– Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εσωτερικού άνω των 40€ –

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

 1. Στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως ο Έλληνας ερευνητής που ηγείται διεθνώς των επιστημονικών πορισμάτων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

  Στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως ο Έλληνας ερευνητής που ηγείται διεθνώς των επιστημονικών πορισμάτων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

  Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά 50(!) μελέτες, σε συνεργασία με ελληνικά και διεθνή μεγάλα ινστιτούτα και πανεπιστήμια, που σχετίζονται με τις επιπτώσεις από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία. Έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, βάσει των πολλών ερευνών του, που έχουν καθορίσει μάλιστα και τη γενική αντίληψη που υπάρχει γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σχετικές έρευνες και ανακοινώσεις έχει πραγματοποιήσει και σε ελληνικά συνέδρια. 

  Διαβάστε περισσότερα »
 2. Βρέθηκε η αιτία της «μυστηριώδους πνευμονοπάθειας» στις ΗΠΑ

  Βρέθηκε η αιτία της «μυστηριώδους πνευμονοπάθειας» στις ΗΠΑ

  Σε προϊόντα με THC (τετραϋδροκανναβινόλη: η ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης) οφείλονται τελικά τα περιστατικά οξείας πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ που σχετίστηκαν με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

  Μετά από 39 θανάτους και πάνω από 2000 νοσηλείες, για πρώτη φορά αναλύθηκαν από τους Αμερικανούς επιστήμονες δείγματα των προϊόντων που είχαν χρησιμοποιήσει οι ασθενείς και σε ΟΛΑ βρέθηκε vitamin E acetate, μια ουσία που χρησιμοποιείται σε προϊόντα THC.

  Διαβάστε περισσότερα »
 3. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας για τα κρούσματα πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ

  Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας για τα κρούσματα πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ

  Από τον Αύγουστο του 2019, παρατηρείται ένα ξέσπασμα ασθένειας των πνευμόνων στις ΗΠΑ και οι επικεφαλίδες σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν ότι συνδέεται με το άτμισμα. Αυτή τη στιγμή έχουν αναφερθεί 1.604 περιπτώσεις στο Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) από 49 πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων 34 θάνατοι. Ενώ στις ΗΠΑ οι χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων υπολογίζονται περίπου στα 9 εκατομμύρια, οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις στον ιστότοπο του CDC καθιστούν σαφές ότι η ομάδα των ατόμων που νόσησαν είναι πολύ συγκεκριμένη. Το ξέσπασμα φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των νέων: το 70% των ασθενών είναι άνδρες και η μέση ηλικία είναι 24. Σχεδόν το ήμισυ (46%) είναι κάτω των 21 ετών.

  Διαβάστε περισσότερα »
 4. «Κανένας κίνδυνος από παθητική έκθεση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο - άστοχη η απαγόρευσή του σε κλειστούς χώρους»

  «Κανένας κίνδυνος από παθητική έκθεση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο - άστοχη η απαγόρευσή του σε κλειστούς χώρους»

  Ο John Britton, καθηγητής ιατρικής του αναπνευστικού, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham έκανε αυτή τη δήλωση στις στις 14 Οκτώβρη στον Connor Boyd για τη MailOnline.

  Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το παθητικό άτμισμα είναι επιβλαβές και το να εξαναγκάζεις τους ατμιστές να πάνε σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στους καπνιστές τσιγάρου είναι σκληρό και θα μπορούσε να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στα κανονικά τσιγάρα.

  Διαβάστε περισσότερα »
 5. Δήλωση Dr. David O’Reilly

  Δήλωση Dr. David O’Reilly

  Αγαπητέ πελάτη,

   

  Ίσως γνωρίζετε τις πρόσφατες ειδήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τους καταναλωτές που πάσχουν από οξεία αναπνευστική νόσο στις ΗΠΑ και τον Καναδά, γεγονός το οποίο έχει συνδεθεί με την πιθανή χρήση ορισμένων συσκευών ατμίσματος.

  Ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ατμίσματος παγκοσμίως, παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε περισσότερους από 9 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των καταναλωτών.

  Διαβάστε περισσότερα »
 6. «H νομοθετική εξίσωση καπνίσματος και ατμίσματος είναι ενδεικτική της σύγχυσης και της άγνοιας της πολιτείας για το θέμα» δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, γιατρός, σε συνέντευξή του στη Liberal.

  «H νομοθετική εξίσωση καπνίσματος και ατμίσματος είναι ενδεικτική της σύγχυσης και της άγνοιας της πολιτείας για το θέμα» δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, γιατρός, σε συνέντευξή του στη Liberal.

  Με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο, o γιατρός Γιώργος Παππάς έδωσε συνέντευξη στον Κυριάκο Αθανασιάδη, στη Liberal, για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

  Διαβάστε περισσότερα »
 7. Stoptober - Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλεί τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου!

  Stoptober - Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας καλεί τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου!

  Για άλλη μια χρονιά στην Αγγλία ο Οκτώβριος (October) μετονομάζεται σε Stoptober (από τις λέξεις Stop και October).

  Το Stoptober είναι η 28 ημερών αντικαπνιστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας της Αγγλίας (NHS-National Health Service), που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 και έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο Άγγλους καπνιστές να προσπαθήσουν μαζικά να διακόψουν το κάπνισμα με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

  Διαβάστε περισσότερα »
 8. Τα προϊόντα με THC παίζουν ρόλο στο ξέσπασμα ασθενειών στην Αμερική, σύμφωνα με το CDC

  Τα προϊόντα με THC παίζουν ρόλο στο ξέσπασμα ασθενειών στην Αμερική, σύμφωνα με το CDC

  Όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται το τοπίο σχετικά με τη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια στην Αμερική που αυτή τη στιγμή μετράει 805 κρούσματα και 12 θανάτους.

  Έχουν πλέον συλλεχθεί δημογραφικά στοιχεία (ηλικία και φύλο) από τους περισσότερους ασθενείς και τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψη που είχε εκφραστεί εξαρχής από πολλούς εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας.

  Διαβάστε περισσότερα »
 9. «Καταστροφή για τη Δημόσια Υγεία ο πανικός εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων», σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

  «Καταστροφή για τη Δημόσια Υγεία ο πανικός εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων», σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

  Οι ερευνητές εργάζονται σκληρά για να προσδιορίσουν την αιτία περισσότερων από 500 κρουσμάτων πνευμονικής νόσου σε χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων. Οκτώ από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πεθάνει, προκαλώντας ποινική έρευνα από τον FDA - αλλά ακόμα και πριν από την έξαρση αυτή, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είχαν διχάσει την ιατρική κοινότητα. Η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία δήλωσε ότι “τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι ασφαλή,” αλλά η Αμερικανική Εταιρεία για τον Καρκίνο δήλωσε ότι «είναι πιθανό να είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβή για τους ενήλικες από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων».

  Διαβάστε περισσότερα »
 10. Δρ. Φαρσαλινός στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη: «Παράνομες ουσίες η αιτία των περιστατικών πνευμονοπάθειας στην Αμερική»

  Δρ. Φαρσαλινός στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη: «Παράνομες ουσίες η αιτία των περιστατικών πνευμονοπάθειας στην Αμερική»

  Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με το Γιώργο Παπαδάκη, ήταν σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Ο καθηγητής μίλησε για τα περιστατικά οξείας πνευμονοπάθειας στην Αμερική, που συνδέθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, την πραγματική αιτία των περιστατικών και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα.

  Διαβάστε περισσότερα »
Φόρτωση...
Please wait...