Η NOBACCO στηρίζει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η NOBACCO, ανακοινώνει με χαρά την απόφασή της να στηρίξει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου για την ενίσχυση της  λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 

Η NOBACCO θέλοντας να υποστηρίξει ενεργά το σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» διοργάνωσε στα κεντρικά της γραφεία την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ομιλία για τους εργαζόμενους της σε συνεργασία με τον ίδιο το σύλλογο, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για το σκοπό και τη δράση του. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την απλή και γρήγορη διαδικασία ελέγχου συμβατότητας που πραγματοποιείται με τη λήψη δείγματος κατά την εγγραφή καθώς και για την ίδια τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών  που είναι πλήρως ασφαλής και 100% ανώδυνη για τον δότη. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τονίσθηκε ότι οι ασθενείς που έχουν την ανάγκη μας, πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, από τις οποίες κινδυνεύει η ζωή τους. Καθώς η συμβατότητα μεταξύ δότη και ασθενή είναι εξαιρετικά σπάνια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μόνη λύση για εκείνους είναι το μόσχευμα, καθιστά την ανάγκη εύρεσης δότη επιτακτική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της NOBACCO, και ενώ ξεκίνησε σαν μία συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, κατέληξε σε μία συγκινητική και αθρόα προσέλευση του προσωπικού. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία ως μία από τις ουσιαστικότερες ενέργειες στις οποίες έχουν λάβει μέρος, ενώ η πλειοψηφία των υπαλλήλων μας, μαζί και ο κος Μάρκος Μαρκόπουλος,  είναι πλέον δότες μυελού των οστών.

Η NOBACCO στα πλαίσια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού και των συνεργατών με σκοπό την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών προσφέροντας έτσι ζωή σε ασθενείς που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης.

Μπορείς να στηρίξεις κι εσύ έμπρακτα τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»!

Πώς;
Αν είσαι μεταξύ 18 έως 45 ετών, Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή! Μπες στο www.oramaelpidas.gr και μάθε πως! Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη!

 

Λίγα λόγια για το σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί κομμάτι του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο: (www.oramaelpidas.gr).