Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Η Νορβηγία αίρει την απαγόρευση προϊόντων ατμίσματος με νικοτίνη και επιτρέπει την διαφήμισή τους στο διαδίκτυο και στα σημεία πώλησης

03/02/2020
από
Η Νορβηγία αίρει την απαγόρευση προϊόντων ατμίσματος με νικοτίνη και επιτρέπει την διαφήμισή τους στο διαδίκτυο και στα σημεία πώλησης

Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων και νέων καπνικών προϊόντων θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αδειοδότησης τουλάχιστον 6 μήνες πριν την προγραμματισμένη κυκλοφορία του του προϊόντος τους.

Οι διαφημίσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα επιτρέπονται πλέον στο διαδίκτυο και στα σημεία πώλησης. Οι διαφημίσεις συμβατικών τσιγάρων στη χώρα έχουν απαγορευτεί από το 1975.

 

Η Διεύθυνση Υγείας της Νορβηγίας θα επιβλέπει τις αιτήσεις και θα αποφασίζει αν το προϊόν θα βοηθήσει στη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα. Επιπλέον, θα αξιολογεί αν ένα προϊόν είναι εθιστικό, ελκυστικό για τα παιδιά ή συνεισφέρει στην υιοθέτηση και κανονικοποίηση του καπνίσματος. Η διεύθυνση θα αποφασίζει αν τα εγκεκριμένα προϊόντα θα επισημαίνονται ως προϊόντα νικοτίνης, «άκαπνα» προϊόντα καπνού ή προϊόντα καπνού για κάπνισμα, καθώς και πώς θα ρυθμίζονται νομοθετικά.

 

O Tron Meier, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Νορβηγικής Ένωσης Ατμιστών δήλωσε:

"Η νομιμοποίηση του ατμίσματος είναι μια εξέλιξη καλώς ερχόμενη και συγχαίρουμε της κυβέρνησή μας για την εναρμόνισή της με την TPD. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολλή αρνητική δημοσιότητα γύρω από το άτμισμα και πολλές λεπτομέρειες πρέπει να ξεκαθαριστούν, για αυτό το καλωσόρισμά μας πρέπει είναι επιφυλακτικό προς το παρόν.

Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει από εμάς και τους συνεργάτες μας Ευρωπαίοι Υποστηρικτές της Μείωσης της Βλάβης του Καπνού (European Tobacco Harm Reduction Advocates)."

 

Ο Andre Bendigtsen από την ομάδα Nikan (μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση των προϊόντων νικοτίνης χωρίς καπνό ως προϊόντα μειωμένου κινδύνου) για τη μείωση της βλάβης του καπνού δήλωσε:

"Καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι προτάσεις θα υλοποιηθούν μέσα στο 2020 και θα προτείναμε η κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τους καταναλωτές των προϊόντων μειωμένου κινδύνου σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Αυτά τα προϊόντα έχουν προσφέρει μια διέξοδο σε πολλούς πρώην καπνιστές και μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία της Νορβηγίας στο μέλλον.

Είμαστε έτοιμοι και διαθέσιμοι να προσφέρουμε την εμπειρία και τη γνώση μας στους νομοθέτες, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της ασφαλέστερης χρήσης νικοτίνης."

 

Πηγή

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;