Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Σχεδόν 1.800.000 πρόωροι θάνατοι Αμερικανών που προκαλούνται από το κάπνισμα θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη χρήση προϊόντων ατμίσματος με νικοτίνη

05/05/2021
από
Σχεδόν 1.800.000 πρόωροι θάνατοι Αμερικανών που προκαλούνται από το κάπνισμα θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη χρήση προϊόντων ατμίσματος με νικοτίνη
Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε μια νέα έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον και η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική εφημερίδα Population Health Metrics.

Η ιδιαιτέρως σημαντική αυτή έρευνα διεξήχθη αξιοποιώντας τα υπάρχοντα στοιχεία που ισχύουν στην Αμερική σχετικά με το πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση των προϊόντων ατμίσματος με νικοτίνη (NVP) από τους Αμερικανούς πολίτες.
Στην εν λόγω έρευνα μελετήθηκαν δυο διαφορετικά σενάρια: το μεν πρώτο αφορούσε εκείνη την περίπτωση όπου προϊόντα ατμού με νικοτίνη υπήρχαν στη διάθεση των καπνιστών και η άλλη περίπτωση όπου τέτοια προϊόντα δεν υπήρχαν.
Οι ερευνητές βρήκαν πώς στο σενάριο όπου τα ατμιστικά προϊόντα με νικοτίνη χρησιμοποιήθηκαν από τους καπνιστές για να σταματήσουν τη βλαβερή τους συνήθεια, περίπου 1.8 εκατομμύρια (1.300.00 ανδρών και 500.000 γυναικών) πρόωροι θάνατοι Αμερικανών πολιτών θα μπορούσαν να αποφευχθούν, για τα έτη 2013-2060. Πρόκειται για έναν αριθμό κατά 10.4% μειωμένο συγκριτικά με το δεύτερο σενάριο, στο οποίο τέτοια προϊόντα δεν βρίσκονταν στη διάθεση των Αμερικανών. Χαρακτηριστικό είναι δε πώς σύμφωνα με την μελέτη, με τη μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα, οι Αμερικανοί καπνιστές σωρευτικά θα μπορούσαν να κερδίσουν 38.9 εκατομμύρια χρόνια ζωής!

Γιατί είναι σημαντική η εν λόγω έρευνα;
Η μελέτη παρουσιάζει επιπλέον στοιχεία και αριθμητικά μεγέθη τα οποία ενισχύουν τον επιστημονικό ισχυρισμό ότι το πέρασμα από το κάπνισμα στο άτμισμα μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές πολιτών.
 

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;