– Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εσωτερικού άνω των 40€ –

Έρευνα & Ανάπτυξη

Έρευνα & Ανάπτυξη

Η εταιρεία NOBACCO κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της στην Ελλάδα καθώς κεντρικός άξονας στην φιλοσοφία της, είναι η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στο κοινό της τόσο στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων όσο και στα υγρά αναπλήρωσης που χρησιμοποιεί. 

Για την NOBACCO το θέμα ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων είναι ένας αδιαπραγμάτευτος τομέας. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και της διάθεσης προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση στο πλαίσιο συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Nobacco Design Center

Nobacco Design Center

Nobacco Design Center, μια εξειδικευμένη εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργεί τα πιο καινοτόμα, φιλικά προς το χρήστη, ποιοτικά και σύγχρονα προϊόντα ατμίσματος.

Πυρήνας μας είναι καταξιωμένοι μηχανικοί έρευνας και ανάπτυξης, εξαιρετικά ταλαντούχοι σχεδιαστές προϊόντων, εξειδικευμένοι αντιπρόσωποι πωλήσεων και δυναμικά στελέχη. Με 10 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το προσωπικό του Nobacco Design Center δημιουργεί μοναδικά προϊόντα που προσφέρουν την πιο απολαυστική εμπειρία ατμίσματος.

Σχεδιασμένο από εμάς, σχεδιασμένο για εσάς.

 

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Το 2014, η NOBACCO, ανταποκρινόμενη στη συνεχή δέσμευση της να εξελίσσει συνεχώς τα προϊόντα της και να εγγυάται εμπράκτως την ποιότητα και την ασφάλεια τους, ξεκίνησε μία νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο τη ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.

Η συνεργασία αυτή με την ονομασία «Aquarius Project» θεωρείται πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς κάνει πράξη τη διεθνή πρακτική που θέλει τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή και την ερευνητική κοινότητα για την σύνδεση της παραγωγής με την γνώση και την καινοτομία. Σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ως πρωταρχική ανάγκη την ενίσχυση της παραγωγικής της δομής με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με διεθνή ζήτηση, η ΝΟBACCO, επένδυσε στις δυνατότητες της ελληνικής ερευνητικής υποδομής.

Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, για εκατομμύρια ατμιστές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. Ανάμεσα στο ευρύ φάσμα επιστημονικών και εμπορικών δράσεων της Aquarius Project, το πρώτο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά είναι μια ολοκληρωμένη σειρά υγρών αναπλήρωσης για χρήση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με την επωνυμία NOBACCO Premium.

Τα υγρά αναπλήρωσης της σειράς Premium διακρίνονται για την ποιότητά τους, αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και ανάπτυξης του Εργαστηρίου Βιοχημείας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ερευνητικό προσωπικό του, με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, μετά από πολυετή ερευνητική ενασχόληση με τη νικοτίνη και τους ανθρώπινους νικοτινικούς υποδοχείς, σχεδιάζει και παράγει προϊόντα ανώτερης ποιότητας και υψηλής καθαρότητας.

 

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το 2017, η NOBACCO ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας υγρών αναπλήρωσης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ). Μέσω αυτής της νέας συνεργασίας και στα πλαίσια των συνεχών ελέγχων, η NOBACCO διασφαλίζει την αρτιότητα όλων των παραγόμενων υγρών αναπλήρωσης και είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τον Έλληνα καταναλωτή ότι τα προϊόντα της ελέγχονται διαχρονικά και πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες ακόμα και εκείνων που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ιατρική Σχολή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ), εφαρμόζει καινοτόμα πρότυπα που ξεπερνούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και των αρμόδιων αρχών έχοντας ως στόχο τη διαχρονική διασφάλιση της σταθερά υψηλής ποιότητας των προϊόντων της.

Στα πλαίσια του νέου προγράμματος, το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που θα είναι και ο φορέας ελέγχου, θα διενεργεί:

  • Τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους υγρών αναπλήρωσης, με σκοπό τον ποσοτικό προσδιορισμό της νικοτίνης, καθώς και ανάλυση/ταξινόμηση των συστατικών των διαλυμάτων ώστε να πιστοποιούνται η ποιότητα και η συνέπεια της σύστασής τους.

  • Αναλύσεις υγρών αναπλήρωσης με σκοπό την επιβεβαίωση απουσίας ουσιών όπως διακετύλιο, ακετυλοπροπιονύλιο κ.α., καθώς επίσης και έλεγχο της χημικής εκατοστιαίας σύστασης.

  • Αναλύσεις και Ελέγχους Σταθερότητας πρώτων υλών, ώστε να επιβεβαιώνεται και να εξασφαλίζεται η πιστότητα των συστατικών τους.

Αξίζει να τονιστεί ότι η NOBACCO είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που συνεργάζεται με ένα από τα πιο αξιόπιστα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, η Ιατρική Σχολή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ).

 

University of Thessaly

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι και τα τέλη του 2016, η NOBACCO πρωτοπόρησε στο χώρο του ατμίσματος συμμετέχοντας στο πληρέστερο και παγκοσμίως εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης Υγρών Αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquids) σε συνεργασία με το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το επιστημονικό αυτό πρόγραμμα Πιστοποίησης, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), αποτέλεσε το πρώτο πρόγραμμα Πιστοποίησης Υγρών Αναπλήρωσης παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι τα υγρά αναπλήρωσης, όπως προκύπτει από την ταξινόμηση των συστατικών τους, δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Επίσης, τα υγρά αναπλήρωσης δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες και ειδικότερα δεν έχουν ανιχνευθεί νιτροζαμίνες και αρωματικοί πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με τα αναφερόμενα όρια ανίχνευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς. Η εφαρμογή του αυστηρού προγράμματος Πιστοποίησης εξασφαλίζει τη διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων.

Τα υγρά αναπλήρωσης της NOBACCO, ελέγχονταν κάθε μήνα και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος από το Πανεπιστήμιο και διαθέτουν πιστοποίηση ως προς τη σύστασή τους και ως προς το μείγμα εισπνεόμενων ατμών που απελευθερώνεται κατά τη χρήση του διαλύματος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1272/2008.

 

Στηρίζουμε την παραγωγή νέας γνώσης για το άτμισμα

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η NOBACCO στηρίζει έμπρακτα την Επιστημονική έρευνα και συνεργάζεται με την Επιστημονική Κοινότητα έχοντας υποστηρίξει, τόσο στον τομέα της τεχνογνωσίας αλλά και οικονομικά, την πραγματοποίηση τουλάχιστον πέντε μελετών μέχρι σήμερα σε ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και νοσοκομεία. Πρακτικά, η στήριξη της NOBACCO παρέχεται συνήθως υπό τη μορφή χρηματοδότησης ή/και παροχής εξοπλισμού (ηλεκτρονικές συσκευές ατμίσματος, υγρά αναπλήρωσης κτλ) ανάλογα με τον τύπο της έρευνας.

  • Χρηματοδότηση ερευνητικού πρωτοκόλλου με θέμα τη μελέτη της επίδρασης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ελαστικότητα των αγγείων της καρδιάς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

  • Υποστήριξη κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό μοντέλο, με την εισπνοή καθαρού αέρα, την εισπνοή τσιγάρου και την εισπνοή ατμού ηλεκτρονικού τσιγάρου με σημείο αναφοράς τη φλεγμονή/βλάβη/επίδραση στους πνεύμονες. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στο ελληνικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»..

  • Παροχή εξοπλισμού και υποστήριξη μελέτης που πραγματοποιήθηκε στη Β' Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος κ. Ιωάννη Λεκάκη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία NOBACCO είναι μια από τις πέντε εταιρείες ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ολόκληρη την Ευρώπη που κλήθηκαν από την Κομισιόν ώστε να συμμετέχει στην συνδιαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/40/ΕΕ (Tobacco Products Directive) που θέτει όλους τους απαραίτητους κανονισμούς ασφάλειας για τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Φόρτωση...
Please wait...