Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Ηλεκτρονικό τσιγάρο ή συμβατικό; Ποιο είναι ασφαλέστερο; Πείραμα απαντάει στις ερωτήσεις σας! (vid)

02/01/2019
από
Ένα νέο βίντεο καταγράφει τις αντιπαραβαλλόμενες επιδράσεις του καπνίσματος συμβατικών τσιγάρων σε σύγκριση με το άτμισμα - και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά!

Την εποχή της τεχνολογίας και των online πληροφοριών, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το ίδιο ή ακόμα περισσότερο επιβλαβές με το συμβατικό τσιγάρο.

Στην προσπάθειά του να πείσει και τους πιο δύσπιστους, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) διεξήγαγε ένα πείραμα για να σκιαγραφήσει τα καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει στο σώμα μας το κάπνισμα και έδειξε πώς αυτές οι επακόλουθες βλάβες μπορούν να αποφευχθούν με τη μετάβαση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα ή την ολοκληρωτική διακοπή του καπνίσματος.
Στο βίντεο, οι ειδικοί υγείας Dr. Lion Shahab και Dr. Rosemary Leonard πραγματοποιούν ένα πείραμα που οπτικοποιεί τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο και την πίσσα που εισπνέει ο μέσος καπνιστής σε ένα μήνα, σε σύγκριση με έναν μη καπνιστή ή κάποιον που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το πείραμα μιμείται τα αποτελέσματα της εισπνοής στους πνεύμονες καπνού τσιγάρου, ατμού ηλεκτρονικού τσιγάρου και απλού αέρα, με τους πνεύμονες να αντιπροσωπεύονται από τρία δοχεία με καμπάνα, συνδεδεμένα με μια αντλία διαφράγματος, γεμάτα με βαμβάκι.
Στο τέλος του πειράματος, το βαμβάκι στο βάζο που δεχόταν καπνό συμβατικού τσιγάρου καθώς και το εσωτερικό του ίδιου του βάζου είναι καφέ, ενώ ο σωλήνας που έλκει τον αέρα είναι φραγμένος με πίσσα.

Αντίθετα, το βάζο του ηλεκτρονικού τσιγάρου παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, ενώ η επιφάνεια του βαμβακιού δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, με εξαίρεση τους υδρατμούς κι έναν ελαφρύ αποχρωματισμό από το υγρό αναπλήρωσης.



Ο διευθυντής βελτίωσης της υγείας του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, καθηγητής John Newton, είπε ότι το πείραμα επεξηγεί οπτικά την έντονη αντίθεση μεταξύ των επιπτώσεων του καπνίσματος και του ατμίσματος.

Επιπλέον, ο καθηγητής δήλωσε: «Αυτή η επίδειξη υπογραμμίζει τις καταστροφικές βλάβες που προκαλούνται από κάθε τσιγάρο και βοηθά τους ανθρώπους να δουν ότι το άτμισμα είναι πιθανό να αποτελεί μόνο ένα κλάσμα του κινδύνου… Θα ήταν τραγικό το γεγονός χιλιάδες καπνιστές που θα μπορούσαν να σταματήσουν το κάπνισμα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου να το αναβάλουν λόγω ψευδούς φόβου για την ασφάλειά του… Πρέπει να καθησυχάσουμε τους καπνιστές ότι η μετάβαση σε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ λιγότερο επιβλαβής από το κάπνισμα.»

Η έρευνα εκτιμά ότι, αν και δεν είναι εντελώς ακίνδυνο, το άτμισμα είναι τουλάχιστον κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.
Το βίντεο κυκλοφόρησε ως το τελευταίο μέρος της καμπάνιας HealthHarms του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, μια πρωτοβουλία που στοχεύει να ενθαρρύνει τους καπνιστές να σταματήσουν τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος αυτόν τον Ιανουάριο δείχνοντας τις μόνιμες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει κάθε τσιγάρο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο του πειράματος:

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;