Ένας άνθρωπος σταματά το κάπνισμα κάθε 80 δευτερόλεπτα στην Αγγλία!

Πέρυσι, περίπου 400.000 άτομα στην Αγγλία σταμάτησαν επιτυχώς το κάπνισμα, το οποίο ισοδυναμεί με 1.069 καπνιστές την ημέρα. Παρά τους νέους καπνιστές και τους πρώην καπνιστές που υποτροπιάζουν, υπάρχουν πλέον 1 εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές στην Αγγλία από το 2014.

Από τους 6,1 εκατομμύρια καπνιστές στην Αγγλία, 6 στους 10 θέλουν να σταματήσουν, αλλά οι περισσότεροι προσπαθούν χρησιμοποιώντας μόνο τη θέληση («το κόβω μαχαίρι»), παρόλο που αυτή αποδείχτηκε η λιγότερο αποτελεσματική μέθοδος. Οι πιο επιτυχείς προσπάθειες χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό μεθόδων υποστήριξης για το σταμάτημα του καπνίσματος.

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε είναι με την εξειδικευμένη βοήθεια των τοπικών υπηρεσιών διακοπής του καπνίσματος μαζί με βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος. Το 2017 έως το 2018, το ήμισυ (51%) των καπνιστών που έλαβαν αυτό το πακέτο υποστήριξης κατόρθωσε να εγκαταλείψει το τσιγάρο. Παράλληλα, αυτοί που χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην προσπάθεια διακοπής του συμβατικού, είχαν ποσοστό επιτυχίας έως και 63%.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα παραμένουν η αγαπημένη βοήθεια του έθνους για το κάπνισμα, με περίπου 3,2 εκατομμύρια ενήλικες χρήστες στη Μεγάλη Βρετανία. Με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό που δεν καπνίζει πια έχει αυξηθεί και πάνω από το ήμισυ (52%) των τωρινών vapers έχουν σταματήσει να καπνίζουν εντελώς συμβατικά τσιγάρα. Άλλοι 900.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν εντελώς και τα δύο.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ένα από τα αυστηρότερα Ρυθμιστικά Πλαίσια της Ευρώπης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ταυτόχρονα αποτελεί τη δεύτερη χώρα στον κόσμο σε ποσοστό καπνιστών (ετήσια έκθεση Ο.Ο.Σ.Α). Την ίδια στιγμή που η νομοθεσία στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο αυστηρή (τα μηδενικά υγρά αναπλήρωσης είναι σε αναστολή πώλησης μέχρι να ρυθμιστεί η κυκλοφορία τους από το αρμόδιο Υπουργείο), ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας καλεί τον κόσμο να σταματήσει το κάπνισμα χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μεθόδων που περιλαμβάνουν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πηγή