Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Αποτίμηση από το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μείωση της Βλάβης του Καπνού

12/06/2018
από
Αποτίμηση από το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μείωση της Βλάβης του Καπνού
To πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μείωση της Βλάβης του Καπνού: Καινοτόμα προϊόντα, Έρευνα και Πολιτική (1st Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο (8-9 Ιουνίου).

Εκεί παρουσιάστηκε η μελέτη που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται από το St. George’s University of London, Public Health England και το Α.Π.Θ. Η κλινική μελέτη «SmokeFreeBrain» έχει σκοπό να διερευνήσει τα αποτελέσματα της μετάβασης από το συμβατικό τσιγάρο στο ηλεκτρονικό και παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου και την αποτελεσματικότητά του στη μάχη των καπνιστών για τη διακοπή του καπνίσματος.

Αναλυτικότερα, ο καθηγητής Alexis Bailey, BSc, PhD, Senior Lecturer in Neuropharmacology, St. George’s University of London, και η επιστημονική του ομάδα μελετούν βαρείς καπνιστές (>10 τσιγάρα ημερησίως) που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα και αναλύουν τους βιολογικούς και νευροβιολογικούς μηχανισμούς πίσω από τη δράση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο, έδειξαν ελαφρά μείωση της εξάρτησης των ατμιστών από τη νικοτίνη, όπως και της επιθυμίας τους για τσιγάρο. Αντίστοιχα, μείωσαν την κατανάλωση νικοτίνης, βελτίωσαν την ποιότητα του ύπνου τους και την ποιότητα της ζωής τους γενικότερα. Τις πρώτες 28 ημέρες χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου εμφάνισαν «σύνδρομο στέρησης», αλλά εν συνεχεία τα συμπτώματα εξομαλύνθηκαν, γεγονός που συνάδει με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη διακοπή του καπνίσματος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του Martin Dockrell, Tobacco Control Programme Lead, Public Health England, παρουσιάζοντας στους συνέδρους το αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά είναι από τις ελάχιστες χώρες που έχει υιοθετήσει τη χρήση τους ως εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος. Ο υπεύθυνος του Προγράμματος Ελέγχου Καπνού της Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας κατέληξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθάει τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;