Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Ηλεκτρονικό τσιγάρο και κορονοϊός: Χρήσιμες συμβουλές για ατμιστές

11/03/2020
από
Ηλεκτρονικό τσιγάρο και κορονοϊός: Χρήσιμες συμβουλές για ατμιστές

Ο κορονοϊός είναι μια αφορμή να γίνουμε όλοι περισσότερο σχολαστικοί με τους κανόνες υγιεινής. Οι ατμιστές συχνά συμπεριφερόμαστε στη συσκευή μας με τρόπο αντίστοιχο με το κινητό μας: την πετάμε σε τσέπες, τσάντες, την ακουμπάμε σε βρώμικα τραπέζια, πάγκους και σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου μας.

Ας δούμε αναλυτικά χρήσιμες συμβουλές υγιεινής και ας φροντίσουμε να τις ακολουθούμε πάντα και όχι μόνο υπό την απειλή του κορονοϊού.

 

Πλένουμε όσο το δυνατόν συχνότερα το επιστόμιο της συσκευής μας

Δε βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο και το στόμα αν δεν τα πλύνουμε, αλλά και το να ακουμπάμε το επιστόμιο και μετά να ατμίζουμε έχει την ίδια επικινδυνότητα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά το επιστόμιο, αλλά πόσο συχνά το κάνουμε στην πραγματικότητα; Ενδεικτικά μέσα καθαρισμού:

  • Μηλόξιδο
  • 2 κουταλιές μαγειρική σόδα σε μισό φλιτζάνι νερό
  • Απορρυπαντικό πιάτων (ένα μικρό πάτημα) σε μισό φλιτζάνι νερό

Το αφήνουμε στο προτιμώμενο μείγμα 3 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε με ζεστό νερό μέχρι να φύγει η μυρωδιά. Σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα.

Μια καλή λύση είναι να έχουμε μερικά εφεδρικά επιστόμια ώστε να μπορούμε να τα αλλάζουμε, αν δεν είναι εφικτό να το πλύνουμε μέσα στην ημέρα.

 

Η συσκευή μπορεί να καθαριστεί

Εκτός από το επιστόμιο και τα σημεία που κρατάμε τη συσκευή μπορούν να καθαριστούν με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι. Το οινόπνευμα και άλλοι απολυμαντικοί παράγοντες μπορεί να «πληγώσουν» το χρώμα ή την υφή ωστόσο τα περισσότερα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι πιο «ευγενικά».

 

Πιάνουμε πάντα τη συσκευή με καθαρά χέρια

Όλοι φροντίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε ή τα βάλουμε στο στόμα. Το θυμόμαστε πριν αγγίξουμε τη συσκευή μας και κυρίως το σημείο που ακουμπάει τα χείλη; Συχνά παρατηρούμε ατμιστές να έχουν τη συσκευή ανά χείρας βγαίνοντας από το μετρό ή το λεωφορείο επιθυμώντας διακαώς μια τζούρα.

Δε θα ακουμπούσαμε τροφή αν δεν καθαρίζαμε πρώτα τα χέρια μας. Τι κοινό έχει η τροφή με τη συσκευή μας; Έρχονται σε επαφή με το στόμα μας!

 

Φροντίζουμε την καθαριότητα όλων των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε συχνά

Είναι σημαντικό εκτός από τα χέρια μας και τη συσκευή μας να καθαρίζουμε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συχνά. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το κινητό, το πορτοφόλι είναι εστίες μικροβίων. Ακόμα κι αν καθαρίζουμε τα χέρια και τη συσκευή μας, αν αμελήσουμε την καθαριότητα άλλων αντικειμένων είναι θέμα χρόνου να μεταφερθούν τα μικρόβιά τους παντού.

 

Προσέχουμε που ακουμπάμε τη συσκευή μας

Δε χρειάζεται λεπτομέρειες. Περβάζια, γραφεία συναδέλφων, γκισέ δημόσιων υπηρεσιών. Θα ακουμπούσαμε σε όλα αυτά τα μέρη μια τυρόπιτα και μετά θα την τρώγαμε; Τη συσκευή μας πόσες φορές την έχουμε ακουμπήσει σε κάτι από τα παραπάνω;

 

Δε μοιραζόμαστε τη συσκευή μας με άλλους

Έχει παρατηρηθεί συχνά ατμιστές που είναι φίλοι ή συγγενείς να ανταλλάζουν συσκευές για δοκιμή. Είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι επικίνδυνο για μετάδοση μικροβίων γενικά, πόσο μάλλον σε καιρό επιδημίας κορονοϊού, γρίπης κλπ.

Αν θέλουμε να είμαστε γενναιόδωροι ή έχουμε τόσο πολύ ενθουσιαστεί με το νέο μας υγρό που θέλουμε να το δοκιμάσουν όλοι οι φίλοι ατμιστές έχουμε εφεδρικό επιστόμιο.

 

Και μην ξεχνάς! Αν χρειάζεται να περιορίσεις τις μετακινήσεις σου, μπορείς πάντα να παραγγέλνεις τα υγρά αναπλήρωσης και τις ανταλλακτικές αντιστάσεις που έχεις ανάγκη από το eshop μας και σε 1-2 ημέρες να τα έχεις σπίτι σου!

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;