Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Σημαντικά κενά διαπιστώθηκαν σε έρευνα που συνέδεσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με πιθανότητα εμφράγματος.

24/07/2019
από
Σημαντικά κενά διαπιστώθηκαν σε έρευνα που συνέδεσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με πιθανότητα εμφράγματος.
Πρόσφατα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Heart Association έδειξε (για άλλη μια φορά) ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέθηκε με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής. Η παρερμηνεία αυτών των ευρημάτων ως «αυξημένου κινδύνου» για την εμφάνιση καρδιακών προσβολών είναι επιδημιολογικά κακή πρακτική και παραβιάζει βασικές αρχές της επιδημιολογικής έρευνας που γνωρίζουν και κατανοούν ακόμη και οι φοιτητές της ιατρικής.

Το κύριο πρόβλημα στην ερμηνεία των συσχετίσεων ως αυξημένου κινδύνου προέρχεται από το γεγονός ότι ο χρόνος της καρδιακής προσβολής σε σχέση με την έναρξη της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι άγνωστος. Τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις ...
 
Αλλά η τελευταία μελέτη είναι μια διαφορετική ιστορία. Η μελέτη χρησιμοποίησε στοιχεία από το 1ο κύμα του PATH. Ωστόσο, το PATH έχει μια ερώτηση: "Πόσο χρονών ήσαστε όταν σας είπαν για πρώτη φορά ότι είχατε καρδιακή προσβολή (που ονομάζεται επίσης έμφραγμα του μυοκαρδίου) ή ότι χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση by-pass;" Είναι ενδιαφέρον ότι οι συντάκτες της μελέτης αγνόησαν εντελώς αυτή την ερώτηση. Αλλά άλλοι την κοίταξαν. Ο καθηγητής Brad Rodu ανέφερε πρόσφατα σε άρθρο της USA Today ότι στη μεγάλη πλειοψηφία των ατμιστών που ανέφεραν ότι είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, αυτό είχε συμβεί κατά μέσο όρο 10 χρόνια πριν από την έναρξη χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου... Έτσι, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών που έχουν συμβεί 10 χρόνια πριν τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου(!!!)

Φαρσαλινός 

Όχι, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται αστείο. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, μια μελέτη με θανάσιμα προβλήματα, η οποία πρέπει να αποσυρθεί αμέσως, αν τα αποτελέσματα που αναφέρονται στο άρθρο της USA TODAY είναι αληθινά. Δεν υπάρχουν «αν» και «αλλά» και  δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια ή επιχειρήματα. Πρέπει να υπογραμμίσω: εάν τα αποτελέσματα που αναφέρονται στο άρθρο της USA TODAY είναι αληθινά, η επιστημονική κοινότητα πρέπει να προστατευθεί από ένα τόσο τρομακτικό έργο που αμφισβητεί την ακεραιότητα και την ηθική της επιστήμης

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;