Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Οι 3 καλύτερες τοποθεσίες του κόσμου για να ατμίζεις

29/07/2021
από
Οι 3 καλύτερες τοποθεσίες του κόσμου για να ατμίζεις

Αν εκτός από το άτμισμα, λατρεύετε και τα ταξίδια, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η χώρα που επισκέπτεστε είναι φιλική προς το άτμισμα. Αναμφίβολα, θα θέλατε να απολαύσετε το αγαπημένο σας ηλεκτρονικό τσιγάρο κατά την επίσκεψή σας στα τουριστικά αξιοθέατα, δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα ή απολαμβάνοντας τον ήλιο σε μια μακρινή παραλία, χωρίς τον κίνδυνο να σας γίνει παρατήρηση ή ακόμα χειρότερα να σας επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

Παρόλο που, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πολλές χώρες 100% φιλικές προς το άτμισμα, ένας μικρός αριθμός το αγκαλιάζει - με ορισμένες κυβερνήσεις να το προωθούν ενεργά ως εναλλακτική λύση στο κάπνισμα.

Ακολουθούν 3 από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στον κόσμο:

 

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

νεα ζηλανδία

Δημοφιλής στους τουρίστες που λατρεύουν τα καταπληκτικά τοπία (και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών), εάν θέλετε να επισκεφθείτε μια χώρα φιλική προς το άτμισμα, τότε η Νέα Ζηλανδία πρέπει να μπει στη λίστα σας!

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι απλώς ευρέως διαθέσιμα (σε άτομα άνω των 18 ετών) αλλά η χρήση τους επιτρέπεται στους περισσότερους υπαίθριους χώρους και σε ορισμένους εσωτερικούς, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προωθεί ενεργά το άτμισμα για να βοηθήσει τη διακοπή του καπνίσματος.

Παράλληλα με τη βοήθεια στην εκπαίδευση των κατοίκων, την κατάρριψη των μύθων σχετικά με το άτμισμα και την ενθάρρυνση των εργοδοτών να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν τους χώρους εργασίας φιλικούς προς αυτό, το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας έχει χρηματοδοτήσει πολλές μελέτες που επιδιώκουν να αποδείξουν ότι το άτμισμα είναι μια αποτελεσματική βοήθεια στην προσπάθεια για διακοπή του καπνίσματος.

Όλα αυτά είναι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να απαλλάξει τη χώρα από το κάπνισμα έως το 2025 και φαίνεται να λειτουργεί, με τις πωλήσεις των συμβατικών τσιγάρων να μειώνονται αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Η στάση της Νέας Ζηλανδίας σχετικά με το άτμισμα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από αυτή της γειτονικής Αυστραλίας, η οποία δεν είναι μόνο μία από τις πιο ακριβές χώρες για να ατμίζεις, αλλά και απαγορεύει και τα υγρά αναπλήρωσης με νικοτίνη.

 

ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΗΠΑ

φλοριντα

Το ταξίδι ενός ατμιστή στις Η.Π.Α. μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση. Σε μια πολιτεία θα μπορούσατε να απολαμβάνετε ένα υγρό αναπλήρωσης με γεύση κάποιου ζουμερού φρούτου ή λαχταριστού γλυκού και μόλις διασχίσετε τα σύνορα της γειτονικής πολιτείας τα μοναδικά υγρά στα οποία θα έχετε πρόσβαση θα είναι αυτά με καπνική γεύση.

Ενώ πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν εισαγάγει απαγορεύσεις στις γεύσεις των υγρών αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, πέραν των καπνικών, η «Sunshine State» της Φλόριντα ακολουθεί άλλο δρόμο, χάρη στον κυβερνήτη της που είναι φιλικός προς το άτμισμα.

Αφού εξέτασε επιστημονικά στοιχεία, ο κυβερνήτης Ron DeSantis άσκησε βέτο σε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση αρωματικών υγρών αναπλήρωσης, λέγοντας:

«Εκατοντάδες χιλιάδες ατμιστές της Φλόριντα βασίζονται σε μη-καπνικά αρώματα ως εναλλακτική λύση μειωμένου κινδύνου για τα συμβατικά τσιγάρα, τα οποία είναι πιο επικίνδυνα».

Οποιοσδήποτε πολίτης της Φλόριντα άνω των 21 ετών μπορεί να αγοράσει προϊόντα ατμίσματος και η χρήση τους επιτρέπεται στους περισσότερους εξωτερικούς χώρους - πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο σε μία από τις διάσημες παραλίες της.

 

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

λονδίνο

Περπατήστε σε οποιοδήποτε κεντρικό σημείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι πολύ πιθανό να δείτε τουλάχιστον ένα κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου και κάποιον να ατμίζει έξω από αυτό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κερδίσει θετική φήμη στην κοινότητα του ατμίσματος χάρη στη φιλικότητά του προς αυτό.

Το άτμισμα είναι ευρέως αποδεκτό στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 3 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων, και επιτρέπεται στην πλειονότητα των υπαίθριων δημόσιων χώρων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να υπόκειται στους κανονισμούς TPD της ΕΕ, τηρώντας περιορισμούς στη διαφήμιση. Ωστόσο, τα προϊόντα ατμίσματος είναι ευρέως διαθέσιμα, από εξειδικευμένα καταστήματα μέχρι σουπερμάρκετ, και οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 18 ετών μπορεί να τα αγοράσει.

Πολλές από τις μεγαλύτερες μάρκες υγρών αναπλήρωσης στον κόσμο προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και προς το παρόν δεν υπάρχουν περιορισμοί στις γεύσεις των υγρών, με τις επιλογές να είναι απεριόριστες.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπερασπίστηκε το άτμισμα ως μία λιγότερο βλαβερή εναλλακτική λύση στο κάπνισμα. Έχει χρηματοδοτήσει μελέτες για τις επιπτώσεις του ατμίσματος στην υγεία σε σύγκριση με το κάπνισμα. Αυτές οι έρευνες είχαν ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας να ανακοινώσει ότι το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% ασφαλέστερο από το κάπνισμα.

Το Υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσφατα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη δοκιμαστική δωρεάν διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ασθενείς, ως μέρος των υπηρεσιών για τη διακοπή του καπνίσματος.

 

Γιατί μόνο 3 χώρες;

Θα παρατηρήσετε ότι η λίστα των χωρών που είναι 100% φιλικές προς το άτμισμα είναι σχετικά μικρή και κάθε μια έχει τους δικούς τους περιορισμούς. Η επιστήμη μπορεί να αποδείξει ότι το άτμισμα βοηθά στη μείωση του καπνίσματος, αλλά οι μύθοι και οι παρανοήσεις ότι το άτμισμα είναι το νέο προϊόν-δόλωμα των μεγάλων καπνοβιομηχανιών επιβραδύνουν το ταξίδι σε έναν κόσμο χωρίς καπνό.

Στην παραπάνω λίστα θα έπρεπε κανονικά να έχουμε συμπεριλάβει και χώρες όπως ο Καναδάς, που προωθεί ενεργά την εξάλειψη του καπνίσματος και την Ολλανδία που είναι γνωστή για τη χαλαρή και φιλελεύθερη στάση της. Όμως υπάρχουν κάποιες φήμες για επικείμενες απαγορεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις και στις δύο χώρες, γεγονός βέβαια που μπορεί σύντομα να αλλάξει.

Από την άλλη πλευρά, η συνεχής η εμφάνιση νέων στοιχείων για το άτμισμα σημαίνει ότι περισσότερες χώρες μπορεί να αλλάξουν στάση και να γίνουν πιο φιλικές προς το άτμισμα στο μέλλον. Για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάζεται μια διαρκής προσπάθεια από τους επιστήμονες που έχουν ήδη επενδύσει τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια σε έρευνες και μελέτες για να αποδείξουν και να προωθήσουν τα οφέλη του ατμίσματος.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;