλη μια χρονιά στην Αγγλία ο Οκτώβριος (October) μετονομάζεται σε Stoptober (από τις λέξεις Stop και October).

  Το Stoptober είναι η 28 ημερών αντικαπνιστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας (NHS-National Health Service), που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 και έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο Άγγλους καπνιστές να προσπαθήσουν μαζικά να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

  Διαβάστε περισσότερα »
 5. Τα προϊόντα με THC παίζουν ρόλο στο ξέσπασμα ασθενειών στην Αμερική, σύμφωνα με το CDC

  Τα προϊόντα με THC παίζουν ρόλο στο ξέσπασμα ασθενειών στην Αμερική, σύμφωνα με το CDC

  Όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται το τοπίο σχετικά με τη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια στην Αμερική που αυτή τη στιγμή μετράει 805 κρούσματα και 12 θανάτους.

  Έχουν πλέον συλλεχθεί δημογραφικά στοιχεία (ηλικία και φύλο) από τους περισσότερους ασθενείς και τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψη που είχε εκφραστεί εξαρχής από πολλούς εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας.

  Διαβάστε περισσότερα »
 6. «Καταστροφή για τη Δημόσια Υγεία ο πανικός εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων», σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

  «Καταστροφή για τη Δημόσια Υγεία ο πανικός εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων», σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

  Οι ερευνητές εργάζονται σκληρά για να προσδιορίσουν την αιτία περισσότερων από 500 κρουσμάτων πνευμονικής νόσου σε χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων. Οκτώ από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πεθάνει, προκαλώντας ποινική έρευνα από τον FDA - αλλά ακόμα και πριν από την έξαρση αυτή, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είχαν διχάσει την ιατρική κοινότητα. Η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία δήλωσε ότι “τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι ασφαλή,” αλλά η Αμερικανική Εταιρεία για τον Καρκίνο δήλωσε ότι «είναι πιθανό να είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβή για τους ενήλικες από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων».

  Διαβάστε περισσότερα »
 7. Δρ. Φαρσαλινός στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη: «Παράνομες ουσίες η αιτία των περιστατικών πνευμονοπάθειας στην Αμερική»

  Δρ. Φαρσαλινός στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη: «Παράνομες ουσίες η αιτία των περιστατικών πνευμονοπάθειας στην Αμερική»

  Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με το Γιώργο Παπαδάκη, ήταν σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Ο καθηγητής μίλησε για τα περιστατικά οξείας πνευμονοπάθειας στην Αμερική, που συνδέθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, την πραγματική αιτία των περιστατικών και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα.

  Διαβάστε περισσότερα »
 8. Όλη η αλήθεια για τη "μυστηριώδη" πνευμονοπαθεια

  Όλη η αλήθεια για τη "μυστηριώδη" πνευμονοπαθεια

  «Οι πρώτοι θάνατοι από ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι γεγονός». Παράλληλα, δεκάδες κρούσματα ύποπτων ασθενειών που συνδέονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου καταγράφονται σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει ένας άτυπος παγκόσμιος συναγερμός και πολλοί να κάνουν ήδη λόγο για τη «Νόσο των Ατμιστών».

  Τι συμβαίνει; Πώς ένα προϊόν το οποίο έχει κριθεί από έγκυρες παγκόσμιες επιστημονικές μελέτες ως κατά πολύ λιγότερο βλαβερό από το τσιγάρο και ταυτόχρονα το πιο επιτυχημένο μέσο διακοπής της συνήθειας του καπνίσματος, έπειτα από περισσότερα από 10 χρόνια διάθεσής του στις αγορές όλου του κόσμου, ξαφνικά  δαιμονοποιείται και θεωρείται υπαίτιο για μυστηριώδεις πνευμονικές ασθένειες, ακόμα και για μη εξηγήσιμους θανάτους;

  Διαβάστε περισσότερα »
 9. H Ευρώπη λέει «Σας ευχαριστούμε που ατμίζετε» την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να εξαφανίσει το άτμισμα

  H Ευρώπη λέει «Σας ευχαριστούμε που ατμίζετε» την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να εξαφανίσει το άτμισμα

  Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υποσχέθηκε να «κάνει κάτι πολύ, πολύ δυνατό» μετά από τις εκατοντάδες περιπτώσεις οξείας πνευμονοπάθειας που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, οι αρχές Δημόσιας Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, της μεγαλύτερης αγοράς προϊόντων ατμίσματος στην Ευρώπη, υποστηρίζουν και εγκρίνουν το άτμισμα ως ένα σημαντικό όπλο για να σταματήσουν οι άνθρωποι το κάπνισμα.

  Αυτή είναι και η επικρατούσα άποψη σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι αρμόδιες αρχές είναι αισιόδοξες ότι δεν θα υπάρξουν τέτοια περιστατικά, καθώς οι ασθένειες που εμφανίζονται στις Η.Π.Α. έχουν συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την εμφάνιση υγρών αναπλήρωσης με μαριχουάνα (THC, η ψυχοδραστική ένωση στην κάνναβη), η οποία απαγορεύεται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στους Ευρωπαίους εφήβους είναι επίσης πολύ χαμηλότερη από ό, τι στις Η.Π.Α., όπως και η περιεκτικότητα σε νικοτίνη στα πιο δημοφιλή προϊόντα.

  "Εάν είστε καπνιστής και δεν έχετε σταματήσει το κάπνισμα, δοκιμάστε το άτμισμα", δήλωσε ο Martin Dockrell, Επικεφαλής για τον Καπνό, του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε και στον λογαριασμό του στο twitter αυτό το μήνα. Ο κυβερνητικός οργανισμός έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.

  Διαβάστε περισσότερα »
 10. Συνελήφθη στο Wisconsin άντρας που παρασκεύαζε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα με έλαιο μαριχουάνας

  Συνελήφθη στο Wisconsin άντρας που παρασκεύαζε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα με έλαιο μαριχουάνας

  Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα κρούσματα της «μυστηριώδους» πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ πολλοί επιστήμονες υγείας εξέφρασαν την άποψη ότι πιθανά συνδέονται με χρήση παράνομων προϊόντων. Σχεδόν ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε η «απάτη» των προϊόντων Dank Vapes. Πλέον βρισκόμαστε στο σημείο που πλήθος περιστατικών, κατόπιν εργαστηριακών ελέγχων του FDA, έχουν συνδεθεί με χρήση παράνομων προϊόντων με έλαιο μαριχουάνας και οι ανακοινώσεις CDC και FDA προτρέπουν τους καταναλώτές να αποφεύγουν το άτμισμα ελαίων και άλλων παράνομων ή πλαστών προϊόντων που δεν προτείνονται από τον κατασκευαστή.

  Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο, ένας άνδρας από το Wisconsin κατηγορείται για τη λειτουργία παράνομης επιχείρησης που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και παρήγαγε, κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, χιλιάδες πλαστούς ατμοποιητές ηλεκτρονικού τσιγάρου προγεμισμένους με έλαιο μαριχουάνας (THC), ανέφεραν οι αρχές.


  Διαβάστε περισσότερα »
Φόρτωση...
Please wait...