Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων καπνιστών από όλο τον κόσμο και να τους προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η ομοιότητά του με το παραδοσιακό τσιγάρο, το χαμηλό κόστος και η τεχνολογική υπεροχή του το έκαναν να διακριθεί ανάμεσα σε όλα τα άλλα προϊόντα εναλλακτικού καπνίσματος, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των παραδοσιακών τσιγάρων, το αργότερο μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Όπως μας έχει αποδείξει η ιστορία της εξέλιξης των προϊόντων τεχνολογίας, απαιτείται πολύς χρόνος και προσπάθεια για την επίτευξη μιας καινοτομίας. Έτσι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ' τον κανόνα.

Joseph Robinson - πατέντα “ηλεκτρικού νεφελοποιητή”

1927

Ο Joseph Robinson καταχωρεί την πρώτη πατέντα “ηλεκτρικού νεφελοποιητή”
(ROBINSON, 1927).

1930

H πατέντα του Joseph Robinson επικυρώνεται και δημοσιοποιείται από το USPTO (United States Patent And Trademark Office).

1963 - 1965

Herbert A. Gilbert καταχωρεί την δικιά του πατέντα στην πολιτεία της Pennsylvania.
Η συγκεκριμένη εφεύρεση προσομοιώνει την αίσθηση του συμβατικού τσιγάρου και παρέχει ένα λιγότερο βλαβερό τρόπο καπνίσματος αντικαθιστώντας την καύση του καπνού με την θέρμανση ενός υγρού διαλύματος το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε ατμό.
Το 1965 η πατέντα του Gilbert επικυρώνεται και δημοσιοποιείται απο το USPTO (United States Patent And Trademark Office) (Gilbert, 1965).

1965 – 2000

Την παραπάνω περίοδο υπήρξαν κάποιες πατέντες που καταχωρήθηκαν, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να καινοτομήσουν.

2000 – 2004

Ο Κινέζος φαρμακοποιός, Hon Lik ο οποίος μόλις είχε χάσει τον πατέρα του (βαρύ καπνιστή), και αυτός επίσης βαρύς καπνιστής κατάφερε να μεταφράσει το όνειρο που είχε σε πραγματικότητα δημιουργώντας το πρώτο ηλεκτρονικό τσιγάρο στην μορφή που όλοι πλέον γνωρίζουμε.
Η πατέντα του Hon Lik καταχωρήθηκε επίσημα το 2004 και δημοσιεύθηκε στο USPTO (United States Patent And Trademark Office) (Lik, 2004).

2007 – 2009

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο εισβάλει στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής.

2009 – Σήμερα

Η βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεχίζει να αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο.
Σύμφωνα με στατιστικές προβλέψεις του Ευρωβαρόμετρου από τα 2,5 δις δολάρια πωλήσεις το 2014, η παγκόσμια βιομηχανία του ηλ. τσιγάρου θα καταφέρει να ξεπεράσει τις πωλήσεις του συμβατικού τσιγάρου μέχρι το 2024.

 

 

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;