Χωρίς διακομματική συναίνεση πέρασε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία τον νόμο που προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση του ατμίσματος από τους δημόσιους χώρους και την απαγόρευση κάθε μορφής ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Συγκεκριμένα, δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή, ενώ παρόν ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπάρχει παθητικό άτμισμα και την στιγμή που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν το άτμισμα στους δημόσιους χώρους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στο «όνομα της δημόσιας υγείας» στην ψήφιση του πιο αυστηρού νομοθετήματος στην Ευρώπη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, στερώντας το δικαίωμα από χιλιάδες ατμιστές και εκατομμύρια καπνιστές να επιλέξουν ένα δρόμο που μπορεί να σώσει ζωές. Η κοινότητα των Ελλήνων ατμιστών αλλά και οι καπνιστές συμπολίτες μας οφείλουν να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, εξισώνοντας το ηλεκτρονικό με το συμβατικό τσιγάρο, μεροληπτεί ενάντια στο πιο αποτελεσματικό μέσο που υπάρχει για τη διακοπή του καπνίσματος, ευνοώντας σκευάσματα που εμπεριέχουν νικοτίνη αλλά έχουν να επιδείξουν πενιχρά αποτελέσματα στην μάχη κατά της πιο επικίνδυνης εξάρτησης που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Η ελληνική κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην μάχη του καπνίσματος.

Με την απόφαση αυτή, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ζωές που θα χαθούν από εδώ και πέρα στέλνοντας τα λάθος μηνύματα στους εκατομμύρια Έλληνες καπνιστές.