Stoptober - Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλεί τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Για άλλη μια χρονιά στην Αγγλία ο Οκτώβριος (October) μετονομάζεται σε Stoptober (από τις λέξεις Stop και October).

Το Stoptober είναι η 28 ημερών αντικαπνιστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας (NHS-National Health Service), που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 και έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο Άγγλους καπνιστές να προσπαθήσουν μαζικά να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Η καμπάνια βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία μελετών που αναφέρουν ότι όποιος επιτύχει να σταματήσει να καπνίζει συμβατικό τσιγάρο για 28 ημέρες, έχει 5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να διακόψει πλήρως το κάπνισμα.

 

To 2019, η έξυπνη αντικαπνιστική καμπάνια και το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλούν τους καπνιστές να «χωρίσουν» από το συμβατικό τσιγάρο.

Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ «χωρισμού» μπορείτε να το δείτε εδώ:

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Stoptober, προβάλλονται προτάσεις που θα βοηθήσουν τους καπνιστές να επιτύχουν τη διακοπή του καπνίσματος και σε αυτές περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο που χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικό τρόπο να αντιμετωπίσει κανείς την ανάγκη για νικοτίνη» και «ιδανικό εργαλείο οριστικής διακοπής του καπνίσματος».

Ειδική σελίδα για να μάθει κανείς ό,τι χρειάζεται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της Stoptober καμπάνιας.

 

Χιλιάδες άνθρωποι στην Αγγλία έχουν ήδη διακόψει το κάπνισμα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αυτοί μάλιστα που το συνδυάζουν με υποστήριξη ενός τοπικού κέντρου διακοπής του καπνίσματος έχουν εξαιρετικές πιθανότητες επιτυχίας.

Για την ακρίβεια 2 στους 3 το χρονικό διάστημα 2018 με 2019 πέτυχαν το σκοπό τους!

Τέλος, τονίζουν ότι για να αντιμετωπίσει κανείς την εξάρτηση από τη νικοτίνη με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου πρέπει να το χρησιμοποιεί όσο συχνά χρειάζεται και με τη σωστή διαβάθμιση νικοτίνης στο υγρό αναπλήρωσης.


Το απόλυτο όφελος επιτυγχάνεται μόνο με την πλήρη αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου με ηλεκτρονικό.


Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια οι Άγγλοι καπνιστές δεν είναι μόνοι τους. Μια εφαρμογή για κινητά, υποστήριξη μέσω email, ένα facebook group και μια εφαρμογή δημιουργίας εξατομικευμένου προγράμματος διακοπής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Stoptober καμπάνιας.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να βλέπει καθημερινά πόσα χρήματα εξοικονομεί μένοντας μακριά από την κακή συνήθεια, μέσω email λαμβάνει καθημερινά συμβουλές και ώθηση στην προσπάθεια του, μέσω της facebook ομάδας μπορεί να συζητήσει με άλλους που κάνουν την ίδια προσπάθεια, ενώ το εξατομικευμένο πλάνο τον βοηθάει να επιλέξει τον καταλληλότερο γι’ αυτόν τρόπο να επιτύχει.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη καμπάνια συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά στην Αγγλία παρόλο που στην Αμερική αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα μιας μυστηριώδους πνευμονοπάθειας που φαίνεται να οφείλεται σε άτμισμα παράνομων υγρών με έλαιο μαριχουάνας έχουν πυροδοτήσει άδικο πόλεμο ενάντια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.


Μήπως ο φετινός Οκτώβριος πρέπει να είναι και για εσένα Stoptober? Στη Nobacco μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

Με περισσότερα από 60 εξειδικευμένα Nobacco shop σε όλη την Ελλάδα, ένα κατάστημα Nobacco είναι πάντα δίπλα σου!

Εμείς στη Nobacco, εδώ και 11 χρόνια, έχουμε ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας. Με συστηματικούς ελέγχους και συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς, είμαστε σε θέση να μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν προδιαγραφές αυστηρότερες ακόμα και εκείνων που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-  Έρευνα και Ανάπτυξη Υγρών Αναπλήρωσης - Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, του Πανεπιστημίου Πατρών

-  Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Υγρών Αναπλήρωσης – Εργαστήριο Φαρμακολογίας Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-  Υπερσύγχρονη μονάδα Παραγωγής και Εμφιάλωσης Υγρών Αναπλήρωσης – Aquarius Project

-  Πλήρης εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία (TPD)

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να επιλέγετε νόμιμα και πιστοποιημένα προϊόντα από επώνυμες εταιρείες που είναι εναρμονισμένες με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.