6 ατμιστικά tips για τις κρύες μέρες

«Σοφία», «Τηλέμαχος» και «Υπατία» έφεραν τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα, ακόμα και χιόνια ως και το κέντρο της Αθήνας. Είσαι πολύ τυχερός που αντικατέστησες το συμβατικό τσιγάρο με ηλεκτρονικό και δε χρειάζεται να βγαίνεις πια στο μπαλκόνι για να απολαύσεις τη συνήθειά σου.

Ωστόσο, επειδή υπάρχει πιθανότητα να θελήσεις να απολαύσεις λίγα ml υγρού σε εξωτερικό χώρο, καλό είναι να λάβεις υπόψιν σου τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις!


1. Παγώνει το υγρό;

Το υγρό αναπλήρωσης μπορεί να παγώσει, ευτυχώς σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από αυτή που παγώνει το νερό, δηλαδή περίπου στους -12°C, ανάλογα πάντα με την περιεκτικότητα σε PG και VG. Μπορεί να είναι μικρές οι πιθανότητες να βρεθείς σε τέτοιες θερμοκρασίες, εκτός αν έχεις προγραμματίσει κάποιο μακρινό ταξιδάκι στη Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζεις ότι ακόμα και αν δεν παγώσει τελείως, στο πολύ κρύο γίνεται αρκετά πιο παχύρευστο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την τροφοδοσία του ατμοποιητή σου και, κατ’ επέκταση, τη διάρκεια ζωής της αντίστασής σου. Προτίμησε για αυτές τις παγωμένες μέρες υγρά με μεγαλύτερο ποσοστό σε PG που είναι πιο λεπτόρευστα ή αν δε θες με τίποτα να αποχωριστείς το αγαπημένο σου High VG υγρό, εφοδιάσου με μερικές εφεδρικές ανταλλακτικές αντιστάσεις.


2. Η μπαταρία δεν είναι χειμωνιάτικος τύπος.

Όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές, στη μπαταρία σου δεν αρέσει να εκτίθεται σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Μάθε ότι η απόδοσή της μπορεί να πέσει έως και 30%! Όπως λοιπόν φρόντιζες να προστατεύεις τη συσκευή σου από τον ήλιο το καλοκαίρι, το ίδιο πρέπει να κάνεις και τώρα το χειμώνα με τη βροχή και το πολύ κρύο. Μια θήκη μεταφοράς ή προστασίας θα σου φανεί χρήσιμη σε αυτή την προσπάθεια!


3. Μπορεί τα χείλη μου να «κολλήσουν» πάνω στο επιστόμιο;

Αν χρησιμοποιείς μεταλλικό επιστόμιο, θεωρητικά ναι, όπως και η γλώσσα. Δεν είναι πολύ εύκολο να συμβεί αλλά δε βλάπτει να κρατάς τα χείλη σου ενυδατωμένα! Επίσης, ένα ακρυλικό επιστόμιο θα εξαλείψει αυτή την πιθανότητα και θα σου προσφέρει πιο «φυσική» και απολαυστική αίσθηση στα χείλη.


4. «Γάντια να πάρεις και ζακέτα!»

Τα γάντια είναι υπέροχα για να κρατάς τα χέρια σου ζεστά το χειμώνα, αλλά δεν είναι πολύ βολικά για να κρατάς το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο και το να σου γλιστρήσει από τα χέρια είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε ατμιστή! Συνιστούμε, είτε να περιμένεις τη στιγμή που θα τα βγάλεις για να το κρατήσεις, είτε να προτιμήσεις ένα ζευγάρι γάντια από υλικό που δημιουργεί σταθερή λαβή, όπως δέρμα. Υπάρχει πιθανότητα βέβαια, τα κουμπιά να μην είναι αρκετά μεγάλα για να χρησιμοποιηθούν σωστά όταν φοράς γάντια. Μια καλή λύση είναι ένα μοντάκι με μεγάλο κουμπί ενεργοποίησης και εργονομικό σχεδιασμό, όπως το Nobacco Nixie.


5. Είναι το κρύο τσουχτερό και ο ατμός πυκνός.

Εμείς σου προτείνουμε να μην ατμίζεις όταν οδηγείς. Ειδικά στο κρύο ο ατμός γίνεται πιο πυκνός και σίγουρα δε θέλεις να τραβήξεις τζούρα οδηγώντας και να θολώσει το οπτικό σου πεδίο. Ωραία η απόλαυση αλλά πάνω από όλα υπεύθυνη και ασφαλής οδήγηση!


6. Κι αν ανέβω στα ψηλά;

Είναι ευρέως γνωστό ότι αν ταξιδέψεις με αεροπλάνο μπορεί να πλημυρίσει ο ατμοποιητής σου και το υγρό να λερώσει την αγαπημένη σου τσάντα. Λάβε υπόψιν σου ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν πας με αυτοκίνητο εκδρομή σε υψηλό υψόμετρο. Άδειασε λοιπόν τον ατμοποιητή σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου και γέμισέ τον όταν θα έχεις πλέον φτάσει στον προορισμό σου ή φύλαξέ τον μόνο του, ανάποδα σε ένα σακουλάκι.


Και προσοχή μη γλιστρήσεις στα χιόνια και βραχεί η συσκευή!