Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Ο παγκοσμίου φήμης ογκολόγος Νταβίντ Καγιά (David Khayat) απενοχοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο

17/07/2019
από
Ο παγκοσμίου φήμης ογκολόγος Νταβίντ Καγιά (David Khayat) απενοχοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Νταβίντ Καγιά (David Khayat) βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει μέρος στον εορτασμό για τα 30 χρόνια του Συλλόγου «Ελπίδα» και βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη.

Ο Νταβίντ Καγιά είναι διακεκριμένος Γάλλος ογκολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας του νοσοκομείου Πιτιέ-Σαλπετριέρ στο Παρίσι από το 1990. Είναι επίσης καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί, καθώς και επίκουρος καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο MD Anderson στο Χιούστον του Τέξας, στις ΗΠΑ. Έχει εκλεγεί μέλος του συμβουλίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, έχει οργανώσει τη Διάσκεψη Κορυφής της UNESCO, με θέμα την αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι εμπνευστής της Χάρτας του Παρισιού εναντίον του καρκίνου και σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τον καρκίνο και συμμετείχε σε πολλές επιστημονικές εκδόσεις. Ένθερμος υποστηρικτής της "ιατρικής αλήθειας και ηθικής" και ουμανιστής, ο Νταβίντ Καγιά εργάζεται άκοπα και με αφοσίωση για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, για τις συνθήκες νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, καθώς και για την αναζήτηση καινούργιων αποτελεσματικών θεραπειών της ασθένειας.
Ο Νταβίντ Καγιά έδωσε συνέντευξη στη Μαργαρίτα Πουρνάρα που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή.

Μεταξύ άλλων απάντησε στην ερώτηση «τι είναι αυτό που προκαλεί τον καρκίνο».
Σύμφωνα με τον Καγιά υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες. Μία από τις κυρίαρχες είναι το κάπνισμα. Ο ίδιος είναι φανατικός οπαδός της θέσης πως πρέπει να τριπλασιαστεί η τιμή του πακέτου, να γίνει σχεδόν αποτρεπτικό να αγοράζεις καπνό, ενώ ταυτόχρονα να ελεγχθεί το παράνομο εμπόριο καπνικών.

Δεν είναι πάντως εναντίον του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο θεωρεί ότι έχει λιγότερες αρνητικές συνέπειες.

Το Μάρτιο του 2018 στο Radio Classsique, είχε δείξει ξανά την υποστήριξή του στα ηλεκτρονικά και θερμαινόμενα τσιγάρα τονίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο τους στη μείωση κατανάλωσης καπνού. Με δεδομένο ότι στο παρελθόν οι καπνιστές είχαν μόνο την επιλογή να διακόψουν τελείως το κάπνισμα, τώρα μπορούν να συνεχίσουν τη συνήθειά τους μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Τότε μάλιστα, δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές θα έπρεπε να αναγνωρίσουν τη σημασία των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως μια υγιέστερη εναλλακτική λύση για τους καπνιστές και να τις χρησιμοποιήσουν σαν όπλο στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;