Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι καπνιστές πρέπει να αρχίσουν το άτμισμα.

Ένα εξαιρετικό, απλό, κατανοητό και με πλούσιο πληροφοριακό υλικό βίντεο, παραγωγής της Νew Nicotine Alliance, χρηματοδότησε ο επίσημος δημόσιος φορέας της Αγγλίας για την υγεία (Public Health England), σε συνεργασία με το National Centre for Smoking Cessation and Training (ΝCSCT).


Συγκεκριμένα, ειδικευμένοι επιστήμονες εξηγούν με απλά λόγια γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια εναλλακτική λύση στο κάπνισμα και γιατί βάσει των μελετών τους δεν προωθεί, σε καμία περίπτωση, τους ανθρώπους στο συμβατικό τσιγάρο, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.


Επιβεβαιώνουν ότι τα ΜΜΕ αρκετές φορές τρομοκρατούν, παραπληροφορούν και γιγαντώνουν φήμες για να εμποδίσουν τη διάδοση του ατμίσματος και αναλύουν ζητήματα όπως η ασφάλεια των συσκευών και των υγρών αναπλήρωσης.


Οι ειδικοί στο βίντεο διευκρινίζουν πόσο ευχάριστη εμπειρία είναι για τον κάθε καπνιστή το άτμισμα, καθώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια πληθώρα συσκευών, υγρών αναπλήρωσης και νικοτίνης, η οποία δεν είναι αυτή που στην πραγματικότητα προκαλεί τη βλάβη. Τονίζουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πίσσα και τις άλλες τοξίνες που εκλύονται από την καύση του τσιγάρου. Στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν υπάρχει καύση και τα παράγωγα αυτής.


Ακολουθεί το βίντεο στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης ελληνικών υπότιτλων: