Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
0

Συχνές Ερωτήσεις

 

Η Εταιρεία δεν παρέχει κανενός είδους εγγύηση ή ασφάλεια ότι τα προϊόντα της είναι αβλαβή για τον οργανισμό και δεν δηλώνει, διαφημίζει ή προβάλλει ότι η χρήση των Προϊόντων της και γενικά των προϊόντων ατμίσματος εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για την υγεία ή διατίθενται ως μέσο διακοπής του καπνίσματος.

 

Καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο βλαβερό από το συμβατικό.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το συμβατικό τσιγάρο κατά την καύση του εκλύει μια ατέλειωτη λίστα χημικών ουσιών (πάνω από 4000) ανάμεσα στις οποίες έχουν ανιχνευθεί πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό και πολλές ακόμη, ενώ τουλάχιστον 43 από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες.

Από την άλλη πλευρά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει κυρίως 4 ή 5 βασικά συστατικά, όπως φυτική γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, νερό, νικοτίνη (προαιρετικά) και κάποιες αρωματικές ουσίες. Σημαντικό είναι επίσης πως, ενώ στο συμβατικό τσιγάρο έχουμε καύση σε θερμοκρασίες 500 - 800 βαθμών Κελσίου, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουμε ατμοποίηση υγρού σε σημαντικά χαμηλότερες.

Με βάση συγκριτικές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και πολλές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποδεικνύεται λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα.

Η ενεργητική αλλά και η παθητική χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του υγρού αναπλήρωσης στην αναπνευστική λειτουργία είναι τόσο μικρή και τόσο σύντομη που κρίνεται ως «κλινικά ασήμαντη» και δεν επηρεάζουν το σύνολο των αιματολογικών δεικτών, τόσο σε καπνιστές όσο και σε μη καπνιστές.

(Έρευνα Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας & Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας EUROTOX 2012)

Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν προκαλεί καμία σημαντική διαταραχή στην καρδιακή λειτουργία μετά από οξεία χρήση.

(Έρευνα Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου & Δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας 2012)

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν ελάχιστη τοξικότητα στα κύτταρα σε σύγκριση με το συμβατικό τσιγάρο.

(Έρευνα Τοξικολογικού Εργαστήριο Abich Ιταλίας & Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Dr Giorgio Romagna, & Δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, περιοδικό Inhalation Toxicology)

Η απορρόφηση της νικοτίνης από τον οργανισμό είναι δύο έως και τρεις φορές μικρότερη σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο.

(Έρευνα: C. Bullen, H. McRobbie, S. Thornley, M. Glover, R. Lin, M. Laugesen, 2010)

Οι περισσότεροι θα έχουν ακούσει την συγκεκριμένη «πληροφορία», ότι δηλαδή ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου υγροποιείται στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Πρόκειται για τον πιο διαδεδομένο ΜΥΘΟ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Δεν γνωρίζουμε πως ξεκίνησε και πως διαδόθηκε, οφείλουμε όμως να εξηγήσουμε γιατί δεν συμβαίνει αυτό.

Ο αέρας που αναπνέουμε καθημερινά περιέχει υγρασία, δηλαδή νερό σε αέρια μορφή. Οι πνεύμονες όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα με αυτή την υγρασία αλλά αντίθετα, είναι απολύτως απαραίτητη. Στην πραγματικότητα, είναι βλαβερό για τον οργανισμό να εισπνέουμε ξηρό αέρα. Ο λόγος που συστήνεται να γίνεται εισπνοή από την μύτη είναι κυρίως για να λαμβάνει επιπρόσθετη υγρασία ο αέρας από τον βλεννογόνο της ρινικής κοιλότητας. Επίσης, στα νοσοκομεία η χορήγηση οξυγόνου απαγορεύεται αν προηγουμένως δεν περνάει ο αέρας από φυαλίδιο που περιέχει νερό, ειδάλλως ο ξηρός αέρας θα τραυματίσει τα τοιχώματα των πνευμόνων. Η σωστή λειτουργία λοιπόν των πνευμόνων απαιτεί την παρουσία υγρασίας.

Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το μεγαλύτερο ποσοστό του ατμού εξάγεται με την εκπνοή. Ένα μικρό ποσοστό που δεν εξάγεται, απορροφάται είτε από τον βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας (κυρίως) είτε από τους πνεύμονες. Το φαινόμενο «υγροποίησης του ατμού» στους πνεύμονες χαρακτηρίζεται επιστημονικά ως αστείο. Τέτοιο φαινόμενο δεν υπάρχει και φυσικά δεν προκαλεί καμία αρνητική επίπτωση στον οργανισμό. Άλλωστε, η εισπνοή υδρατμών είναι ευεργετική σε πολλές περιπτώσεις, π.χ. στα παιδιά σε περιπτώσεις βρογχίτιδας ή λαρυγγίτιδας. Αλίμονο αν υπήρχε κίνδυνος πνιγμού ή άλλων επιπλοκών από μια τέτοια δραστηριότητα. Με την αναπνοή ο άνθρωπος προσλαμβάνει σημαντικά περισσότερη υγρασία από τον ατμοσφαιρικό αέρα καθημερινά απ’ ότι θα λάβει από την οποιαδήποτε χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επομένως, το φαινόμενο «υγροποίησης» του ατμού στον πνεύμονα αποτελεί έναν μύθο που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και ουδέποτε απασχόλησε την επιστημονική κοινότητα.

Όχι. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΔΕΝ είναι ιατρική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, ούτε έχει δοκιμαστεί ως τέτοιο προϊόν.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα εναλλακτικό προϊόν καπνίσματος το οποίο μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να αντικαταστήσει εντελώς το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων.

Αν αναρωτιέστε γιατί όποιος επιλέγει το άτμισμα δεν επιστρέφει στο κάπνισμα... δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!

Τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού κατά την καύση τους απελευθερώνουν μια λίστα χημικών ουσιών στην οποία έχουν ανιχνευθεί πάνω από 4000 διαφορετικές ουσίες, μεταξύ των οποίων πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό, διοξείδιο του άνθρακα κτλ. Τουλάχιστον 250 απο αυτές είναι αποδεδειγμένα επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό και 30 από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες πρώτου βαθμού.

Τα υγρά άτμισης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχουν 4-5 μόνο ουσίες. Κατά κύριο λόγο προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη και νερό ενώ σε μικρότερη περιεκτικότητα βρίσκεται η νικοτίνη (προαιρετικά), και οι αρωματικές ουσίες που προσδίδουν την γεύση.

Η νικοτίνη είναι ένα αλκαλοειδές που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά, κυρίως στον καπνό και σε πολύ πιο μικρές ποσότητες στις ντομάτες, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις πράσινες πιπεριές. Όταν απορροφάται σε μικρή ποσότητα, είτε από τα τσιγάρα και τα πούρα, είτε από τις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων, η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει την υποκίνηση του συναισθήματος της χαλάρωσης, της ηρεμίας και της ευεξίας.

Η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι κάποιες ώρες. Η παρούσα διαθέσιμη βιβλιογραφία δείχνει ότι η νικοτίνη με αυτόνομη μορφή δεν προωθεί την ανάπτυξη του καρκίνου στον υγιή ιστό και δεν έχει καμία μεταλλαξιογονική ιδιότητα. Παρακαλούμε σημειώστε: Η NOBACCO παρέχει επίσης υγρά αναπλήρωσης με μηδενική νικοτίνη.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το άτμισμα όπως συνηθίζεται να αποκαλείται είναι μια νέα, επαναστατική, εναλλακτική μορφή καπνίσματος. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια πρωτοποριακή, επαναφορτιζόμενη, τεχνολογικά εξελιγμένη συσκευή που έχει την ίδια αίσθηση, παρόμοια γεύση και συχνά μοιάζει και οπτικά με τα συμβατικά τσιγάρα, αλλά παράγει ατμό αντί για καπνό, παρέχοντας στους χρήστες του μια πραγματική, απολαυστική εμπειρία «καπνίσματος», απαλλαγμένη όμως από την πίσσα και τις χιλιάδες άλλες βλαβερές τοξικές ουσίες που περιέχονται στα παραδοσιακά προϊόντα καπνού.

Μελέτες έχουν δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανότατα αντιμετωπίζει τόσο τη χημική εξάρτηση (μέσω της προαιρετικής πρόσληψης νικοτίνης) όσο και την ψυχολογική εξάρτηση (εισπνοή και εκπνοή «καπνού») που προκαλεί το κάπνισμα.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που γίνεται ευρεία αποδεκτό από καπνιστές που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να σταματήσουν το κάπνισμα. Λειτουργεί χωρίς φυσική φλόγα και δεν περιέχει καπνό.

Είναι μια συσκευή που αποτελείται από 2 βασικά μέρη: μια επαναφορτιζόμενη συσκευή/μπαταρία και έναν ατμοποιητή (το μέρος της συσκευής το οποίο αποτελείται από ένα μέσο θέρμανσης, τον χώρο που αποθηκεύεται το υγρό αναπλήρωσης και το επιστόμιο).

Με την ενεργοποίηση της συσκευής/μπαταρίας (είτε πατώντας ένα κουμπί, είτε απλά εισπνέοντας), ξεκινά μια διαδικασία ατμοποίησης του υγρού αναπλήρωσης που απελευθερώνει ατμό τον οποίο εισπνέει ο ατμιστής προσφέροντας του έτσι μία ρεαλιστική αίσθηση ”καπνίσματος”. Ο ατμός που δημιουργείται διαλύεται σχεδόν αμέσως στον αέρα και δεν αφήνει καμία μυρωδιά.

Τα υγρά αναπλήρωσης της NOBACCO μετριούνται σε ml. Κάθε ml υγρού αναπλήρωσης είναι ισοδύναμο με 7 έως 10 συμβατικά τσιγάρα, τιμή που εξαρτάται απο τον τύπο του ατμοποιητή και της συσκευής.

Τη γεύση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο την παρέχουν τα υγρά αναπλήρωσης. Στην NOBACCO θα βρείτε εκατοντάδες διαφορετικές γευστικές επιλογές που θα κάνουν το άτμισμα πολύ πιο απολαυστικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Γεύσεις που μοιάζουν εξαιρετικά με το παραδοσιακό τσιγάρο, με τη γεύση πούρων και άλλων καπνικών προϊόντων, αλλά και γεύσεις εντελώς διαφορετικές και πρωτότυπες όπως σοκολάτα, βανίλια, μέντα, φράουλα, μαστίχα, ούζο, μπισκότο κτλ.

Αγοράζοντας πιστοποιημένα προϊόντα. Έτσι εξασφαλίζετε ότι έχουν ελεγχθεί και είναι ασφαλή.

Επιλέγοντας τα ατμιστικά σας προϊόντα από αναγνωρισμένες εταιρίες του χώρου.

Όλες οι Επιχειρήσεις που είναι μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) έχουν δεσμευθεί να διακινούν μόνο ελεγμένα προϊόντα, τα οποία αναγράφουν λεπτομερώς τη χημική τους σύνθεση.

Ενημερώσου σωστά και κάνε την επιλογή σου.

Εξαρτάται από την ποσότητα και την περιεκτικότητα του υγρού σε νικοτίνη. Σε περίπτωση κατάποσης μικρής ποσότητας τα γαστρικά υγρά διασπούν τις ουσίες του υγρού αναπλήρωσης. Σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται η κατάποση.

Εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε νικοτίνη, την ποσότητα του υγρού, τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματος και το χρόνο παραμονής του υγρού πάνω στο δέρμα. Προτείνεται η άμεση απομάκρυνση του υγρού και πλύσιμο με σαπούνι και άφθονο νερό.

Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ή να διαψεύδει κάτι τέτοιο. Στον σακχαρώδη διαβήτη, όπως και σε πολλές ασθένειες, συστήνεται η διακοπή του καπνίσματος. Ενδεχομένως οι διαφοροποιήσεις στις τιμές του σακχάρου να συνδέονται με τη διακοπή του καπνίσματος και την αλλαγή του προγράμματος στο οποίο έχει συνηθίσει ο οργανισμός του ασθενούς.

Σε κάθε περίπτωση προτείνεται να συμβουλεύεστε το θεράποντα ιατρό σας.

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέεται με λανθασμένη χρήση της συσκευής.
 • Παροχή λιγότερου ρεύματος από την απαιτούμενη ένταση για σωστή ατμοποίηση.
 • Υπερτροφοδοσία της αντίστασης με υγρό.
 • Απότομη, «τσιγαρίσια» εισπνοή. Μειώστε την ένταση/δύναμη της εισπνοής σας και αυξήστε την διάρκεια της.
 • Κακή συντήρηση/καθαρισμός του ατμοποιητή ή/και της αντίστασης.

Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη σε αυτό, όμως κάτι τέτοιο μας απομακρύνει από το σκοπό μας που είναι η διακοπή του καπνίσματος και παράλληλα δεν μας αφήνει το περιθώριο να καταλάβουμε τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επίσης με βάση την έρευνα του CANCER RESEARCH UK (http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2017/02/06/new-study-comes-the-closest-yet-to-proving-that-e-cigarettes-arent-as-dangerous-as-smoking/) τα αποτελέσματα μετρήσεων των δυνητικά τοξικών χημικών ουσιών στο σάλιο και τα ούρα ατμιστών σε σύγκριση με εκείνα όσων κάνουν παράλληλη χρήση, έδειξαν ότι τα επίπεδα των ουσιών αυτών στους ατμιστές ήταν έως και 97% μικρότερα από εκείνα των καπνιστών/ή παράλληλων χρηστών.

Εξαρτάται από:

 • Την ποιότητα και ποσότητα (κύκλοι φορτίσεων) της συσκευής/μπαταρίας.
 • Την αναγραφόμενη χωρητικότητα του στοιχείου της μπαταρίας.
 • Τον τρόπο χρήσης.
 • Την αντίσταση που χρησιμοποιούμε.
 • Το εύρος των ρυθμίσεων σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω.

Όπως όλες οι εξωτερικές μπαταρίες, έτσι και οι αποσπώμενες μπαταρίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου πρέπει να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται μόνο στην θήκη τους. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης δυσάρεστων αποτελεσμάτων (βραχυκύκλωμα) σε επαφή με άλλα μεταλλικά αντικείμενα όπως κλειδιά ή κέρματα.

Βάσει των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων ερευνών, δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει την ύπαρξη παθητικού ατμίσματος σε αντίθεση με εκείνες που αφορούν το συμβατικό τσιγάρο.

Σε μελέτη που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2011, του Εργαστήριου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Πνοή», μελετήθηκαν οι επιπτώσεις του κανονικού και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πνευμονολογική λειτουργία παθητικών και ενεργητικών καπνιστών. Σχετικά με το παθητικό κάπνισμα, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες μελέτες της ερευνητικής μας ομάδας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι ακόμη και μια ώρα έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα κοινού τσιγάρου προκαλεί σοβαρές βλάβες στην λειτουργία της αναπνοής, αφού η πλειονότητα των δεικτών που εξετάστηκαν είχαν επηρεαστεί αρνητικά. Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκάλεσε εμφανείς αλλαγές σε δύο από τους 12 αναπνευστικούς δείκτες οι οποίοι μελετήθηκαν, υποδηλώνοντας έτσι μικρής έκτασης απόφραξη. Μια ώρα μετά το παθητικό κάπνισμα και των δύο ειδών τσιγάρου, η λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος είχε επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Με βάση τα δεδομένα της συγκεκριμένης μελέτης, συμπεραίνεται ότι το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνοδεύονται από μια μικρή αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, κλινικά ασήμαντη αποφρακτική τάση. Αντίθετα, το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του κοινού τσιγάρου προκαλούν εμφανή απόφραξη των αεραγωγών, η οποία κρίνεται κλινικά σημαντική.

Ο καπνός έχει αιμοστατικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να κρύβει τα συμπτώματα ασθενειών όπως η ουλίτιδα (αιμορραγία στα ούλα). Η διακοπή του καπνίσματος επιτρέπει την επανεμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη έρευνα που να συνδέει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου με άλλες ασθένειες της στοματικής κοιλότητας/παθήσεις των δοντιών.

 

Συχνές Ερωτήσεις Vype ePen

 

Οι καταναλωτές έχουν διαφορετικές συνήθειες ατμίσματος. Κάποιοι ατμιστές προτιμούν πλούσιο ατμό, για άλλους αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Το Vype ePen δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προσαρμόζουν την εμπειρία τους οποιαδήποτε στιγμή, με το άγγιγμα ενός κουμπιού.

Υπάρχουν δύο συνιστώσες στην εμπειρία του χρήστη, εκτός από τη γεύση - η ποσότητα νικοτίνης και ο όγκος του ατμού. Η δυνατότητα επιλογής ισχύος επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την εμπειρία του, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Περισσότερη ισχύς θα σημαίνει περισσότερη νικοτίνη, διότι θα εξατμιστεί περισσότερο από το υγρό.

Ένα πλήρες φορτισμένο ePen, μπορεί να διαρκέσει όλη μέρα, αλλά αυτό εξαρτάται από τη χρήση σας/τις ατμιστικές σας συνήθειες.

Το Vype ePen έχει σχεδιαστεί εργονομικά για να το αισθάνεστε άνετα στο χέρι σας. Για να καταστεί αυτό δυνατό, χρησιμοποιήσαμε ένα ελαφρύ πλαστικό με απαλή υφή.

Το Vype ePen πληροί υψηλά πρότυπα ποιότητας. Έχουμε ελέγξει τα υλικά του Vype ePen ώστε να συμμορφώνονται με τα πρότυπα για τις ουσίες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει μόλυνση από ενώσεις όπως το BPA.

Τα υγρά αναπλήρωσης δεν περιέχουν βαφές και οι βαφές που χρησιμοποιούνται στα υλικά ePen είναι κατάλληλες για εφαρμογές επαφής με τρόφιμα.

Μπορείτε να καθαρίσετε το Vype ePen με ένα στεγνό πανί καθώς θα πρέπει πάντα να βεβαιώνετε ότι αποφεύγετε την επαφή υγρού με την μπαταρία. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μωρομάντιλα για να καθαρίσετε κάθε υπόλειμμα από το επιστόμιο.

Εάν το προϊόν σας αποδειχθεί ελαττωματικό εντός έξι μηνών από την αγορά, θα το αντικαταστήσουμε.

Εάν κρατήσετε το ePen κόντρα στο φως, ίσως να είναι ευκολότερο. Διαφορετικά θα μπορούσατε να αφαιρέσετε για λίγο το επιστόμιο για να ελέγξετε το επίπεδο υγρού στην κάψουλα που χρησιμοποιείτε.

Συνιστούμε να μην ατμίζετε απευθείας από την κάψουλα. Είναι σχεδιασμένη με τεχνολογία που εμποδίζει τη διαρροή του υγρού (no-spill), αλλά υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής εάν εισπνεύσετε πολύ δυνατά.

Να είστε βέβαιοι ότι έχουμε σχεδιάσει το ePen (και το eStick) με πολλαπλά επίπεδα χαρακτηριστικών ασφαλείας. Η περίπτωση υπερβολικής τάσης συμπεριλαμβάνεται σε αυτά ώστε να αποκλείσουμε το κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Η προστασία από υπερθέρμανση εμποδίζει τις συσκευές να προκαλέσουν πυρκαγιά ή να εκραγούν, και η αυτόματη διακοπή φόρτισης σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπερφόρτισης της συσκευής. Σημείωση: καμία συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν πρέπει να φορτίζεται κοντά σε συμπιεσμένα αέρια, π.χ. οξυγόνο.

Η διαφήμισή μας στοχεύει μόνο σε ενήλικους χρήστες και η εξελιγμένη σειρά χρωμάτων έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει τις προτιμήσεις των ενηλίκων. Για τους ενήλικες, το ePen είναι απλό στη χρήση. Αυτό είναι το σημείο της διαφήμισής μας, δείχνοντας πόσο εύκολο είναι για τους ενήλικες να αλλάξουν μια κάψουλα.

Διαφωνούμε - η αλλαγή είναι μια επιλογή που μπορούν να κάνουν οι καπνιστές για πολλούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η διαφήμισή μας δείχνει σαφώς ότι οι ενήλικες ατμιστές που χρησιμοποιούν το Vype ePen θα το βρουν εύκολο να αλλάξουν τις κάψουλες γεύσεων.

Για να φορτίσετε το ePen, συνδέστε το καλώδιο φόρτισης USB που περιλαμβάνεται στο κιτ ePen στη θύρα micro USB στη βάση του ePen. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου φόρτισης USB στη θύρα USB ενός υπολογιστή. Όταν πιέζετε ένα από τα κουμπιά τάσης και η ενδεικτική λυχνία στο Vype ePen είναι άσπρη, είναι πλήρως φορτισμένo. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό χρήσης που συμπεριλαμβάνεται στο starter kit.

Το Vype ePen είναι μερικώς φορτισμένο, αλλά σας συνιστούμε να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή σας πριν από την πρώτη χρήση (περίπου 2 ώρες). Η μπαταρία φορτίζεται μόνο εν μέρει επειδή θέλουμε να έχετε μια καινούργια μπαταρία όταν λάβετε το νέο σας Vype ePen. Για βέλτιστη απόδοση, το Vype ePen πρέπει να φορτίζεται πλήρως πριν από την πρώτη χρήση. . Όταν πιέζετε ένα από τα κουμπιά τάσης και η ενδεικτική λυχνία στο Vype ePen είναι άσπρη, είναι πλήρως φορτισμένo. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό χρήσης που συμπεριλαμβάνεται στο starter kit.

Πρέπει να βιδώσετε την κάψουλα στην μπαταρία αρκετά καλά για να στηρίζεται, αλλά μην σφίξετε υπερβολικά.

Έχουμε σχεδιάσει την ανάγκη να πρέπει να πατήσετε ένα από τα κουμπιά 3 φορές γρήγορα για δύο λόγους - για να βεβαιωθείτε ότι το ePen δεν ενεργοποιείται μόνο του όταν είναι στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας, για παράδειγμα, και ως τρόπος ενίσχυσης της ασφάλειας των παιδιών.

Αν πατήσετε ένα από τα κουμπιά και η λυχνία ανάψει, το ePen είναι ενεργοποιημένο. Αν το φως δεν ανάψει, είναι απενεργοποιημένο και θα χρειαστεί να πιέσετε 3 φορές γρήγορα ένα από τα κουμπιά τροφοδοσίας. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, η μπαταρία ενδέχεται να έχει εξαντληθεί και θα πρέπει να την επαναφορτίσετε.

Όταν τραβάτε μια ρουφηξιά, ενεργοποιείτε την μπαταρία στο Vype ePen, η οποία θερμαίνει ένα στοιχείο που προκαλεί την εξάτμιση του υγρού αναπλήρωσης. Αυτή η διαδικασία παράγει έναν ήχο. Είναι αρκετά φυσιολογικό και είναι κοινό σε όλες τις συσκευές.

Εάν πιέσετε ένα από τα κουμπιά τάσης και η λυχνία του Vype ePen σας δείχνει πορτοκαλί χρώμα ή αναβοσβήνει κόκκινο, θα πρέπει να επαναφορτίσετε. Επίσης, αν η κάψουλα Vype ePen εξακολουθεί να περιέχει υγρό, αλλά δεν παράγει ατμό, η μπαταρία σας μπορεί να χρειάζεται επαναφόρτιση.

Παρόλο που το Vype ePen διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, σας συμβουλεύουμε να μην το αφήνετε να φορτίζει χωρίς επιτήρηση ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Λάβετε υπόψη ότι η φόρτιση πρέπει να διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Εάν πατηθεί οποιοδήποτε από τα κουμπιά ελέγχου ισχύος για περισσότερο από 8 δευτερόλεπτα, το φως του Vype ePen θα αναβοσβήνει και το Vype ePen θα κλείσει. Για να επανεκκινήσετε το Vype ePen πατήστε γρήγορα ένα από τα κουμπιά 3 φορές. Αν και τα δύο πλήκτρα πατηθούν ταυτόχρονα, το Vype ePen δεν θα λειτουργήσει.

Η συσκευή Vype ePen περιέχει μπαταρία ιόντων λιθίου με ονομαστική ηλεκτρική χωρητικότητα 650 mAh.

Η αντίσταση του πηνίου είναι περίπου 2,8 Ω.

Κάθε κάψουλα Vype ePen παρέχει περίπου 360 εισπνοές σε εργαστηριακές δοκιμές χρησιμοποιώντας το κουμπί χαμηλότερης ισχύος / τάσης και 300 εισπνοές χρησιμοποιώντας το κουμπί υψηλότερης ισχύος / τάσης. Αλλά ο αριθμός των ρουφηξιών εξαρτάται από τις ατμιστικές σας συνήθειες.

Το πόσο καιρό διαρκεί η κάψουλα Vype ePen εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τοVype ePen, αν και θα έχετε την τάση να πάρετε περισσότερες ρουφηξιές αν χρησιμοποιείτε μόνο το κάτω κουμπί ισχύος.

Σε χαμηλή ισχύ / μονό κουμπί μπορείτε να περιμένετε μία ePen κάψουλα να διαρκέσει περίπου για 360 εισπνοές. Σε υψηλής ισχύ / διπλό κουμπί είναι πιθανό να διαρκέσει για 300 εισπνοές. Το κουμπί υψηλής ισχύος παρέχει περίπου 25% περισσότερη ισχύ στο θερμαντικό σώμα από το κουμπί χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και ως εκ τούτου εξατμίζει περισσότερο υγρό.

Έχουμε πάρει χρόνο για να δημιουργήσουμε τις σωστές γεύσεις για εσάς. Ακούσαμε περισσότερους από 2.000 ατμιστές και καπνιστές, συνεργαστήκαμε με κορυφαίους ειδικούς γεύσης και επιστήμονες για να δημιουργήσουμε μια ποικιλία γεύσεων που ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Ξεκινήσαμε με 3 γεύσεις στις απλές ePen κάψουλες, Blended Tobacco, Crisp Mint και Dark Cherry και 3 ακόμη στη σειρά vPro, Master Blend, Crushed Mint & Wild Berries.

Το Blended Tobacco είναι διαθέσιμο σε 6mg/ml και 0mg/ml. Το Crisp Mint είναι διαθέσιμο σε 6mg/ml. Το Dark cherry είναι διαθέσιμο σε 6mg/ml. Οι vPro Master Blend, Crushed Mint και Wild Berries είναι διαθέσιμες σε 18mg/ml.

Προπυλενογλυκόλη (PG), φυτική γλυκερίνη (VG), νερό, νικοτίνη και προσεκτικά επιλεγμένα αρώματα που παρασκευάζονται ειδικά για τη συσκευή Vype ePen για να προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία ατμίσματος.

Τα ανταλλακτικά/οι κάψουλες ePen περιέχουν και τα δύο. Έχουμε μάθει ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία VG προς PG για να παραχθεί ένας ισορροπημένος ατμός (από την άποψη της αίσθησης στο στόμα και των ορατών εκπνεόμενων ατμών). (Εάν ο καταναλωτής επιμείνει: η κατά προσέγγιση ισορροπία VG: PG είναι 2:1.

Η ποσότητα νικοτίνης που κάποιος προσλαμβάνει είναι διαφορετική από την περιεκτικότητα της κάψουλας σε νικοτίνη - οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την πρόσληψη με τον τρόπο που χρησιμοποιούν το προϊόν όλη την ημέρα, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η περιεκτικότητα επηρεάζει επίσης τη γεύση. Αλλά διατηρούμε την γκάμα μας και τις περιεκτικότητές μας υπό αναθεώρηση, με βάση τα σχόλια των καταναλωτών.

Κανένα προϊόν νικοτίνης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλές. Κάθε γεύση που επιλέξαμε έχει υποβληθεί σε αυστηρό έλεγχο. Η καθεμία εξετάζεται και δοκιμάζεται προσομοιώνοντας τη χρήση του καταναλωτή και αναλύουμε τι περιέχει ο ατμός που εισπνέεται. Οποιοδήποτε συστατικό δεν περνάει την τοξικολογική μας αξιολόγηση απορρίπτεται. Οι κάψουλες Vype ePen φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας, «tested for vapour quality». Πίσω από αυτό, η ομάδα μας με πάνω από 50 επιστήμονες που εργάζονται στις εγκαταστάσεις μας έρευνας και ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δοκιμάσει αυστηρά την ποιότητα του ατμού Vype για να σας φέρει τη σταθερή καθαρότητα, τη γεύση και τη συνοχή με κάθε εισπνοή.

The colour is caused by the flavouring ingredients which have been through all our analytical testing.

Όχι.

Ναι, η τεχνολογία του Vype ePen που εμποδίζει τη διαρροή υγρού (no-spill) σημαίνει ότι μπορείτε να αφαιρείτε την κάψουλα για να αλλάξετε γεύση. Δεν θα υπάρξει διαρροή υγρού. Μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε αυτή την κάψουλα όποτε θελήσετε.

Δοκιμάστε να πιέσετε σταθερά την κάψουλα στο ePen πριν τη βιδώσετε.

Κάθε κάψουλα Vype ePen περιέχει 1,5ml υγρού αναπλήρωσης.

Όχι, η κάψουλα Vype ePen δεν έχει σχεδιαστεί για επαναπλήρωση. Οι ειδικά σχεδιασμένες κάψουλες υγρού αναπλήρωσης με τεχνολογία που εμποδίζει τη διαρροή υγρού (no-spill), σας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζετε γεύση εύκολα και γρήγορα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και αν οι κάψουλες δεν έχουν αδειάσει τελείως.

Η κάψουλα είναι βιδωμένη σφιχτά στο ePen; Έχει φθαρεί η κάψουλα με οποιονδήποτε τρόπο; Παρακαλούμε μην την χρησιμοποιήσετε.

Λυπούμε πολύ γι 'αυτό, πότε συνέβη; Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό. Παρουσιάσατε ανεπιθύμητες παρενέργειες; Αν ανησυχείτε, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υγείας. (το προσωπικό της γραμμής φροντίδας να σημειώνει τις λεπτομέρειες σύμφωνα με τη διαδικασία των Ανεπιθύμητων Συμβάντων).

Πλύνετε αμέσως με άφθονο σαπούνι και νερό. Αν ανησυχείτε, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υγείας.

Λυπούμαστε που το ακούμε. Αυτό θα μπορούσε να προκύψει κατά την παραγωγή. Θα χαρούμε να σας αποστείλουμε καινούργιο.

Παρακαλούμε μην ανοίξετε το blister pack και επιστρέψτε σε μας με λεπτομέρειες για το πού και πότε το αγοράσατε. Θα χαρούμε να σας αποστείλουμε καινούργιο.

Αυτό είναι φυσιολογικό και αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της κάψουλας ePen.

Όταν ένα προϊόν φέρει το σύμβολο που απεικονίζει έναν διαγραμμένο τροχήλατο κάδο απορριμμάτων, όπως στην περίπτωση του Vype ePen, σημαίνει ότι το προϊόν καλύπτεται από την ευρωπαϊκή οδηγία 2012/19/ΕΕ (οδηγία ΑΗΗΕ). Ενημερωθείτε σχετικά με το χωριστό σύστημα περισυλλογής απορριμμάτων της περιοχής σας για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Φροντίστε για τη συμμόρφωσή σας με τους τοπικούς κανονισμούς και μην απορρίπτετε παλιά προϊόντα μαζί με τα συνήθη οικιακά απορρίμματα. Η απόρριψη παλιών προϊόντων με τον ενδεδειγμένο τρόπο συμβάλλει στην αποτροπή ενδεχόμενων αρνητικών συνεπειών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Δέσμευσή μας είναι η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας.

 

Συχνές Ερωτήσεις Vype eStick Maxx

 

1.Αρχικά βεβαιωθείτε ότι η συσκευή Vype eStick Maxx είναι πλήρως φορτισμένη.
2.Αφαιρέστε την κάψουλα από τη συσκευασία μπλίστερ.
3.Αφαιρέστε τα προστατευτικά πώματα από τα δύο άκρα της κάψουλας.
4.Βιδώστε σφιχτά την κάψουλα στη συσκευή.
5.Απολαύστε το άτμισμα εισπνέοντας απλά το Vype eStick Maxx.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Vype eStick Maxx, ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης που αναφέρονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο:

1.Φορτίστε τη συσκευή Vype eStick Maxx σας μόνο με τα αξεσουάρ φόρτισης που παρέχονται στο κιτ.
2.Χρησιμοποιείτε τη συσκευή Vype eStick Maxx σας μόνο με τις κάψουλες Vype eStick Maxx.
3.Η συσσώρευση υπολειμμάτων στο εσωτερικό της συσκευής Vype eStick Maxx μπορεί να επιφέρει μείωση της απόδοσης και διατάραξη της κανονικής φόρτισης. Για να ελαχιστοποιηθεί αυτή η πιθανότητα, ελέγξτε τον σύνδεσμο της μπαταρίας και, εφόσον είναι απαραίτητο, καθαρίστε τον με ένα στεγνό πανί.
4.Διατηρείτε τα προϊόντα Vype στεγνά. Οι αποθέσεις και η υγρασία μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
5.Η συνιστώμενη θερμοκρασία αποθήκευσης για τα προϊόντα Vype είναι 0-25°C.
6.Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό τσιγάρο όταν εσείς, ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο σε κοντινή απόσταση, κάνει χρήση οξυγόνου.

Όταν ένα προϊόν φέρει το σύμβολο που απεικονίζει έναν διαγραμμένο τροχήλατο κάδο απορριμμάτων, όπως στην περίπτωση του Vype eStick Maxx, σημαίνει ότι το προϊόν καλύπτεται από την ευρωπαϊκή οδηγία 2012/19/ΕΕ (οδηγία ΑΗΗΕ). Ενημερωθείτε σχετικά με το χωριστό σύστημα περισυλλογής απορριμμάτων της περιοχής σας για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Φροντίστε για τη συμμόρφωσή σας με τους τοπικούς κανονισμούς και μην απορρίπτετε παλιά προϊόντα μαζί με τα συνήθη οικιακά απορρίμματα. Η απόρριψη παλιών προϊόντων με τον ενδεδειγμένο τρόπο συμβάλλει στην αποτροπή ενδεχόμενων αρνητικών συνεπειών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Δέσμευσή μας είναι η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας.

Η συσκευή Vype eStick Maxx περιέχει μπαταρία προϊόντων λιθίου. Από κατάσταση πλήρους αποφόρτισης, απαιτείται περίπου 1 ώρα ώστε να φορτίσει πλήρως.

1.Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση, η λυχνία LED αναβοσβήνει είκοσι φορές και σβήνει αυτόματα.
2.Για βέλτιστη απόδοση, φροντίστε ώστε το Vype eStick Maxx να είναι πλήρως φορτισμένο κατά τη χρήση.
3.Για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, συνδέστε τη συσκευή στον φορτιστή USB που περιλαμβάνεται στο κιτ Vype eStick Maxx που διαθέτετε, και τοποθετήστε τον σε θύρα USB.
4.Κατά τη φόρτιση, η λυχνία LED της συσκευής Vype eStick Maxx παραμένει αναμμένη.
5.Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση, η λυχνία LED αναβοσβήνει είκοσι φορές και σβήνει αυτόματα.
6.Για βέλτιστη απόδοση, φροντίστε ώστε το Vype eStick Maxx να είναι πλήρως φορτισμένο κατά τη χρήση.

Η μπαταρία του Vype eStick Maxx ενδέχεται να εξαντληθεί πριν τελειώσει η κασέτα Vype eStick Maxx, οπότε μην απορρίπτετε αυτόματα την κάψουλα όταν φορτίζετε την μπαταρία, καθώς μπορεί να υπάρχει ακόμα υγρό σε αυτήν.

Ο κάθε ατμιστής έχει μια μοναδική συμπεριφορά που επηρεάζει το χρόνο που διάρκειας της εισπνοής. Το σύστημα προσομοίωσης ατμίσματος που χρησιμοποιούμε στο εργαστήριό μας υπολογίζει περίπου 3 δευτερόλεπτα ανά εισπνοή.

Όχι, το Vype eStick Maxx ενεργοποιείται με την εισπνοή και θα αρχίσει να λειτουργεί μόλις ρουφήξετε από την κάψουλα που έχετε βιδώσει στη συσκευή.

Όχι, η κάψουλα Vype eStick Maxx δεν έχει σχεδιαστεί για επαναπλήρωση.

Έχουμε αναπτύξει τις ακόλουθες γεύσεις για χρήση με τη συσκευή Vype eStick Maxx: Toasted Tobacco και Cool Spearmint, και τα δύο με 18mg/ml συγκέντρωσης νικοτίνης.

Η συσκευή Vype eStick Maxx περιέχει μπαταρία ιόντων λιθίου με ονομαστική ηλεκτρική χωρητικότητα 280 mAh.

Όχι, η ισχύς στη συσκευή Vype eStick Maxx έχει ρυθμιστεί ώστε να σας παρέχει τη βέλτιστη απόδοση.

Η αντίσταση του πηνίου είναι περίπου 1,8 Ω.

Ο κάθε ατμιστής έχει μια μοναδική συμπεριφορά που επηρεάζει το χρόνο που διάρκειας της εισπνοής. Το σύστημα προσομοίωσης ατμίσματος που χρησιμοποιούμε στο εργαστήριό μας υπολογίζει περίπου 3 δευτερόλεπτα ανά εισπνοή. Με βάση αυτό, κάθε κάψουλα Vype eStick Maxx παρέχει περίπου 200 εισπνοές.

Ο αριθμός των εισπνοών εξαρτάται από τη διάρκεια της εισπνοής του ατμιστή, σε εργαστηριακές δοκιμές με 3 δευτερόλεπτα διάρκειας ανά εισπνοή και μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία Vype eStick Maxx, υπολογίσαμε ότι παρέχει περίπου 190 εισπνοές. Η μέτρηση βασίζεται σε σύστημα προσομοίωσης με καθορισμένο βαθμό εισπνοών. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Vype eStick Maxx με την πάροδο του χρόνου θα εξαρτηθεί από την προσωπική σας ατμιστική συμπεριφορά και τη φόρτιση μπαταρίας του Vype eStick Maxx.

Το κατά πόσο απαιτείται αντικατάσταση θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Η μπαταρία του Vype eStick Maxx διαρκεί για περίπου 300 κύκλους πλήρους φόρτισης / εκφόρτισης. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 9 μήνες υποθέτοντας μια φόρτιση την ημέρα. Μετά από αυτή την περίοδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα η συσκευή Vype eStick Maxx, αλλά μπορεί να χρειαστεί να τη φορτίζετε πιο συχνά.

Η συσκευή Vype eStick Maxx φορτίζεται περίπου 80% όταν φεύγει από το εργοστάσιο, αλλά η φόρτιση αυτή εξαντλείται με την πάροδο του χρόνου όταν δεν χρησιμοποιείται. Σας συνιστούμε να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή Vype eStick Maxx πριν την πρώτη χρήση.

Θα πρέπει αλλάξετε την κάψουλα στη συσκευή σας όταν:

 • Το Vype eStick Maxx σας σταματά να παράγει ατμό
 • Παρατηρείτε την εξασθένιση της γεύσης ή της ποιότητας του ατμού

Εάν η κάψουλα δεν έχει αδειάσει ακόμη, ελέγξτε ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη.

Τα υγρά αναπλήρωσης του Vype eStick Maxx παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε κάψουλα Vype eStick Maxx περιέχει 0,9 ml υγρού αναπλήρωσης.

Τα κιτ του Vype Vype eStick Maxx περιέχει 2 Vype eStick Maxx κάψουλες και η συσκευασία με τις κάψουλες Vype eStick Maxx υγρού αναπλήρωσης περιέχει 3 κάψουλες Vype eStick Maxx.

Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε τη γεύση πριν τελειώσετε την κάψουλα και να τοποθετήσετε μια νέα κάψουλα Vype eStick Maxx.

Προπυλενογλυκόλη (PG), Φυτική Γλυκερίνη (VG), Νικοτίνη και προσεκτικά επιλεγμένα αρώματα που παρασκευάζονται ειδικά για τη συσκευή Vype eStick Maxx για να προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία ατμίσματος.

Όλες οι αρωματικές ουσίες έχουν αξιολογηθεί ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Μέρος της αξιολόγησης για την ασφάλεια των καταναλωτών για όλα τα προϊόντα Vype είναι να ελέγξουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων από τη χρήση των προϊόντων Vype είναι πολύ χαμηλός. Ωστόσο, ακόμη και αν τα υγρά αναπλήρωσης του Vype δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητοι σε ορισμένες ουσίες. Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σε περίπτωση που τέτοια συστατικά περιλαμβάνονται στη σύνθεση, ακόμη και αν βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλά της τάξεως του 0,1%, οι καταναλωτές που γνωρίζουν ότι είναι ευαίσθητοι μπορούν να επιλέξουν να μην χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο προϊόν. Για την τρέχουσα σειρά Vype eStick Maxx, μόνο το Cool Spearmint περιέχει μία τέτοια ουσία, γι’ αυτό και η επισήμανση του προϊόντος αναφέρει: «Περιέχει Menthone. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία.»

α)Ενεργοποιείται η συσκευή κατά την εισπνοή; Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, μια άσπρη λυχνία LED θα ανάψει στο τέλος της μπαταρίας
β)Ελέγξτε ότι οι επαφές της μπαταρίας και της κάψουλας είναι καθαρές
γ)Ελέγξτε ότι οι επαφές δεν έχουν μπλοκαριστεί
δ)Τοποθετήστε νέα κάψουλα (για να διαπιστώσετε εάν η αρχική κάψουλα είναι ελαττωματική)
ε)Εάν δεν πετύχει καμία από τις παραπάνω ενέργειες, συμβουλευτείτε τη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών Vype

Εάν το προϊόν είναι ακόμα στη συσκευασία του, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αλλοίωση. Εάν έχει αφαιρεθεί από τη συσκευασία του, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα (6-8 εβδομάδων) μπορεί να υπάρξει μια μικρή εξασθένιση στην ένταση της γεύσης.

Όλες οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου έχουν μία μικρή απώλεια ισχύος κάθε μέρα, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή εάν το Vype eStick Maxx δεν χρησιμοποιείται για αρκετές ημέρες.

Το Vype eStick Maxx έχει σχεδιάστει και αναπτύχθει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ασία και έχει κατασκευάστει στην Ασία.

Μην αφήνετε το Vype eStick Maxx να φορτίζει χωρίς επιτήρηση ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρησιμοποιήστε μόνο τα εγκεκριμένα αξεσουάρ φόρτισης με το Vype eStick Maxx και αν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε τη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών Vype.

Ναι, η μονάδα μπαταρίας, η κάψουλα και ο φορτιστής USB Vype συμμορφώνονται με τους κανονισμούς WEEE και CE. Όλες οι δοκιμές EMC, Safety και ROHS πραγματοποιήθηκαν από ανεξάρτητες αρχές.