Mε ένα δυναμικό πλάνο επενδύσεων συνεχίζει την ανάπτυξή της η εταιρεία Nobacco, καθώς μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά δεκαέξι νέα καταστήματα. Μάλιστα το επόμενο δίμηνο πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους επτά καταστήματα, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι και η επέκτασή της σε νέες αγορές.

Όσον αφορά τα καταστήματα, η εταιρεία άνοιξε ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο τρία νέα καταστήματα στο Περιστέρι, στη Ρόδο και στη Νέα Ερυθραία, με νέο σχεδιασμό και concept που παρουσιάστηκε το 2015 και συνεχίζει με το άνοιγμα καταστημάτων σε Άρτα, Τρίκαλα, Πάτρα, Ελευσίνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου και στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, η Nobacco διαθέτει 49 καταστήματα και 200 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, ενώ σχεδιάζει να ξεπεράσει τα 60 καταστήματα συνολικά με το κλείσιμο του 2016 και να επεκτείνει τις συνεργασίες της με Key Accounts.

Για όλα τα παραπάνω καθώς και για τη γενικότερη πορεία της εταιρείας μίλησε στο RetailBusiness o ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Nobacco, Μάρκος Μαρκόπουλος, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης και στο εξωτερικό.

 


Η Nobacco συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξή της. Πόσα και ποια καταστήματα έχετε παρουσιάσει μέσα στο 2016 και πόσα σημεία αριθμεί πλέον το δίκτυό σας;

Η εταιρεία μας σήμερα διαχειρίζεται 49 Exclusive Nobacco Shops σε όλη την Ελλάδα και 200 σημεία πώλησης, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δυναμική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη χώρα, αλλά και την ελκυστικότητα που παρουσιάζει το brand Nobacco. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι για την εταιρεία μας η ανάπτυξη του δικτύου δεν σηματοδοτεί απλά ένα ποσοτικό μέγεθος ή μια στενά εμπορική διαδικασία. Για εμάς ανάπτυξη δικτύου σημαίνει συνεχής επένδυση σε μια προσπάθεια που έχει από τη φύση της πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Γιατί για να κερδίσεις μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τους καπνιστές και τους ατμιστές, χρειάζεται συνεχής επένδυση στην εκπαίδευση του προσωπικού, επένδυση στην προμήθεια των καλύτερων προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, επένδυση σε καταστήματα με συγκεκριμένη ταυτότητα και επένδυση στο marketing.


Ποιος είναι ο στόχος σας όσον αφορά την ανάπτυξη δικτύου για το 2016 αλλά και την επόμενη τριετία;

Σχεδιάζετε να παρουσιάσετε άμεσα και άλλα καταστήματα; Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, το δίκτυό μας θα αποκτήσει επτά ακόμα μέλη. Σε ό,τι αφορά την επόμενη τριετία, η εταιρεία μας έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει και να υλοποιεί το όραμά της για διείσδυση σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Μέσα στο επόμενο δίμηνο ανοίγουν 7 νέα καταστήματα σε Τρίκαλα, Άρτα, Πάτρα (2ο κατάστημα), Ελευσίνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 60 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2016 και να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο που θα καλύπτει τις ανάγκες των πελατών μας σε όλη την Ελλάδα.


Μπορείτε να μας περιγράψετε συνοπτικά τον νέο σχεδιασμό και concept των καταστημάτων που παρουσιάστηκε το 2015;

Το concept των καταστημάτων που παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2015 εκφράζει τις αξίες και την εικόνα της ταυτότητας της εταιρείας μας. Στον πυρήνα της αφήγησης αυτής βρίσκεται η ιδέα “Life tastes better”. Για εμάς το εταιρικό motto σημαίνει ανθρώπινη επαφή στην εξυπηρέτηση, περιβάλλον σύγχρονης αισθητικής στα καταστήματά μας, επιμονή στην προσφορά γνώσης στους πελάτες μας για το τι σημαίνει άτμισμα και παντού κόκκινο χρώμα, που είναι εξάλλου και το χρώμα της ζωής. Το νέο concept των καταστημάτων μας καλύπτει αυτό που αποκαλούμε “Nobacco Experience” σε 3 βήματα: 1. Διερεύνηση των αναγκών του πελάτη 2. Δοκιμή συσκευών και υγρών αναπλήρωσης 3. Επιλογή πλήρως προσωποποιημένη στον κάθε πελάτη ξεχωριστά.


Έχει επηρεαστεί από την κρίση η αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου; Ποια ήταν τα μεγέθη της Nobacco το 2015;

Τολμώ να πω πως όχι. Αυτό αποδεικνύεται και από την άνοδο με ποσοστό 40% που είχαμε το 2015 σε σχέση με το 2014, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα και τη χαρά να παρέχουμε καινούργιες θέσεις εργασίας σε νέους και νέες, φτάνοντας αισίως τους 85 υπαλλήλους, σε εταιρικό πλαίσιο. Το άτμισμα κερδίζει συνεχώς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς νέους φίλους. Η πορεία είναι συνεχώς ανοδική και να φανταστεί κανείς ότι οι ατμιστές είναι ακόμα μόνο το 2% του 37% των Ελλήνων που εξακολουθούν και καπνίζουν. Αυτό που θέλουμε να συνεχίσουμε με μεγάλη ένταση να κάνουμε είναι να προσκαλέσουμε όλους τους καπνιστές να έρθουν στα καταστήματά μας και να διαπιστώσουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες τους, χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.


Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων που προσφέρει ένα κατάστημα Nobacco;

Η γκάμα των προϊόντων καλύπτει όλες τις ανάγκες των παλαιών και νέων ατμιστών. Αναφερόμαστε στα ηλεκτρονικά τσιγάρα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, στους ατμοποιητές και τις μπαταρίες τους, τα υγρά αναπλήρωσης και τα αξεσουάρ. Οτιδήποτε συνθέτει τον κόσμο της απόλαυσης του ατμίσματος με την εγγύηση του brand name Nobacco. Μίας εταιρικής αξίας, που έχει επενδύσει στην έρευνα, την καινοτομία και τη συνεχή πιστοποίηση. Καλύπτουμε τις ανάγκες ανθρώπων που δεν έχουν γνώση στο άτμισμα και θέλουν εύκολη και γρήγορη χρήση, αλλά και αυτών που θέλουν συσκευές με μεγαλύτερες δυνατότητες και ειδικά χαρακτηριστικά. Αιχμή της προϊοντικής μας ποικιλίας αποτελούν τα υγρά αναπλήρωσης, που σχεδιάζονται και παράγονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι μια ακόμη απόδειξη της στρατηγικής μας για καινοτομία, ασφάλεια και πρωτοπορία.


Υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε όσον αφορά τόσο την ανάπτυξη μέσω franchise όσο και τη νομοθεσία περί ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του δικτύου μας, η πρόκληση είναι σαφής. Να μετατρέψουμε την ηγετική μας θέση στην Ελλάδα σε ισχυρή και ελκυστική πρόταση για τους Έλληνες που εξακολουθούν να καπνίζουν. Και γιατί όχι; Να δούμε τα «κόκκινα» καταστήματά μας να πρωταγωνιστούν και στο εξωτερικό. Σε αυτό που αφορά στη νομοθεσία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είμαστε αισιόδοξοι. Η εταιρεία μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και προσβλέπουμε άμεσα στην εποχή όπου στην αγορά θα υπάρχουν εταιρείες που θα μπορούν να προσφέρουν και να εγγυηθούν ποιότητα και ασφάλεια. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να «εκπαιδεύσουμε» όλους τους καπνιστές στην απόλαυση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, απαλλαγμένη από όλες τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

 


Πηγή: www.businessnews.gr