Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
0

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΘΟΛΗΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

26/09/2020
από

• Η απαγόρευση της μενθόλης αρχίζει να ισχύει από τις 20 Μαΐου 2020.
• Η απαγόρευση ισχύει για τσιγάρα μενθόλης, συμπεριλαμβανομένων τσιγάρων που περιέχουν κάψουλες με γεύση μέντας.
• Η απαγόρευση μενθόλης δεν ισχύει για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΜΕΝΘΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ?

Η απαγόρευση της μενθόλης εμπεριέχεται στην Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2016 για τα προϊόντα καπνού, η οποία απαγόρευσε όλα τα τσιγάρα, συμπεριλαμβανομένου του καπνού, με χαρακτηριστικό άρωμα ή γεύση.

Σε αυτήν την Οδηγία ορίστηκε ως ημερομηνία απαγόρευσης της κυκλοφορίας των τσιγάρων μενθόλης η 20η Μαΐου 2020. Από αυτήν την ημερομηνία και έπειτα, τα τσιγάρα μενθόλης δεν μπορούν πλέον να πωλούνται σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΜΕ ΜΙΝΘΟΛΗ?

Ναι, τα τσιγάρα μενθόλης θα απαγορευτούν. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα επηρεαστούν. Εάν είστε επί του παρόντος καπνιστής προϊόντων με χαρακτηριστικό άρωμα ή γεύση μενθόλης και σκέφτεστε μια εναλλακτική λύση έναντι των τσιγάρων μενθόλης, το Vype σας καλύπτει με μια σειρά από υγρά σε κάψουλες με γεύση μέντας για τη Vype συσκευή σας.

MENTHOL BAN FAQS

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΘΟΛΗΣ

Όπως αναφέραμε, τα τσιγάρα με χαρακτηριστικό άρωμα ή γεύση μενθόλης, συμπεριλαμβανομένων των τσιγάρων που περιέχουν κάψουλες με γεύση μέντας, θα απαγορεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, , από τις 20 Μαΐου 2020, καθώς θα τεθεί σε ισχύ η σχετική νομοθεσία.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕΝΘΟΛΗΣ;

Η απαγόρευση της μενθόλης προκύπτει από την Οδηγία για τα προϊόντα καπνού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απαγόρευση μενθόλης ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία μέσω των κανονισμών περί καπνού και συναφών προϊόντων το 2016, όπου απαγορεύονται τα τσιγάρα με χαρακτηριστικό άρωμα ή γεύση. Ως «χαρακτηριστικό άρωμα/γεύση» νοείται μια μυρωδιά ή μια γεύση διαφορετική από τον καπνό, που είναι αισθητή πριν ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης του προϊόντος και προκύπτει από ένα πρόσθετο ή από συνδυασμό προσθέτων, συμπεριλαμβανομένης της μινθόλης και άλλων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΘΟΛΗΣ;

Η απαγόρευση της μενθόλης δεν επιτρέπει την κατασκευή ή πώληση τσιγάρου ή καπνού με:

• φίλτρο, χαρτί, συσκευασία, κάψουλα ή άλλο συστατικό που περιέχει αρωματικές ύλες
• φίλτρο, χαρτί ή κάψουλα που περιέχει καπνό ή νικοτίνη
• ένα τεχνικό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον καταναλωτή να τροποποιήσει την οσμή, τη γεύση ή την ένταση του καπνού του προϊόντος.


Αυτός ο νέος νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή στις 20 Μαΐου 2020, δεν απαγορεύει τα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου με γεύσεις.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΘΟΛΗΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ?

Ως μέρος αυτού του ειδικού νόμου που απορρέει από την Οδηγία για τα προϊόντα καπνού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μενθόλη και άλλα αρωματισμένα τσιγάρα θα απαγορευθούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παγκοσμίως, εξετάζονται και τίθενται σε ισχύ άλλες απαγορεύσεις. Η απαγόρευση της μενθόλης και άλλων αρωματισμένων τσιγάρων επαναφέρθηκε στη Βραζιλία το 2018, ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν προτάσεις για την απαγόρευση των τσιγάρων μενθόλης.