Η NOBACCO κατέχει ηγετική θέση στο χώρο των συσκευών ατμίσματος στην Ελλάδα καθώς κεντρικός άξονας στην φιλοσοφία της, είναι η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στο κοινό της τόσο στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων όσο και στα υγρά αναπλήρωσης που χρησιμοποιεί.

Για την NOBACCO το θέμα ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων είναι ένας αδιαπραγμάτευτος τομέας. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και της διάθεσης προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση στο πλαίσιο συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Πανεπιστήμιο Πάτρας

 

Το 2014 η Nobacco ανταποκρινόμενη στη συνεχή δέσμευση της να εξελίσσει συνεχώς τα προϊόντα της και να εγγυάται εμπράκτως την ποιότητα και την ασφάλεια τους ξεκίνησε μία νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο τη ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. 

Η συνεργασία αυτή με την ονομασία «Aquarius Project» θεωρείται πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς κάνει πράξη τη διεθνή πρακτική που θέλει τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή και την ερευνητική κοινότητα για την σύνδεση της παραγωγής με την γνώση και την καινοτομία. Σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ως πρωταρχική ανάγκη την ενίσχυση της παραγωγικής της δομής με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με διεθνή ζήτηση, η ΝΟBACCO, επένδυσε στις δυνατότητες της ελληνικής ερευνητικής υποδομής. 

Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, για εκατομμύρια ατμιστές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. Ανάμεσα στο ευρύ φάσμα επιστημονικών και εμπορικών δράσεων της Aquarius Project, το πρώτο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά είναι μια ολοκληρωμένη σειρά υγρών αναπλήρωσης για χρήση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με την επωνυμία Liquidom. 

Τα υγρά αναπλήρωσης της Liquidom διακρίνονται για την ποιότητά τους που είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και ανάπτυξης του Εργαστηρίου Βιοχημείας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Το ερευνητικό προσωπικό του, με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, μετά από πολυετή ερευνητική ενασχόληση με τη νικοτίνη και τους ανθρώπινους νικοτινικούς υποδοχείς, σχεδιάζει και παράγει προϊόντα ανώτερης ποιότητας και υψηλής καθαρότητας. 

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η NOBACCO στηρίζει έμπρακτα την Επιστημονική έρευνα και συνεργάζεται με την Επιστημονική Κοινότητα έχοντας υποστηρίξει τόσο στον τομέα της τεχνογνωσίας αλλά και οικονομικά, την πραγματοποίηση 5 τουλάχιστον μελετών μέχρι σήμερα σε ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και νοσοκομεία. Πρακτικά, η στήριξη της NOBACCO παρέχεται συνήθως υπό τη μορφή χρηματοδότησης ή/και παροχής εξοπλισμού (ηλεκτρονικές συσκευές ατμίσματος, υγρά αναπλήρωσης κτλ) ανάλογα με τον τύπο της έρευνας.

 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και τα τέλη του 2016, η NOBACCO πρωτοπόρησε στο χώρο του ατμίσματος συμμετέχοντας στο πληρέστερο και παγκοσμίως εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης Υγρών Αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquids) σε συνεργασία με το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το επιστημονικό αυτό πρόγραμμα Πιστοποίησης που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), αποτέλεσε το πρώτο πρόγραμμα Πιστοποίησης Υγρών Αναπλήρωσης παγκοσμίως αποδεικνύοντας ότι τα υγρά αναπλήρωσης, όπως προκύπτει από την ταξινόμηση των συστατικών τους, δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Επίσης, τα υγρά αναπλήρωσης δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες και ειδικότερα δεν έχουν ανιχνευθεί νιτροζαμίνες και αρωματικοί πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες σύμφωνα με τα αναφερόμενα όρια ανίχνευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.
Η εφαρμογή του αυστηρού προγράμματος Πιστοποίησης εξασφαλίζει τη διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων.

Τα υγρά αναπλήρωσης της NOBACCO, ελέγχονταν κάθε μήνα και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος από το Πανεπιστήμιο και διαθέτουν πιστοποίηση ως προς τη σύστασή τους και ως προς το μείγμα εισπνεόμενων ατμών που απελευθερώνεται κατά τη χρήση του διαλύματος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1272/2008.

 

Στηρίζουμε την παραγωγή νέας γνώσης για το άτμισμα

 

  • Χρηματοδότηση ερευνητικού πρωτοκόλλου με θέμα τη μελέτη της επίδρασης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελαστικότητα των αγγείων της καρδιάς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  • Υποστήριξη κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό μοντέλο, με την εισπνοή καθαρού αέρα, την εισπνοή τσιγάρου και την εισπνοή ατμού ηλεκτρονικού τσιγάρου με σημείο αναφοράς τη φλεγμονή/βλάβη/επίδραση στους πνεύμονες. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στο ελληνικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
  • Παροχή εξοπλισμού και υποστήριξη μελέτης που θα πραγματοποιηθεί στη Β' Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος κ. Ιωάννη Λεκάκη.