Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Ακυρώνει την προειδοποίηση ενάντια στο άτμισμα το CDC - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

23/01/2020
από
Ακυρώνει την προειδοποίηση ενάντια στο άτμισμα το CDC - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

Το CDC (το αντίστοιχο ΚΕΕΛΠΝΟ των Ηνωμένων Πολιτειών) ακύρωσε το συναγερμό που είχε εκδώσει εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων με νικοτίνη, καθώς, σύμφωνα με τους αρμόδιους, υπεύθυνα για το ξέσπασμα της ασθένειας των πνευμόνων (EVALI) ήταν παράνομα προϊόντα THC (η ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης).

Επίσης, το CDC έκανε πλέον ξεκάθαρο ότι το ξέσπασμα της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας στην Αμερική δε σχετίζεται με την αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων από ανηλίκους. Οι αρμόδιοι συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους νέους και μη καπνιστές να μην υιοθετούν τη συνήθεια του ατμίσματος, αλλά η προειδοποίηση για τους ενήλικες καπνιστές αφορά αποκλειστικά το άτμισμα ελαίου κάνναβης, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από τη μαύρη αγορά ή άλλη αμφίβολη πηγή.

 

Σύμφωνα με το Κέντρο, οι ενήλικες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη για να μείνουν μακριά από το κάπνισμα δεν πρέπει να επιστρέψουν στο συμβατικό τσιγάρο και δεν υπάρχει πλέον επίσημη προτροπή να αποφεύγουν τα προϊόντα ατμίσματος με νικοτίνη.

Η νικοτίνη είναι υδατοδιαλυτή και συνεπώς δεν χρειάζεται προσθήκη ελαίων για τη δημιουργία υγρών με νικοτίνη. Οι υπάλληλοι του CDC είναι σίγουροι ότι η vitamin E acetate, ένας παράγοντας αραίωσης που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα THC, είναι υπεύθυνη για τις ασθένειες.

Η vitamin E acetate που βρέθηκε στα ένοχα προϊόντα THC είναι κολλώδης ουσία και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι προσκολλάται στους πνευμονικούς σάκους και πυροδοτεί τις φλεγμονικές αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στους ασθενείς με EVALI.

«Αυτή είναι μια σοβαρή κλινική κατάσταση που επηρεάζει νέους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί», δήλωσε η Δρ. Anne Schuchat, κύρια Αναπληρωτής Διευθυντής του CDC, σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο μήνα.

«Είναι σαφές ότι η έξαρση των κρουσμάτων αποτελεί ένα νέο φαινόμενο κι όχι ένα συνηθισμένο σύνδρομο που μας είχε διαφύγει».

 

Εμείς στη Nobacco, παρακολουθούμε εδώ και μήνες εντατικά τις εξελίξεις σχετικά με το ξέσπασμα ασθένειας των πνευμόνων στην Αμερική που αρχικά σχετίστηκε με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όπως είχε επισημανθεί εξαρχής από πλήθος επιστημόνων, το ξέσπασμα δεν ήταν δυνατό να οφείλεται σε νόμιμα προϊόντα που κυκλοφορούσαν χρόνια στην αγορά χωρίς πρόβλημα. Χαιρόμαστε που κατέστη πλέον και επίσημα σαφές ότι ο ένοχος ήταν παράνομα προϊόντα THC και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέστειλε το συναγερμό εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων πριν οδηγήσει πλήθος πρώην καπνιστών πίσω στην αποδεδειγμένα πολύ περισσότερο βλαπτική συνήθεια του καπνίσματος.

Εδώ και 11 χρόνια, έχουμε ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας. Με συστηματικούς ελέγχους και συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς, είμαστε σε θέση να μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες ακόμα και εκείνων που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να επιλέγετε νόμιμα και πιστοποιημένα προϊόντα από επώνυμες εταιρείες που είναι εναρμονισμένες με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Πηγή

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;