Η Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του ‘’A Billion Lives’’ θα γίνει στις 16 Ιουνίου, στο Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης της Βαρσοβίας, ακριβώς μια μέρα πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Νικοτίνη που θα λάβει χώρα στη Βαρσοβία.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ-υπερπαραγωγή σχετικά με τις επερχόμενες απώλειες ανθρώπινων ζωών που μετρώνται πλέον σε εκατοντάδες εκατομμύρια και προκαλούνται από το κάπνισμα, σε συνδυασμό με την πολεμική που δέχεται η πιο εύκολη και ασφαλής εναλλακτική του, το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τα γυρίσματα έγιναν το 2015 σε πολλές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) και στις πέντε ηπείρους!

Δείτε το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ:
Και ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει όλη αυτή η ‘’κινητοποίηση’’ και ενημέρωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το πώς έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους, στην Ελλάδα είναι έτοιμο προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο το οποίο εξισώνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα συμβατικά, απαγορεύοντας το άτμισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Μήπως ντοκιμαντέρ όπως αυτό ή όπως το αντίστοιχο του BBC , όπως και επιστημονικές μελέτες  και επίσημες παραδοχές (Ντ. Κάμερον , Βρετανικό Υπουργείο Υγείας) πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’όψη από την ελληνική Βουλή προτού ψηφισθεί το εν λόγω Νομοσχέδιο;