Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
0

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PG ΚΑΙ VG ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΟΥ;
29/09/2020

Ένα υγρό αναπλήρωσης Vype περιέχει μέχρι 5 συστατικά. Μερικά περιέχουν νερό, αρώματα και/ή νικοτίνη - και μερικά δεν περιέχουν κανένα από αυτά. Ωστόσο, όλα τα υγρά αναπλήρωσης μας έχουν ένα κοινό ζευγάρι συστατικών - μια βάση από προπυλενογλυκόλη (PG) και φυτική γλυκερίνη (VG). Αυτή η βάση είναι ένα σημαντικό μέρος του υγρού αναπλήρωσης - επειδή είναι αυτό που κρατά τη νικοτίνη και τα αρώματα στον ατμό όταν εισπνέεται.

Η PG και η VG έχουν παρόμοιες ιδιότητες, αλλά ποικίλλουν στις λεπτομέρειες. Η χρήση διαφορετικών αναλογιών PG και VG σε ένα υγρό αναπλήρωσης μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές εμπειρίες ατμίσματος. Μερικές φορές, εάν δεν απολαμβάνετε το πρώτο σας άτμισμα, ίσως απλά χρησιμοποιείτε ένα υγρό αναπλήρωσης με λάθος αναλογία PG προς VG που δεν ταιριάζει στις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Η PG και η VG έχουν παρόμοιες ιδιότητες, αλλά ποικίλλουν στις λεπτομέρειες. Η χρήση διαφορετικών αναλογιών PG και VG σε ένα υγρό αναπλήρωσης μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές εμπειρίες ατμίσματος. Μερικές φορές, εάν δεν απολαμβάνετε το πρώτο σας άτμισμα, ίσως απλά χρησιμοποιείτε ένα υγρό αναπλήρωσης με λάθος αναλογία PG προς VG που δεν ταιριάζει στις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΠΥΛΕΝΟΓΛΥΚΟΛΗ (PG): Ο ΦΟΡΕΑΣ ΓΕΥΣΗΣ

H PG είναι ένα καθαρό και άοσμο υγρό το οποίο έχει την ικανότητα να μεταφέρει τη γεύση σε ένα υγρό αναπλήρωσης, συμβάλλοντας σε μία πιο έντονη γευστική εμπειρία ατμίσματος. Επίσης γίνεται περισσότερο αντιληπτή στο πίσω μέρος του λαιμού, δίνοντας μια αίσθηση πιο κοντά στο τσιγάρο κατά την εισπνοή.

Η PG είναι λιγότερο παχύρρευστη από την VG και έτσι τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλό ποσοστό PG απορροφούνται πιο γρήγορα από το οργανικό βαμβάκι στην αντίσταση του ατμοποιητή σε αντίθεση με τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλό ποσοστό VG. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες εισπνοές σε διαδοχική χρήση, χωρίς να διακινδυνεύετε να έχετε μια δυσάρεστη «ξηρή εισπνοή» (όπου συμβαίνει όταν ο ατμοποιητής δεν δέχεται αρκετό υγρό).

ΦΥΤΙΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ (VG)

Η VG είναι επίσης άχρωμη και άοσμη, αλλά, σε αντίθεση με την PG, έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση. Είναι πιο παχύρρευστη από την PG - έτσι παράγει πολύ πιο πλούσιο ατμό όταν θερμαίνεται, κάνοντας τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλότερο ποσοστό VG ιδανικά για αυτούς που θέλουν να δημιουργούν σύννεφα ατμού.

Τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλό ποσοστό VG γενικά προσφέρουν μια απαλή εμπειρία ατμίσματος, την οποία μερικοί ατμιστές μπορεί να προτιμούν σε σχέση με το να έχουν μία πιο έντονη αίσθηση στο λαιμό τους. Ωστόσο, όσο πιο παχύρρευστη είναι η VG στα υγρά αναπλήρωσης με υψηλό ποσοστό VG τόσο πιο δύσκολος μπορεί να είναι ο καθαρισμός των εξαρτημάτων της συσκευής (σε ανοιχτού τύπου συσκευές)

PG VS VG

Δεν υπάρχει "σωστή αναλογία" της PG και της VG - είναι απλώς θέμα προσωπικής γεύσης και του τύπου της συσκευής που χρησιμοποιείτε για να βρείτε ποια υγρά αναπλήρωσης σας αρέσουν. Καθώς όλα τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν ένα μείγμα και των δύο συστατικών, οι διαφορές τείνουν να είναι λεπτές και πολλοί ατμιστές μπορεί να μην παρατηρήσουν μεγάλη διαφορά. Ορισμένες από τις σειρές των υγρών αναπλήρωσης είναι υψηλότερες σε PG και χαμηλότερες σε VG, και μερικές το αντίστροφο, ανάλογα με τον τύπο συσκευής για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η σχετική ποσότητα PG ή VG σε ένα μείγμα επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το μείγμα αλληλεπιδρά με την ισχύ μιας συσκευής, κυρίως σε ανοιχτού τύπου συσκευές. Γενικά, τα υψηλά σε PG μείγματα λειτουργούν καλύτερα με συσκευές χαμηλότερης ισχύος και τα υψηλά σε VG μείγματα λειτουργούν καλύτερα με συσκευές υψηλότερης ισχύος - ειδικά με τη χρήση μειγμάτων υψηλά σε VG σε συσκευές υψηλότερης ισχύς είναι εγγυημένο πως θα σας προσφέρουν μεγαλύτερα σύννεφα ατμού!

Κάθε ατμιστής αναζητά κάτι διαφορετικό κατά τη διάρκεια της ατμιστικής εμπειρίας του - είναι εξίσου σημαντικό να δείτε τι σας ταιριάζει. Ελπίζουμε ότι τώρα έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την ιδανική εμπειρία ατμίσματος που σας ταιριάζει!