Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στη μαζική προσπάθεια διακοπής καπνίσματος «Stoptober».

Πρώτη φορά φέτος, η καμπάνια Stoptober του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας προσφέρει ένα δωρεάν online πρόγραμμα «Personal Quit Plan» για να βοηθήσει τους καπνιστές να βρουν τη σωστή υποστήριξη για το κάπνισμα.

Ο Steve Brine, Υπουργός Δημόσιας Υγείας δήλωσε: «Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πιο υγιεινές ζωές ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να μειώσουμε τα ποσοστά καπνίσματος. Η Βρετανία είναι παγκόσμιος ηγέτης στον έλεγχο του καπνίσματος και οι ισχυρές μας πολιτικές σημαίνουν ότι τα ποσοστά του καπνίσματος έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ. Αλλά δεν είμαστε χαρούμενοι - γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους καπνιστές να σταματήσουν για πάντα. Η διακοπή είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας καπνιστής για την υγεία του - το Stoptober είναι μια λαμπρή ευκαιρία να δοκιμάσει να μην καπνίσει για 28 ημέρες και να δει τα οφέλη για τον εαυτό του.»

Ο Jeremy Kyle, τηλεοπτικός παρουσιαστής και μέχρι πρόσφατα 35 χρόνια καπνιστής δήλωσε: «Ήμουν καπνιστής πακέτου για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και είμαι υπερήφανος που εγκατέλειψα το κάπνισμα νωρίτερα αυτό το έτος. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να σταματήσω, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε πραγματικά για μένα... Αυτό που πραγματικά με βοηθάει είναι το άτμισμα. Είμαι σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο νικοτίνης και θα εγκαταλείψω και το ηλεκτρονικό τσιγάρο εντελώς όταν νιώσω έτοιμος. Από τότε που το έκοψα κατάλαβα τη σημασία της υποστήριξης αντί της προσπάθειας «να το κόψεις μαχαίρι» - αυτό σίγουρα δε δούλεψε για μένα στο παρελθόν. Αν μπορώ να σταματήσω εγώ, πιστεύω ειλικρινά ότι μπορεί ο καθένας, αν έχει τη σωστή υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό η ενέργεια Stoptober είναι εκεί για να προσφέρει. Θέλω οι άνθρωποι να το γνωρίζουν αυτό και να το κάνουν φέτος.»

Η ενέργεια Stoptober βασίζεται στην έρευνα ότι αν μπορείτε να μην καπνίσετε 28 ημέρες, είναι πέντε φορές πιθανότερο να το κόψετε τελείως. Το νέο Προσωπικό Σχέδιο Διακοπής θα προτείνει μια σειρά επιλογών στους καπνιστές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πρόσωπο με πρόσωπο, θεραπειών αντικατάστασης νικοτίνης όπως επιθέματα, τσίχλες ή εισπνευστήρες και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Πηγή