–  Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εσωτερικού άνω των 40€  –

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

 1. Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. το επίμαχο άρθρου 96 του νόμου 4600 για τα μηδενικά υγρά αναπλήρωσης - Ενδεχόμενο αναθεώρησης

  Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. το επίμαχο άρθρου 96 του νόμου 4600 για τα μηδενικά υγρά αναπλήρωσης - Ενδεχόμενο αναθεώρησης

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αποφανθεί γραπτώς τις επόμενες εβδομάδες επί της αντικανονικότητας που ακολούθησε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το άρθρο 96 του νόμου 4600/2019.

  Το συγκεκριμένο άρθρο, επιβάλει τη θέσπιση τεχνικών κανόνων στα ατμιστικά προϊόντα και βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού θα έπρεπε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για 3 μήνες. Η πρόσφατη (4/6/2019) παρέμβαση της Ρουμανίας με εμπεριστατωμένη γνώμη για την αντικανονικότητα του εν λόγω άρθρου στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα.

  Διαβάστε περισσότερα »
 2. Ελάχιστες οι επιπτώσεις των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σύγκριση με το κάπνισμα, σύμφωνα με τη Διακήρυξη κατά του καπνίσματος της οργανωτικής επιτροπής του «2nd Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy»

  Ελάχιστες οι επιπτώσεις των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σύγκριση με το κάπνισμα, σύμφωνα με τη Διακήρυξη κατά του καπνίσματος της οργανωτικής επιτροπής του «2nd Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy»

  Στη διαμόρφωση Διακήρυξης για την διακοπή του καπνίσματος προχώρησε η οργανωτική επιτροπή του «2nd Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy».

  Το 2ο Συνέδριο για τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού, που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα εστίασε στον έλεγχο και τη διακοπή του καπνίσματος για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις πολιτικές υγείας. Η οργανωτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Δημήτριο Κουρέτα, Κωνσταντίνο Πουλά, Αναστασία Μπαρμπούνη και Ιγνάτιο Οικονομίδη υπέγραψε διακήρυξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, 31 Μαΐου.

  Διαβάστε περισσότερα »
 3. “Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλά καταναλωτικά προϊόντα και να μην ρυθμίζονται από την Οδηγία για τα προϊόντα καπνού”

  “Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλά καταναλωτικά προϊόντα και να μην ρυθμίζονται από την Οδηγία για τα προϊόντα καπνού”

  Σύμφωνα με τον Giovanni Carucci, αντιπρόεδρο της British American Tobacco για θέματα της ΕΕ, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν κανονικό καταναλωτικό αγαθό και να μην ρυθμίζονται από την Οδηγία για τα προϊόντα καπνού.

  Διαβάστε περισσότερα »
 4. Ψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα για τα μηδενικά υγρά αναπλήρωσης

  Ψηφίστηκαν τα επίμαχα άρθρα για τα μηδενικά υγρά αναπλήρωσης

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε ΠΡΙΝ την ψήφιση στην Ολομέλεια το αίτημα της επείγουσας διαδικασίας που είχε ζητήσει το Υπουργείο Υγείας για τους τεχνικούς κανόνες στο άτμισμα (άρθρο 96), αλλά το Υπουργείο Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει 6 μήνες για την ισχύ του νόμου, ψήφισε το νόμο δίδοντας μεταβατική περίοδο 6 μηνών σε μέρος των ρυθμίσεων και ισχύ από την ημέρα δημοσίευσης (9/3/2019).

  Διαβάστε περισσότερα »
 5. Κομισιόν: Μπλόκο για τις διατάξεις για τα καπνικά προϊόντα.

  Κομισιόν: Μπλόκο για τις διατάξεις για τα καπνικά προϊόντα.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι το υπουργείο Υγείας δεν ακολούθησε την διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ για τα άρθρα 96 και 97 του νομοσχεδίου που αφορούν τα καπνικά προϊόντα. Εκτός της παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας, οι συγκεκριμένες διατάξεις έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τον επιστημονικό κόσμο που θεωρούν ότι οι διατάξεις έχουν σημαντικά λάθη και δεν έχουν λάβει υπόψη τους καμία απολύτως διεθνή επιστημονική εξέλιξη.

  Διαβάστε περισσότερα »
 6. Έκκληση από 35 ειδικούς επιστήμονες προς το Υπουργείο Υγείας

  Έκκληση από 35 ειδικούς επιστήμονες προς το Υπουργείο Υγείας

  Κορυφώνονται οι αντιδράσεις ειδικών σχετικά με προτεινόμενα νέα μέτρα του υπουργείου Υγείας που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να υιοθετήσει μια πολιτική ελάττωση της βλάβης από το κάπνισμα».

  Ο ειδικός επί του ζητήματος, με δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά σχετικά με τις επιπτώσεις του ατμίσματος στη δημόσια υγεία, Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Επιστημονικός συνεργάτης στο Ωνάσειο, συγκέντρωσε δεκάδες υπογραφές από συναδέλφους του ιατρούς και επιστήμονες-ειδικούς στο κάπνισμα, από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα από όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε περισσότερα »
 7. Παρέμβαση Δρ Φαρσαλινού στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: «Δημιουργείτε προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία χωρίς να προστατεύετε κανέναν»

  Παρέμβαση Δρ Φαρσαλινού στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: «Δημιουργείτε προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία χωρίς να προστατεύετε κανέναν»

  Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα η διαδικασία ακροάσεων του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο ΣΕΕΠΑ έδωσε βροντερό παρόν προκειμένου να εξηγήσει τη καταστροφική στρεβλότητα των επιμέρους διατάξεων του πολυνομοσχεδίου. Καθώς ο Σύνδεσμος θεωρεί απαραίτητη τη λήψη ενημέρωσης εκ μέρους της Επιτροπής, από διακεκριμένους επιστήμονες με απόλυτη εξειδίκευση στις έρευνες για το άτμισμα, ο λόγος δόθηκε μόνο στον Δρ. Φαρσαλινό, ώστε να ακουστεί ένας ξεκάθαρος, επιστημονικός, αληθινός λόγος για το τί συμβαίνει στον κόσμο και ποια είναι η αλήθεια από τις έρευνες.

  Διαβάστε περισσότερα »
 8. Χαμένοι στη «μετάφραση»: Αυξάνουν όντως τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

  Χαμένοι στη «μετάφραση»: Αυξάνουν όντως τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

  Στις 30-01-2019 τα ελληνικά μέσα δημοσίευσαν απόσπασμα αμερικανικής μελέτης που υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιαγγειακών παθήσεων. Σε κάποιος τίτλους χρησιμοποιήθηκε ακόμα και η λέξη «καρκίνος» χωρίς αυτή να αναφέρεται πουθενά μέσα στο κείμενο του δημοσιεύματος και προφανώς της μελέτης.

  Εμείς στη NOBACCO παρακολουθούμε ανελλιπώς όλες τις έρευνες που δημοσιεύονται και αφορούν τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου καθώς μέλημά μας είναι να παρέχουμε ορθή πληροφόρηση στους καταναλωτές που θέλουν να κάνουν την επιλογή ζωής και να αφήσουν στο παρελθόν το παραδοσιακό κάπνισμα. Δε θα αναλύσουμε τα τεχνικά και λογικά σφάλματα της συγκεκριμένης μελέτης καθώς γι’ αυτό αρμόδια είναι η επιστημονική κοινότητα, μέλη της οποίας έχουν εκφράσει ήδη τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους.

  Διαβάστε περισσότερα »
 9. 14ο Ετήσιο Συνέδριο: Τι νεότερο στην καρδιολογία

  14ο Ετήσιο Συνέδριο: Τι νεότερο στην καρδιολογία

  Το 14ο Ετήσιο Συνέδριο με θέμα τις εξελίξεις του 2018 και τις προοπτικές του 2019 στην Καρδιολογία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου 14-16 Δεκεμβρίου.

  Τα στελέχη της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής και έγκριτοι προσκεκλημένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο της καρδιαγγειακής ιατρικής, τις πρακτικές τους εφαρμογές και το μέλλον στην Καρδιολογία.

  Διαβάστε περισσότερα »
 10. Προσφυγή στο ΣτΕ από το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

  Προσφυγή στο ΣτΕ από το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

  Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ). Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ, κ. Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους τύπου για τις πρόσφατες εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, καθώς και για τις νομικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

  Διαβάστε περισσότερα »
Φόρτωση...
Please wait...