Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!

01/08/2019
από
5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!
Πλήθος επιστημόνων έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα. Δες μερικές απόψεις σημαντικών μελών τις επιστημονικής κοινότητας!

1 . David Khayat, ογκολόγος
"Στο παρελθόν οι καπνιστές είχαν πολύ περιορισμένες επιλογές «κάπνισμα ή τίποτα». Σήμερα, ωστόσο, τα συμπεράσματα από διάφορες ανεξάρτητες μελέτες δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα θέρμανσης καπνού, επιτρέπουν στους καπνιστές να συνεχίσουν τη συνήθεια τους, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου."
David Khayat

2. Dr Lion Shahab, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
Στην ερώτηση αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλέστερα από το κάπνισμα.
"Ναι. Η αυξανόμενη ομοφωνία υποδεικνύει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν ενέχουν περισσότερο από το 5% των κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιλαμβάνουν καύση που οδηγεί στον σχηματισμό επιβλαβών τοξικών και καρκινογόνων ενώσεων."

3. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών
"Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου πολλοί χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων αποθαρρύνονται από τη χρήση τους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στο κάπνισμα (μερικοί το έχουν ήδη κάνει). Κάποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τους στο μέλλον. Οι επιστήμονες πρέπει να θυμούνται ότι έχουν την ηθική και νομική ευθύνη να ενημερώνουν την κοινωνία για την αλήθεια και τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς παρερμηνεία των αποτελεσμάτων και χωρίς να εισαχθεί προσωπική ιδεολογία ή προτίμηση για να παραμορφωθεί η αλήθεια."

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

4. Dr J Nitzkin, AAPHP (American Association of Public Health Physicians)
"Αν μπορούσαμε να καταφέρουμε όλους τους καπνιστές να αντικαταστήσουν το κάπνισμα με ηλεκτρονικό τσιγάρο, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον απολογισμό των νεκρών από πάνω από 400.000 το χρόνο σε 4.000 ίσως και σε 400."

5. Καθηγητής John Britton, Πρόεδρος του Tobacco Advisory Group του Royal College of Physicians
"Αν όλοι οι καπνιστές της Αγγλίας σταματούσαν να καπνίζουν τσιγάρα και χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα θα γλιτώναμε 5 εκατομμύρια θανάτους ανθρώπων που ζουν σήμερα. Είναι ένα τεράστιο δυνητικό όφελος για τη δημόσια υγεία."
John Britton

Public Health England σε συνεργασία με Public Health Groups
"Όλοι συμφωνούμε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβή από το συμβατικό κάπνισμα. Ένας στους δύο μακροχρόνιους καπνιστές θα πεθάνουν από τη συνήθειά τους."

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;