Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Αντιμετώπιση δυσλειτουργιών / Φροντίδα - Συντήρηση

Αντιμετώπιση δυσλειτουργιών / Φροντίδα - Συντήρηση ηλεκτρονικού τσιγάρου
 
Όπως όλες οι συσκευές, έτσι και οι ατμοποιητές ενδέχεται να παρουσιάσουν φαινόμενα δυσλειτουργίας τα οποία οφείλονται συνήθως σε λάθος χρήση.

Οι πιο συχνές δυσλειτουργίες έχουν ως εξής:

 

Διαρροή υγρών από τις οπές εισαγωγής του αέρα (Air Flow Control)

Οφείλεται σε υπερτροφοδοσία του υγρού αναπλήρωσης στην αντίσταση του ατμοποιητή και κατά συνέπεια στο εσωτερικό της βάσης του.

Τρόποι αντιμετώπισης:

 • Ελέγχουμε εάν υπάρχει αντίσταση μέσα στον ατμοποιητή και κατά πόσο έχει βιδωθεί επαρκώς.
 • Ρυθμίζουμε την ισχύ της συσκευής στα σωστά επίπεδα λειτουργίας του ατμοποιητή, αναλόγως της αντίστασής του.
 • Ελέγχουμε το επίπεδο φόρτισης της συσκευής/μπαταρίας. Σε περίπτωση χαμηλού επιπέδου φροντίζουμε να επαναφορτίσουμε.
 • Η κοφτή και απότομη εισπνοή έχει ως αποτέλεσμα την βίαιη εισχώρηση υγρού αναπλήρωσης στην αντίσταση και κατά συνέπεια την ατελή ατμοποίησή του.
 • Μπορούμε να καθαρίσουμε το εσωτερικό της βάσης αποσυναρμολογώντας τον ατμοποιητή και απορροφώντας το πλεονάζον υγρό αναπλήρωσης.

 

Διαρροή υγρών από το δοχείο ή τη βάση του ατμοποιητή

Σημεία ελέγχου:

 • Ελέγχουμε ότι το δοχείο του ατμοποιητή έχει βιδωθεί σωστά στη βάση του.
 • Ελέγχουμε ότι δεν έχει χαθεί κάποιο από τα σιλικονένια δαχτυλίδια στεγανοποίησης (o-rings) στην βάση του ατμοποιητή.
 • Ελέγχουμε ότι το δοχείο δεν παρουσιάζει ραγίσματα.
 • Ελέγχουμε επίσης εάν υπάρχει αντίσταση μέσα στον ατμοποιητή και αν έχει βιδωθεί σωστά.

διαρροή ατμοποιητή

 

Επιστροφή υγρού στο στόμα κατά την εισπνοή

Το παραπάνω οφείλεται σε υπερτροφοδοσία του υγρού αναπλήρωσης στην αντίσταση του ατμοποιητή ή/και σε αντίσταση που χρειάζεται αντικατάσταση λόγω παρατεταμένης χρήσης.

Τρόποι αντιμετώπισης:

 • Ρυθμίζουμε την ισχύ της συσκευής στα σωστά επίπεδα λειτουργίας του ατμοποιητή, αναλόγως της αντίστασής του.
 • Αποφεύγουμε την κοφτή και απότομη εισπνοή που έχει ως αποτέλεσμα την βίαιη εισχώρηση υγρού αναπλήρωσης στην αντίσταση και κατά συνέπεια την ατελή ατμοποίησή του.
 • Ελέγχουμε ότι ο ρυθμιστής εισαγωγής του αέρα (AirFlow Control) είναι σε σωστή λειτουργικά θέση και όχι με όλες τις τρύπες κλειστές.
 • Ελέγχουμε ότι η αντίσταση είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος ζωής της. Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Καθαρίζουμε το σημείο εφαρμογής του επιστομίου στον ατμοποποιητή.
 • Τινάζουμε τον ατμοποιητή με φορά του επιστομίου προς τα κάτω, όπως τινάζουμε ένα αναλογικό θερμόμετρο. Προσοχή στα σταγονίδια υγρού που ενδέχεται να εξέλθουν.
 • Γυρνάμε ανάποδα τον ατμοποιητή και φυσάμε δυνατά από τις τρύπες εισαγωγής του αέρα. Χρησιμοποιούμε χαρτί απορρόφησης κάτω από τον ατμοποιητή για να αποφύγουμε διαρροή υγρού από το επιστόμιο. Ο συγκεκριμένος τρόπος έχει εφαρμογή μόνο σε ατμοποιητές οι οποίοι έχουν το σύστημα εισαγωγής του αέρα (Air Flow Control) στο κάτω μέρος τους.
 • Χρησιμοποιώντας χαρτί απορρόφησης, καθαρίζουμε τον αεραγωγό που συνδέει το επιστόμιο με την αντίσταση.

 

Ο ατμοποιητής δεν λειτουργεί

 • Ελέγχουμε ότι έχει γίνει σωστή σύνδεση του ατμοποιητή με τη συσκευή/μπαταρία.
 • Ελέγχουμε ότι υπάρχει υγρό αναπλήρωσης στον ατμοποιητή.
 • Ελέγχουμε ότι υπάρχει αντίσταση στον ατμοποιητή κι ότι έχει βιδωθεί σωστά.
 • Ελέγχουμε ότι η αντίσταση είναι σε σωστή λειτουργική κατάσταση. Εάν όχι, πρέπει να αντικαταστήσουμε την αντίσταση.
 • Ελέγχουμε ότι η συσκευή μας είναι ενεργοποιημένη και είναι φορτισμένη.

έλεγχος ατμοποιητή

 

Φροντίδα των επαφών της συσκευής μας

Κατα τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ο παραγόμενος ατμός εισπνέεται απο τον χρήστη μέσω του επιστομίου. Ωστόσο ένα μικρό ποσοστό ατμού διαχέεται στα υπόλοιπα μέρη της συσκευής.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υγροποίηση του, συνήθως στον πόλο της μπαταρίας/συσκευής. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να καθαρίζουμε τα συγκεκριμένα σημεία της συσκευής μας ώστε να αποφύγουμε τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας υγρού, η οποία μπορεί να επιφέρει την καταστροφή της συσκευής μας.
Επίσης, θα πρέπει να φροντίζουμε/καθαρίζουμε τα σπειρώματα/επαφές της συσκευής μας ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ροή του ρεύματος κατα την λειτουργία της.
Δε βιδώνουμε υπερβολικά τα επι μέρους τμήματα του ηλεκτρονικού μας τσιγάρου. Το υπερβολικό σφίξιμο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των σπειρωμάτων, αλλά και των σιλικονένιων δαχτυλιδιών στεγανοποίησης.

 

Φροντίδα του δοχείου αναπλήρωσης

Ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ξεπλένουμε το δοχείο αναπλήρωσης του υγρού μας με χλιαρό νερό, ώστε να αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα που μαζεύονται ύστερα από αρκετή χρήση.
Το ίδιο ισχύει και για τα επί μέρους τμήματα του ατμοποιητή μας, αλλά προσέχουμε να μην πλύνουμε ποτέ την ανταλλακτική κεφαλή ατμοποίησης (αντίσταση).
Η συχνή καθαριότητα του ατμοποιητή - ιδανικά κάθε φορά που αλλάζετε αντίσταση - θα βοηθήσει στο να παρατείνετε τη ζωή του ηλεκτρονικού τσιγάρου σας, αλλά και να φροντίσετε για τη δική σας υγιεινή.

Προσοχή

 • Φροντίζουμε να ξεπλένουμε με άφθονο νερό και να στεγνώνουμε το εσωτερικό του δοχείου πρίν απο την αναπλήρωση με υγρό.
 • Δεν ξεπλένουμε με καυτό νερό το δοχείο ή τμήματα του ατμοποιητή μας που περιέχουν σιλικονένια δαχτυλίδια στεγανοποίησης, γιατί ενδέχεται να καταστραφούν.

 

Φροντίδα των οπών εισαγωγής του αέρα

Όλοι οι ατμοποιητές διαθέτουν σύστημα εισαγωγής αέρα, είτε σταθερό, είτε ρυθμιζόμενο απο τον χρήστη. Φροντίζουμε να μην υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την ροή του αέρα και καθαρίζουμε τακτικά τις οπές εισαγωγής αέρα απο τυχόν υπολείματα υγροποιημένου ατμού.

καθαρισμός ατμοποιητή

 

Φροντίδα του επιστομίου μας

Η διαφορά με το συμβατικό τσιγάρο είναι ότι κάθε φορά που ανάβαμε ένα τσιγάρο το φίλτρο ήταν πάντα καινούργιο, ενώ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο το επιστόμιο παραμένει το ίδιο για αρκετό καιρό.
Για αυτό το λόγο συνιστάται να καθαρίζουμε το επιστόμιο επιμελώς και να το ξεπλένουμε καλά πριν απο την χρήση. Εαν το επιστόμιό μας είναι πλαστικό, αποφεύγουμε να το καθαρίσουμε με καθαρό οινόπνευμα γιατί θα αλλοιωθεί η επιφάνειά του. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οινόπνευμα, εάν μας το επιτρέπει το υλικό κατασκευής.

 

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.

Η συχνότητα αντικατάστασης εξαρτάται από την ισχύ λειτουργίας (όσο υψηλότερη, τόσο συχνότερα), την κατανάλωση υγρού αναπλήρωσης (όσο μεγαλύτερη, τόσο συχνότερα), τον τύπο του απορροφητικού υλικού της αντίστασης καθώς και τη σύσταση του υγρού αναπλήρωσης.
Υγρά αναπλήρωσης με υψηλό ποσοστό VG (>50%) ή/και σκουρόχρωμα τείνουν να φθείρουν τις αντιστάσεις γρηγορότερα.
Η αντίσταση χρειάζεται αντικατάσταση όταν παρουσιάσει αλλοιωμένη γεύση ή/και εμφανώς μειωμένη παραγωγή ατμού, ακόμα και με πλήρως φορτισμένη συσκευή/μπαταρία.
Για λόγους υγιεινής και καλύτερης λειτουργίας των ατμοποιητών, προτείνεται η αλλαγή των αντιστάσεων κατ’ ελάχιστο μία φορά το μήνα, ακόμα κι αν δεν έχουν παρατηρηθεί σημάδια αλλοίωσης.

αντίσταση ατμοποιητή

 

Προετοιμασία λειτουργίας ανταλλακτικών κεφαλών ατμοποίησης (αντιστάσεις)

Για την σωστή λειτουργία ενός ατμοποιητή, με τη χρήση κάθε καινούργιας αντίστασης θα πρέπει να προηγείται μια σχετική προετοιμασία καθώς και κάποιος χρόνος αναμονής. Ο λόγος είναι ότι το απορροφητικό υλικό πρέπει, προ της χρήσης του, να διαβραχεί επαρκώς προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του.

Στις αντιστάσεις (κεφαλές) με οργανικό βαμβάκι διαβρέχουμε επαρκώς με υγρό αναπλήρωσης το απορροφητικό υλικό από τις οπές τροφοδοσίας και αναμένουμε 5 λεπτά πριν από τη χρήση.

Στις αντιστάσεις (κεφαλές) που διαθέτουν φυτίλι υαλονήματος (silica wick) ως απορροφητικό υλικό, γεμίζουμε με τον ατμοποιητή με υγρό αναπλήρωσης και αναμένουμε 5 λεπτά πριν απο τη χρήση για να διαβραχεί πλήρως το φυτίλι.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;