– Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εσωτερικού –

Η δύναμη της επιλογής

Από επιχειρηματίας, προστάτης των αδέσποτων

Ο Τάκης ήταν επιχειρηματίας στο χώρο της διασκέδασης, μέχρι την ημέρα που συνειδητοποίησε ότι είχε πάψει να παίρνει ευχαρίστηση από αυτό που έκανε για περίπου είκοσι χρόνια. Πούλησε την επιχείρησή του και άρχισε να περνά το χρόνο του εξερευνώντας την ευρύτερη περιοχή όπου ζούσε.

Μια μέρα, έχοντας την περιέργεια να δει που πετιούνται τα σκουπίδια της πόλης του, βρέθηκε σε μια χωματερή. Εκεί αντίκρισε έναν σοβαρά τραυματισμένο σκύλο που ήταν ανήμπορος να μετακινηθεί. Αποφάσισε να τον βοηθήσει. Την επόμενη μέρα ξαναπήγε στο χώρο και περιποιήθηκε ένα ακόμα σκυλί που ήταν άρρωστο, ενώ τάισε ακόμα πέντε - έξι. Μέρα με τη μέρα, τα αδέσποτα ζώα που τον περίμεναν αυξάνονταν, κάποια στιγμή είχαν φτάσει τα 50… Ήταν τότε που αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να αφοσιωθεί σε αυτά.

Διαθέτοντας ό,τι χρήματα είχε, έφτιαξε ένα καταφύγιο στο βουνό, αρκετά ευρύχωρο ώστε να φιλοξενεί αδέσποτα κι από άλλα σημεία. Τα επισκέπτονταν καθημερινά - με κρύο, βροχή ή καύσωνα - για να τα φροντίζει. Έφτασε να δανείζεται επί 2 χρόνια από φίλους και γνωστούς για να συνεχίσει να το κάνει. Χάρη στην επιμονή του κατάφερε να βρει υποστήριξη από τη διεθνή φιλοζωική κοινότητα και σήμερα φιλοξενεί στο καταφύγιό του περίπου 300 σκύλους και γάτες. Όνειρό του είναι μια μέρα να μην υπάρχει ούτε ένα εγκαταλειμμένο ή κακοποιημένο ζώο.

Έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό, διδάσκοντας πόσο αυτή μπορεί να αλλάξει όταν υπάρχει η Δύναμη της Επιλογής!Φόρτωση...
Please wait...