Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

5+1 tips για ξέγνοιαστο άτμισμα και στην κακοκαιρία!

29/01/2020
από
5+1 tips για ξέγνοιαστο άτμισμα και στην κακοκαιρία!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι χρήσιμο να αναθεωρήσουμε κάποιες ατμιστικές συνήθειες. Ακόμα και οι ποιο έμπειροι ατμιστές θα μπορούσαν να εκπλαγούν από το πώς επηρεάζει ο κρύος καιρός την απόλαυσή μας.

Ευτυχώς η προσαρμογές που απαιτούνται δεν κοστίζουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Δες τα εύκολα και γρήγορα tips μας ώστε να μη στερηθείς καθόλου απόλαυση και ασφάλεια και το χειμώνα.

 

1. Δε «νιώθω» τίποτα!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την ατμιστική εμπειρία καθώς μειώνουν τη θερμοκρασία του ατμού και εξασθενεί το «χτύπημα» στο λαιμό. Με άλλα λόγια, η θερμότητα που κανονικά παράγει ο ατμοποιητής σου όταν εισπνέεις μπορεί να είναι αισθητά λιγότερη από αυτό που έχεις συνηθίσει.

Έτσι μπορεί να νιώθεις πιο άτονο το «χτύπημα» επειδή η θερμότητα δεν είναι τόσο έντονη. Μην μπεις στον πειρασμό να κάνεις πολύ συχνές και πολύ μακρόσυρτες εισπνοές γιατί θα επιβαρύνεις πολύ την αντίστασή σου.

 

2. Παγώνει το υγρό;

Το υγρό αναπλήρωσης μπορεί να παγώσει, ευτυχώς σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από αυτή που παγώνει το νερό, δηλαδή περίπου στους -12°C, ανάλογα πάντα με την περιεκτικότητα σε PG και VG. Μπορεί να είναι μικρές οι πιθανότητες να βρεθείς σε τέτοιες θερμοκρασίες, εκτός αν έχεις προγραμματίσει κάποιο μακρινό ταξιδάκι στη Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζεις ότι ακόμα και αν δεν παγώσει τελείως, στο πολύ κρύο γίνεται αρκετά πιο παχύρευστο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την τροφοδοσία του ατμοποιητή σου και, κατ’ επέκταση, τη διάρκεια ζωής της αντίστασής σου. Προτίμησε για αυτές τις παγωμένες μέρες υγρά με μεγαλύτερο ποσοστό σε PG που είναι πιο λεπτόρευστα ή αν δε θες με τίποτα να αποχωριστείς το αγαπημένο σου High VG υγρό, εφοδιάσου με μερικές εφεδρικές ανταλλακτικές αντιστάσεις.

 

3. Κολλήσαμε!

Αν χρησιμοποιείς μεταλλικό επιστόμιο, θεωρητικά ναι, όπως και η γλώσσα. Δεν είναι πολύ εύκολο να συμβεί αλλά δε βλάπτει να κρατάς τα χείλη σου ενυδατωμένα! Επίσης, ένα ακρυλικό επιστόμιο θα εξαλείψει αυτή την πιθανότητα και θα σου προσφέρει πιο «φυσική» και απολαυστική αίσθηση στα χείλη.

 

4. Η μπαταρία δεν αγαπάει το κρύο

Όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, στη μπαταρία σου δεν αρέσει να εκτίθεται σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Μάθε ότι η απόδοσή της μπορεί να πέσει έως και 30%! Όπως λοιπόν φρόντιζες να προστατεύεις τη συσκευή σου από τον ήλιο το καλοκαίρι, το ίδιο πρέπει να κάνεις και τώρα το χειμώνα με τη βροχή και το πολύ κρύο. Μια θήκη μεταφοράς ή προστασίας θα σου φανεί χρήσιμη σε αυτή την προσπάθεια!

 

5. Προσοχή στο δρόμο!

Εμείς σου προτείνουμε να μην ατμίζεις όταν οδηγείς. Ειδικά στο κρύο ο ατμός γίνεται πιο πυκνός και σίγουρα δε θέλεις να τραβήξεις τζούρα οδηγώντας και να θολώσει το οπτικό σου πεδίο. Ωραία η απόλαυση αλλά πάνω από όλα υπεύθυνη και ασφαλής οδήγηση!

 

6. Κι αν ανέβω στα ψηλά;

Είναι ευρέως γνωστό ότι αν ταξιδέψεις με αεροπλάνο μπορεί να πλημμυρίσει ο ατμοποιητής σου και το υγρό να λερώσει την αγαπημένη σου τσάντα. Λάβε υπόψιν σου ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν πας με αυτοκίνητο εκδρομή σε υψηλό υψόμετρο. Άδειασε λοιπόν τον ατμοποιητή σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου και γέμισέ τον όταν θα έχεις πλέον φτάσει στον προορισμό σου ή φύλαξέ τον μόνο του, ανάποδα σε ένα σακουλάκι.

 

Και μην ξεχνάς. Η άνοιξη θα είναι εδώ μέχρι να πεις «ατμίζω»!

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;