– Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εσωτερικού –

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ / ΜΕΛΕΤΕΣ

 1. Η νικοτίνη πιθανόν να προστατεύει από τον κορωνοϊό. Ξεκινούν κλινικές μελέτες στη Γαλλία

  Η νικοτίνη πιθανόν να προστατεύει από τον κορωνοϊό. Ξεκινούν κλινικές μελέτες στη Γαλλία

  H νικοτίνη είναι πιθανόν ότι έχει κάποια προστατευτική δράση στην προσβολή από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ερευνητές στην Γαλλία.

  Η υπόθεση της έρευνας υποστηρίζεται από την ύπαρξη χαμηλού ποσοστού καπνιστών μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών της Covid-19, όπως έχει διαπιστωθεί από σειρά μελετών ανά τον κόσμο. Η επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος θα έλθει από τα αποτελέσματα γαλλικής έρευνας που πραγματοποιείται επί 350 νοσηλευόμενων ασθενών και 150 ελαφρύτερων περιστατικών της Covid-19 (που έχουν επιβεβαιωθεί από τεστ PCR).

  Διαβάστε περισσότερα »
 2. Δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων το άτμισμα. Αποσύρθηκε σχετική μελέτη από την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία ως «αναξιόπιστη και ψευδής»

  Δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων το άτμισμα. Αποσύρθηκε σχετική μελέτη από την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία ως «αναξιόπιστη και ψευδής»

  Τις κατηγορίες για την σύνδεση του ατμίσματος με τα εμφράγματα ανακαλεί η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, αφού καταδείχθηκε ως αναξιόπιστη η μελέτη με τους σχετικούς ισχυρισμούς.

  Συγκεκριμένα, το επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Journal of American Heart Association – JAHA) απέσυρε την έρευνα, ως αναξιόπιστη και ψευδή.

  Διαβάστε περισσότερα »
 3. Βίντεο του Economist αποκαλύπτει: Η παρανόηση σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  Βίντεο του Economist αποκαλύπτει: Η παρανόηση σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  Με αφορμή το ξέσπασμα ασθένειας των πνευμόνων στην Αμερική το Σεπτέμβριο του 2019, το ηλεκτρονικό τσιγάρο βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο.

  Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμο εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος, τη στιγμή που κάθε χρόνο περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το παραδοσιακό κάπνισμα.

  Το ξέσπασμα περιστατικών πνευμονοπάθειας (EVALI) στις ΗΠΑ, που κορυφώθηκε το Σεπτέμβριο του 2019 και ο τρόπος που οι Αρχές αντέδρασαν σε αυτό, δημιούργησε σύγχυση στο κοινό σχετικά με τους κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

  Τελικά αποδείχτηκε ότι οι ασθένεια οφείλεται σε παράνομα προϊόντα THC με προσθήκη vitamin E acetate.

  Διαβάστε περισσότερα »
 4. Νέα επιστημονική έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθάει τους καπνιστές να κόψουν τη συνήθειά τους

  Νέα επιστημονική έρευνα: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθάει τους καπνιστές να κόψουν τη συνήθειά τους

  Οι σημερινοί καθημερινοί ατμιστές είναι πολύ πιθανότερο να ήταν μέχρι πρόσφατα καπνιστές, δείχνει μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες, σύμφωνα με την οποία η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι συχνή μεταξύ όσων έκοψαν πρόσφατα το κάπνισμα, αλλά σπάνια μεταξύ όσων έχουν κόψει το κανονικό τσιγάρο εδώ και καιρό.

  Διαβάστε περισσότερα »
 5. Σημαντική βελτίωση στην αγγειακή υγεία των καπνιστών από την πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, σύμφωνα με διετή έρευνα

  Σημαντική βελτίωση στην αγγειακή υγεία των καπνιστών από την πλήρη μετάβαση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, σύμφωνα με διετή έρευνα

  Το άτμισμα είναι λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα για την αγγειακή υγεία της καρδιάς και οι καπνιστές που μεταβαίνουν σε ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά την αγγειακή τους υγεία, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, τα οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος (ΣΕΕΠΑ).

  Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη με την ονομασία VESUVIUS (Vascular Effects of Regular Cigarettes Versus Electronic Cigarette Use), η οποία διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Dundee με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιαγγειακής Ιατρικής και θεραπευτικής του πανεπιστημίου, Δρ. Jacob George “έφερε στο φως” σπουδαία ευρήματα τα οποία και δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American College of Cardiology, το πιο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό παγκοσμίως.

  Διαβάστε περισσότερα »
 6. 5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!

  5 επιστήμονες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο: Δες τι είπαν!

  Πλήθος επιστημόνων έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του στο ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα. Δες μερικές απόψεις σημαντικών μελών τις επιστημονικής κοινότητας!

  Διαβάστε περισσότερα »
 7. Σημαντικά κενά διαπιστώθηκαν σε έρευνα που συνέδεσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με πιθανότητα εμφράγματος.

  Σημαντικά κενά διαπιστώθηκαν σε έρευνα που συνέδεσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο με πιθανότητα εμφράγματος.

  Πρόσφατα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Heart Association έδειξε (για άλλη μια φορά) ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέθηκε με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής. Η παρερμηνεία αυτών των ευρημάτων ως «αυξημένου κινδύνου» για την εμφάνιση καρδιακών προσβολών είναι επιδημιολογικά κακή πρακτική και παραβιάζει βασικές αρχές της επιδημιολογικής έρευνας που γνωρίζουν και κατανοούν ακόμη και οι φοιτητές της ιατρικής. Το κύριο πρόβλημα στην ερμηνεία των συσχετίσεων ως αυξημένου κινδύνου προέρχεται από το γεγονός ότι ο χρόνος της καρδιακής προσβολής σε σχέση με την έναρξη της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι άγνωστος. Τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις ...

  Διαβάστε περισσότερα »
 8. Ο παγκοσμίου φήμης ογκολόγος Νταβίντ Καγιά (David Khayat) απενοχοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  Ο παγκοσμίου φήμης ογκολόγος Νταβίντ Καγιά (David Khayat) απενοχοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο

  Ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Νταβίντ Καγιά (David Khayat) βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει μέρος στον εορτασμό για τα 30 χρόνια του Συλλόγου «Ελπίδα» και βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη.

  Διαβάστε περισσότερα »
 9. Το προϊόν θέρμανσης καπνού gloΤΜ εκλύει 90-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου!

  Το προϊόν θέρμανσης καπνού gloΤΜ εκλύει 90-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου!

  Τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για το δυνητικά μειωμένο κίνδυνο του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού gloΤΜ έναντι του παραδοσιακού τσιγάρου παρουσίασε η British American Tobacco στο 2ο Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

  Διαβάστε περισσότερα »
 10. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί προπομπό του καπνίσματος για τους εφήβους

  Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί προπομπό του καπνίσματος για τους εφήβους

  Η πρώτη εξειδικευμένη επιστημονική έρευνα που μελέτησε τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από ανηλίκους κατέληξε στο πόρισμα ότι το άτμισμα δεν αποτελεί «πυλωρό» του καπνίσματος, δηλαδή ότι οι νέοι που κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου δε γίνονται καπνιστές στη συνέχεια.

  Διαβάστε περισσότερα »
Φόρτωση...
Please wait...