Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Χειμώνας και ηλεκτρονικό τσιγάρο - 4 tips που κάνουν το άτμισμα απολαυστικό και σε χαμηλές θερμοκρασίες

28/01/2022
από
Χειμώνας και ηλεκτρονικό τσιγάρο - 4 tips που κάνουν το άτμισμα απολαυστικό και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Όσο οι χαμηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να υπάρχουν και ο χειμώνας δεν αναμένεται να μας αφήσει σύντομα, είναι η κατάλληλη στιγμή για μερικές προσαρμογές στην καθημερινή μας συνήθεια ατμίσματος, λαμβάνοντας υπόψιν τις καιρικές συνθήκες, που συχνά δεν αποτελούν σύμμαχό μας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές, σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να κάνουν το άτμισμα εξίσου απολαυστικό και κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

#1 Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών τσιγάρων, όπως κι όλες οι μπαταρίες, χάνουν μέρος της αυτονομίας τους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Πού οφείλεται αυτό; Απλώς επηρεάζεται η ηλεκτροχημική αντίδραση των ιόντων λιθίου και του γραφίτη που λειτουργεί ως αγωγός για παραχθεί το απαραίτητο ρεύμα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μειωθεί δραστικά η ενέργεια της μπαταρίας (κοινώς τα mAh) και η ικανότητά της να παρέχει την απαιτούμενη ισχύ. Τι σημαίνει αυτό; Μικρότερη αυτονομία και λιγότερη ισχύς.

Το καλύτερο, λοιπόν, που έχουμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία της συσκευής μας, ειδικά αν ατμίζουμε σε εξωτερικό χώρο. Μπορούμε να μεταφέρουμε τη συσκευή στην τσέπη μας, προκειμένου να μην εκτίθεται στο κρύο και στον παγωμένο αέρα, και να αποφεύγουμε να την αφήνουμε, για παράδειγμα, στη βεράντα ή το αυτοκίνητό μας, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει. Εύκολο;

Όσο φροντίζουμε την μπαταρία μας, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής θα έχει, οπότε και καλύτερη απόδοση.

 

#2 Υγρά Αναπλήρωσης και προστασίας από το κρύο

Αν πιστεύετε ότι η μπαταρία σας είναι η μόνη που επηρεάζεται από το κρύο, ξανασκεφτείτε το. Αν και τα υγρά αναπλήρωσης έχουν χαμηλότερο σημείο πήξεως από το νερό, εντούτοις μπορεί να γίνουν πιο παχύρευστα, με αποτέλεσμα να φράξουν την αντίστασή μας. Τα κύρια συστατικά των υγρών αναπλήρωσης είναι η προπυλενογλυκόλη (PG) και η φυτική γλυκερίνη (VG). Καθώς η PG παγώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη VG, καλύτερα να επιλέγουμε υγρά με μεγαλύτερη συγκέντρωση προπυλενογλυκόλης, όπως τα υγρά των σειρών Classic και Tabac, καθώς η καλύτερη ρευστότητά τους σε συνδιασμό με το γεγονός ότι η PG είναι πιο «ανθεκτική» στις χαμηλές θερμοκρασίες, τα κάνει πιο φιλικά προς την αντίσταση του ατμοποιητή.

Μπορούμε να προφυλάξουμε τα υγρά αναπλήρωσης αποθηκεύοντάς τα σε σκοτεινό μέρος, μακριά από ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας και να φροντίζουμε ο ατμοποιήτης μας να είναι πάντοτε καθαρός. Αν διαπιστώσουμε ότι το υγρό μας είναι πιο παχύρευστο απ’ ό,τι συνήθως, αφού το αφαιρέσουμε από τη δεθαμενή του ατμοποιητή, αλλάζουμε την αντίστασή μας. Τόσο απλό!

 

thermometer

 

#3 Αποφεύγουμε τις απότομες εισπνοές

Όπως αναφέραμε, οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την εμπειρία ατμίσματος μειώνοντας τόσο τη θερμότητα, όσο και το χτύπημα στον λαιμό. Με άλλα λόγια, η θερμότητα που παράγει συνήθως ο ατμοποιητής μας σε κάθε εισπνοή μπορεί να είναι αισθητά μικρότερη σε κρύο καιρό. Αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα του κρύου αέρα που έρχεται σε επαφή με τη συσκευή μας. Επιπλέον, αντιλαμβανόμαστε μειωμένο χτύπημα στον λαιμό, επειδή η ζέστη δεν είναι τόσο έντονη.

Αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε είναι οι εισπνοές μεγάλης έντασης, προκειμένου να αντισταθμίσουμε τη λιγότερη θερμότητα και το μειωμένο χτύπημα στον λαιμό. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της αντίστασης του ατμοποιητή μας. Παράλληλα, θα καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο υγρό ανά γέμισμα από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

 

#4 Εναλλαγή γεύσεων

Αν είστε από τους ατμιστές που χρησιμοποιούν το ίδιο υγρό αναπλήρωσης όλο τον χρόνο, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε κάτι καινούριο. Στη Nobacco διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικές και διασκεδαστικές γεύσεις που ταιριάζουν σε κάθε εποχή! Ωστόσο, η ιδέα της εναλλαγής γεύσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας και να δώσετε τη γεύση που ταιριάζει σε κάθε εποχή. 

Όταν πρόκειται για χειμερινό άτμισμα, μια ιδιαίτερη πρόταση είναι η επιλογή της γεύσης Tabac - Violet, που μπορεί να συνοδεύσει τις εξορμήσεις σας στο χιόνι ή τα χειμωνιάτικα βράδια σας δίπλα στο τζάκι. Εποχιακές γεύσεις, επίσης, είναι και τα Chroma - Wake Up και Mon Dessert - I Accept Cookies που φτιάχνουν τέλεια τη διάθεση για αυτήν την κρύα περίοδο του χρόνου.

 

vaping in the winter

 

Όπως είδαμε, με μικρές, απλές και ανέξοδες αλλαγές, το άτμισμα θα παραμένει η αγαπημένη μας συνήθεια και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τώρα που γνωρίζουμε τι να περιμένουμε μπορούμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε μια εξαιρετική εμπειρία ατμίσματος, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές. Και μην ξεχνάτε, ένας Nobacco expert είναι πάντοτε διαθέσιμος να σας βοηθήσει σε κάθε απορία σας.

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα στο: https://www.nobacco.gr/face-2-face/

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;