Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

31 Μάϊου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

31/05/2021
από
31 Μάϊου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

 

«Πάρε διαζύγιο τώρα!»

Γιατί αυτή η τοξική σχέση δεν σου κάνει καλό
Γιατί ήρθε η ώρα να φύγεις από τη βλαβερή επιρροή του
Γιατί δεν αξίζει να είναι «δίπλα» σου
Κόψε το τσιγάρο σήμερα. Διάλεξε μια καλύτερη ζωή!

 

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ορίστηκε για πρώτη φορά από τα Κράτη Μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1987 προκειμένου να αφυπνιστεί η διεθνής κοινή γνώμη, γύρω από την επιδημία του καπνίσματος και τις θανατηφόρες συνέπειές της.

Μάλιστα, από τότε και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού πραγματοποιούνται δεκάδες εκστρατείες ευαισθητοποίησης από διάφορους φορείς, ώστε να ενημερωθούν εκατομμύρια καπνιστές ανά τον πλανήτη, για τις βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου, αλλά και να μάθουν πώς μπορούν να σταματήσουν την κακή τους συνήθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η Ελλάδα έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ενήλικων καθημερινών καπνιστών (27,3%) μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Εξίσου αποθαρρυντικό είναι το γεγονός πώς μόνο 1 στους 4 Έλληνες καπνιστές αναφέρουν μία τουλάχιστον προσπάθεια διακοπής κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους ενώ το 1/5 του συνόλου των θανάτων, δηλαδή περισσότεροι από 20.000 θάνατοι ετησίως, αποδίδονται σε νοσήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα.

 

«Θέλω να χωρίσω από το τσιγάρο!» 

stop smoking

 

«Θέλω να σταματήσω το τσιγάρο αλλά δεν μπορώ!». Μια φράση που ακούγεται συχνά από τα χείλη καπνιστών, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κόψουν το τσιγάρο, με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά την έναρξη της προσπάθειάς τους, να ….ξανακυλήσουν.

Σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά πορίσματα, η στροφή σε εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα θέρμανσης του καπνού, μπορεί να βοηθήσει όλους εκείνους που αδυνατούν να κόψουν το τσιγάρο, αφού με αυτόν τον τρόπο μπορούν να απαλλαγούν μια και καλή από τη βλαβερή τους συνήθεια.

 

Πρόσφατα, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας σε έκθεσή του, υποστήριξε πώς «το άτμισμα είναι ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους διακοπής του καπνίσματος».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ολοένα και περισσότεροι διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί ανά τον πλανήτη, καλούν τις κυβερνήσεις να προσθέσουν στους υφιστάμενους πυλώνες της διακοπής και της πρόληψης, την πολιτική μείωσης της βλάβης για όσους καπνιστές αδυνατούν να διακόψουν το κάπνισμα. 

 

3+1 λόγοι που κάνουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο καλύτερο από το συμβατικό

Είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα

Σε αυτό συνηγορούν μεγάλοι και έγκριτοι επιστημονικοί οργανισμοί ανά τον πλανήτη, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον αναγνωρίζουν τα οφέλη του ατμίσματος. Όπως συνέβη πρόσφατα με τη Βρετανική Επιτροπή για την Τοξικότητα των Χημικών 0υσιών στα Τρόφιμα, τα Καταναλωτικά Προϊόντα και το Περιβάλλον (Committee on Toxicity of Chemicals in Food, Consumer Products and the Environment - COT) η οποία σε έκθεσή της, τον περασμένο Οκτώβριο, υποστήριξε πως «οι καπνιστές που εγκαταλείπουν την βλαβερή τους συνήθεια και περνούν στο άτμισμα είναι πιθανότερο να ελαττώσουν τους κινδύνους για την υγεία τους». Το ίδιο επιβεβαίωσε και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία σε έρευνά της, τονίζοντας πως το άτμισμα είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα. 

 

Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο οι προσωπικοί σου χώροι θα είναι πιο καθαροί

Είναι γνωστό σε όλους, πως οι κιτρινισμένες κουρτίνες και η μόνιμη μυρωδιά τσιγάρου που συνοδεύει κάθε γωνιά των προσωπικών χώρων, είναι οι εικόνες που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τους καπνιστές, οι οποίοι έχουν επιλέξει να απολαμβάνουν  την αγαπημένη τους συνήθεια μέσα στο σπίτι. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να στραφείς στο άτμισμα, όλες αυτές οι δυσάρεστες οσμές θα ανήκουν στο παρελθόν.

 

Γλιτώνεις χρήματα

Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί πόσα χρήματα ξοδεύεις καπνίζοντας, όμως ίσως να μην τα έχεις υπολογίσεις. Σύμφωνα με έρευνες, ένας καπνιστής πακέτου μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 700 ευρώ το χρόνο αλλάζοντας σε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ωραία, δεν θα ήταν με τα χρήματα που γλιτώνεις να μπορείς να καλύψεις άλλες σου ανάγκες;

 

Περισσότερες γεύσεις, περισσότερες επιλογές!

Ένας νέος κόσμος γεύσεων θα απλωθεί μπροστά σου από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να κόψεις το τσιγάρο. Ως γνωστόν, τα υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου προσφέρονται σε μια ανεξάντλητη ποικιλία, που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Επίσης, το κάπνισμα, αποδεδειγμένα προκαλεί σημαντική απώλεια της γευστικής και οσφρητικής ικανότητας. Δεν είναι τυχαίο πώς σταματώντας το, η ζωή σου θα γίνει ακόμη πιο απολαυστική!

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;