Phone delivery: 210 762 20 20
PHONE ORDERS:  210 762 20 20
FREE SHIPPING for orders over 19€
EN | GR
0

5+1 tips για ξέγνοιαστο άτμισμα και στην κακοκαιρία!

29/01/2020
by Nobacco.gr

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι χρήσιμο να αναθεωρήσουμε κάποιες ατμιστικές συνήθειες. Ακόμα και οι ποιο έμπειροι ατμιστές θα μπορούσαν να εκπλαγούν από το πώς επηρεάζει ο κρύος καιρός την απόλαυσή μας.

Ευτυχώς η προσαρμογές που απαιτούνται δεν κοστίζουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Δες τα εύκολα και γρήγορα tips μας ώστε να μη στερηθείς καθόλου απόλαυση και ασφάλεια και το χειμώνα.

Ακυρώνει την προειδοποίηση ενάντια στο άτμισμα το CDC - Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

23/01/2020
by Nobacco.gr

Το CDC (το αντίστοιχο ΚΕΕΛΠΝΟ των Ηνωμένων Πολιτειών) ακύρωσε το συναγερμό που είχε εκδώσει εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων με νικοτίνη, καθώς, σύμφωνα με τους αρμόδιους, υπεύθυνα για το ξέσπασμα της ασθένειας των πνευμόνων (EVALI) ήταν παράνομα προϊόντα THC (η ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης).

Επίσης, το CDC έκανε πλέον ξεκάθαρο ότι το ξέσπασμα της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας στην Αμερική δε σχετίζεται με την αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων από ανηλίκους. Οι αρμόδιοι συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους νέους και μη καπνιστές να μην υιοθετούν τη συνήθεια του ατμίσματος, αλλά η προειδοποίηση για τους ενήλικες καπνιστές αφορά αποκλειστικά το άτμισμα ελαίου κάνναβης, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από τη μαύρη αγορά ή άλλη αμφίβολη πηγή.

Νέα χρονιά χωρίς τσιγάρο σε 5 μόλις βήματα!

09/01/2020
by Nobacco.gr

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους που βάζει κανείς όταν ξεκινάει μια καινούρια χρονιά. Από τη στοχοθέτηση μέχρι την πράξη, βέβαια, πολλά μπορεί να συμβούν. Πολλές φορές μια μεγάλη αλλαγή δημιουργεί φόβο αποχωρισμού με το παλιό και δοκιμής του νέου. Ένα «στραβοπάτημα» επίσης μπορεί να σε βγάλει από το στόχο σου και να σε οδηγήσει στη γνώριμη αγκαλιά της συνήθειας που τόσο πολύ θέλεις να αποχωριστείς. Δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές και φέτος θα είναι η χρονιά σου!

 

Σημαντική βελτίωση στην αγγειακή υγεία των καπνιστών από την πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, σύμφωνα με διετή έρευνα

19/11/2019
by Nobacco.gr

Το άτμισμα είναι λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα για την αγγειακή υγεία της καρδιάς και οι καπνιστές που μεταβαίνουν σε ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά την αγγειακή τους υγεία, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, τα οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος (ΣΕΕΠΑ).

5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!

01/08/2019
by Nobacco.gr
Πλήθος επιστημόνων έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα. Δες μερικές απόψεις σημαντικών μελών τις επιστημονικής κοινότητας!

Σημαντικά κενά διαπιστώθηκαν σε έρευνα που συνέδεσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με πιθανότητα εμφράγματος.

24/07/2019
by Nobacco.gr
Πρόσφατα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Heart Association έδειξε (για άλλη μια φορά) ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέθηκε με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής. Η παρερμηνεία αυτών των ευρημάτων ως «αυξημένου κινδύνου» για την εμφάνιση καρδιακών προσβολών είναι επιδημιολογικά κακή πρακτική και παραβιάζει βασικές αρχές της επιδημιολογικής έρευνας που γνωρίζουν και κατανοούν ακόμη και οι φοιτητές της ιατρικής.

Ο παγκοσμίου φήμης ογκολόγος Νταβίντ Καγιά (David Khayat) απενοχοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο

17/07/2019
by Nobacco.gr
Ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Νταβίντ Καγιά (David Khayat) βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει μέρος στον εορτασμό για τα 30 χρόνια του Συλλόγου «Ελπίδα» και βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί προπομπό του καπνίσματος για τους εφήβους

10/04/2019
by Nobacco.gr
Η πρώτη εξειδικευμένη επιστημονική έρευνα που μελέτησε τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από ανηλίκους κατέληξε στο πόρισμα ότι το άτμισμα δεν αποτελεί «πυλωρό» του καπνίσματος, δηλαδή ότι οι νέοι που κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου δε γίνονται καπνιστές στη συνέχεια.

Πλατφόρμα Μείωσης της Βλάβης από το Κάπνισμα παρουσιάστηκε από Ισπανούς επιστήμονες!

22/03/2019
by Nobacco.gr
Με έμπνευση το βρετανικό μοντέλο, που έχει αγκαλιάσει τις πολιτικές μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα με αξιοσημείωτη επιτυχία, γιατροί στην Ισπανία ζητούν καινοτόμα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Δημιουργήθηκε, έτσι, η Πλατφόρμα για τη Μείωση της Βλάβης που οφείλεται στο κάπνισμα η οποία αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου της υγείας από διάφορες ειδικότητες, που πιστεύουν ότι η αποτελεσματικότητα των τωρινών μέτρων έχει εξαντληθεί και ότι το μοντέλο κατά του καπνίσματος πρέπει να είναι πιο φιλόδοξο και καινοτόμο.

11 φορές (!) περισσότερες πιθανότητες να κόψουν το κάπνισμα έχουν οι καθημερινοί χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου.

15/01/2019
by Nobacco.gr
Σημαντική συσχέτιση μεταξύ ηλεκτρονικού τσιγάρου και διακοπής καπνίσματος στην Ελλάδα έδειξε η πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Οι ατμιστές δύσκολα ξαναγίνονται καπνιστές, σύμφωνα με Έλληνα ερευνητή Βρετανικού Πανεπιστημίου

09/01/2019
by Nobacco.gr
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διακόψει κανείς το τσιγάρο, με τους συνηθέστερους να είναι η μέθοδος «το κόβω μαχαίρι», οι φαρμακευτικές θεραπείες που συνήθως προσφέρονται από γιατρούς και κέντρα διακοπής καπνίσματος και η αντικατάσταση του καπνίσματος με ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο ή συμβατικό; Ποιο είναι ασφαλέστερο; Πείραμα απαντάει στις ερωτήσεις σας! (vid)

02/01/2019
by Nobacco.gr
Ένα νέο βίντεο καταγράφει τις αντιπαραβαλλόμενες επιδράσεις του καπνίσματος συμβατικών τσιγάρων σε σύγκριση με το άτμισμα - και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά!

Την εποχή της τεχνολογίας και των online πληροφοριών, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το ίδιο ή ακόμα περισσότερο επιβλαβές με το συμβατικό τσιγάρο.

Σημαντικά χαμηλότερη έκθεση των ατμιστών σε τοξικές ουσίες, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα

19/12/2018
by Nobacco.gr
Οι ατμιστές εισπνέουν χαμηλότερα επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών σε σχέση με τους καπνιστές παραδοσιακών τσιγάρων, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι οι ατμιστές έχουν περισσότερα ίχνη τοξικών ουσιών στα ούρα απ’ ό,τι οι μη καπνιστές, αλλά λιγότερα σε σχέση με τους παραδοσιακούς καπνιστές.

Επιστολή 72 επιστημόνων προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

18/10/2018
by Nobacco.gr
Με αφορμή τη Διάσκεψη των Συμβαλλομένων Μερών των Ηνωμένων Εθνών (COP-8, 1-6 Οκτωβρίου, Γενεύη) για την ανάπτυξη της επόμενης φάσης του Παγκόσμιου Ελέγχου του Καπνού, 72 ειδικοί επιστήμονες για τη νικοτίνη από όλο τον κόσμο συνέταξαν επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  με βασικό ζητούμενο  να υιοθετηθούν πολιτικές μείωσης της βλάβης του καπνού και ευνοϊκότερης μεταχείρισης των προϊόντων «μειωμένου κινδύνου» όπως τα ηλεκτρονικά και τα θερμαινόμενα τσιγάρα.

Αποτίμηση από το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μείωση της Βλάβης του Καπνού

12/06/2018
by Nobacco.gr
To πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο για τη Μείωση της Βλάβης του Καπνού: Καινοτόμα προϊόντα, Έρευνα και Πολιτική (1st Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο (8-9 Ιουνίου).

Page 5 From 5
  Previous

This website is about alternative products to smoking, potentially reduced risk. By logging in, you represent that you are over 18 years of age.

Are you 18 or older?