Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Πλατφόρμα Μείωσης της Βλάβης από το Κάπνισμα παρουσιάστηκε από Ισπανούς επιστήμονες!

22/03/2019
από
Πλατφόρμα Μείωσης της Βλάβης από το Κάπνισμα παρουσιάστηκε από Ισπανούς επιστήμονες!
Με έμπνευση το βρετανικό μοντέλο, που έχει αγκαλιάσει τις πολιτικές μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα με αξιοσημείωτη επιτυχία, γιατροί στην Ισπανία ζητούν καινοτόμα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Δημιουργήθηκε, έτσι, η Πλατφόρμα για τη Μείωση της Βλάβης που οφείλεται στο κάπνισμα η οποία αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου της υγείας από διάφορες ειδικότητες, που πιστεύουν ότι η αποτελεσματικότητα των τωρινών μέτρων έχει εξαντληθεί και ότι το μοντέλο κατά του καπνίσματος πρέπει να είναι πιο φιλόδοξο και καινοτόμο.

«Κάθε μέρα βλέπουμε στις διαβουλεύσεις μας μεγάλο αριθμό ασθενών οι οποίοι, παρά τις προσπάθειές μας, δεν σταματούν να καπνίζουν και χρειάζονται επειγόντως καινοτόμες λύσεις προσαρμοσμένες στην τρέχουσα πραγματικότητα», δήλωσε ο γιατρός Fernando Fernández Bueno, ογκολόγος στο νοσοκομείο της Μαδρίτης Gómez Ulla, υπεύθυνος για την παρουσίαση αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτό θα σήμαινε την προσθήκη "ενός ακόμη πυλώνα, μιας τρίτης συμπληρωματικής οδού" για να βοηθήσουμε αυτό το τμήμα του πληθυσμού που, αν και προσπάθησε να σταματήσει να καπνίζει επανειλημμένα, δεν τα κατάφερε.

Και ποιες είναι οι στρατηγικές μείωσης των βλαβών; Όσες έχουν σκοπό να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους καπνιστές που δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα, εναλλακτικές λύσεις "που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία" και "αποδεικνύονται λιγότερο επιβλαβείς τρόποι κατανάλωσης νικοτίνης" και ένας απαραίτητος τρόπος όταν όλες οι άλλες επιλογές για τη διακοπή του καπνίσματος δεν λειτούργησαν.

Ο Δρ John Britton, επικεφαλής του τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Nottingham και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας για το κάπνισμα του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην παρουσίαση της πλατφόρμας, εξήγησε ότι το βρετανικό μοντέλο προσέγγισης του καπνίσματος, το οποίο εφαρμόστηκε από το 2012, δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την στιγμή της ενσωμάτωσης εναλλακτικών λύσεων που μειώνουν τη βλάβη. Υπογράμμισε ότι ο επιπολασμός του καπνίσματος βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και μειώθηκε από 33% σε 15% σε μόλις 10 χρόνια.

Για το λόγο αυτό, και εν όψει της υπάρχουσας παραπληροφόρησης, ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας τόνισε, μεταξύ άλλων μέτρων, την ανάγκη προώθησης ενημερωτικών εκστρατειών για τον καταναλωτή και κατάρτισης του επαγγελματία υγείας σχετικά με τις υφιστάμενες εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών. Τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχιστεί η προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Και για το σκοπό αυτό, προτείνεται η δημιουργία ενός παρατηρητηρίου, υπό την καθοδήγηση μιας επιστημονικής επιτροπής, που θα παρακολουθεί την επιστημονική πρόοδο αυτού του είδους προϊόντων, παρακολουθώντας παράλληλα τον αντίκτυπό τους.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;