Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λιγότερο επιβλαβές από το συμβατικό για την τσέπη!

02/04/2020
από
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λιγότερο επιβλαβές από το συμβατικό για την τσέπη!

Με την οικονομία και τα εργασιακά «στον αέρα» εξαιτίας του κορωνοϊού, όλοι ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε περισσότερη οικονομία. Ευτυχώς οι ατμιστές έχουμε ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση! Ας δούμε αναλυτικά πόσα χρήματα μπορεί να εξοικονομήσει κανείς κάνοντας τη μετάβαση από το συμβατικό τσιγάρο στο ηλεκτρονικό.

 

Για τις ανάγκες του παραδείγματος θα χρησιμοποιήσουμε ως δείγμα έναν καπνιστή του ενός πακέτου την ημέρα, που προμηθεύτηκε ένα starter kit μεσαίας απόδοσης και επέλεξε ένα έτοιμο υγρό αναπλήρωσης 10 ml, σύστασης 50-50 (Pg-Vg). Το κάθε υγρό αναπλήρωσης αντιστοιχεί σε περίπου 3,5 πακέτα τσιγάρα*.

Αν υποθέσουμε ότι το πακέτο κοστίζει περίπου 4 ευρώ, το υγρό αναπλήρωσης περίπου 5,5 ευρώ και η αντίσταση 3 ευρώ, σε διάστημα ενός μήνα:

Ο ατμιστής πλέον έχει όφελος 64-67 ευρώ! Μάλιστα αυτό το όφελος θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς υπάρχουν και πιο οικονομικά υγρά αναπλήρωσης και αντιστάσεις και δεν υπολογίσαμε το κόστος για αναπτήρες που είναι μόνιμο έξοδο για τους καπνιστές, καθώς οι περισσότεροι τους χάνουν συνέχεια.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό για τον ετήσιο προϋπολογισμό μας.

Αν υποθέσουμε ότι το όφελος του πρώτου μήνα αποσβένει την αξία αγοράς της συσκευής, έχουμε;

65 ευρώ x 11= 715 ευρώ ετήσιο όφελος!

Τι σημαίνει αυτό;

  1. Ένα ολοκαίνουριο κινητό ή λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας (ή και τα 2)
  2. Ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας ενός μέσου αυτοκινήτου (και περισσεύουν)
  3. Το ρεύμα και το νερό όλης της χρονιάς για ένα δυάρι σπίτι (ή δύο μηνών ενοίκια)

 

Μπορείς να συμπληρώσεις τη λίστα με οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στις δικές σου επιθυμίες!

 

*H σύγκριση κατανάλωσης υγρού αναπλήρωσης με συμβατικό τσιγάρο γίνεται με βάση τον αριθμό εισπνοών. Όσο μεγαλύτερη η απόδοση (παραγωγή ατμού) μιας συσκευής τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση υγρού. Η αλλαγή αντίστασης εξαρτάται από τη σύσταση του υγρού σε PG και VG και από την ένταση των αρωματικών ουσιών που περιέχονται στο υγρό. 

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;