Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

6 + 1 Battery Charging Tips

04/10/2021
από
6 + 1  Battery Charging Tips

Έχετε παρατηρήσει ότι η μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου δεν διαρκεί όσο παλιά; Η φόρτισή της διαρκεί περισσότερο ή λιγότερο από το συνηθισμένο; Η απόδοσή της σας φαίνεται μειωμένη;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, να τη βοηθήσετε να αποδώσει καλύτερα και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το άτμισμα.

Όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή έτσι και οι συσκευές ατμίσματος λειτουργούν με μπαταρίες. Οι μπαταρίες λιθίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συμβατικές και επαναφορτίζονται, όμως ακόμα και αυτές χρειάζονται αντικατάσταση κατά καιρούς.

Στη NOBACCO θα ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα μπαταριών ηλεκτρονικού τσιγάρου σε πολύ προσιτές τιμές.

 

#1 Απενεργοποιήστε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο όταν δεν το χρησιμοποιείτε

turn off ecigarette

Όποτε δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια απενεργοποιώντας την.

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τη συσκευή του ηλεκτρονικού τους τσιγάρου ενεργοποιημένη, νομίζοντας ότι δεν καταναλώνει καθόλου ενέργεια. Ακόμα και τα πιο απλά ηλεκτρονικά τσιγάρα διαθέτουν ηλεκτρονικό κύκλωμα, πράγμα που σημαίνει ότι όταν είναι ενεργοποιημένο ή σε κατάσταση αναμονής εξακολουθεί να «σκέφτεται» και αυτό χρησιμοποιεί ρεύμα.

Δεν θα αφήνατε την τηλεόραση ή την καφετιέρα σας ενεργοποιημένη όταν σταματήσετε να τη χρησιμοποιείτε, οπότε γιατί να αφήσετε τη συσκευή ατμίσματός;

 

#2 Μην αποφορτίζετε εντελώς τις μπαταριές των συσκευών σας

charge vape

Για να μη χρειάζεται να αντικαθιστάτε συχνά τη μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου, μην την αφήνετε να αποφορτιστεί πλήρως. Χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια για να επαναφορτίσετε μια μπαταρία που δεν έχει αδειάσει πλήρως από μια μπαταρία που έχει εξαντληθεί εντελώς.

Οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου, είναι έξυπνες μπαταρίες, με λιγότερο «πολυάσχολη» χημική αντίδραση να συμβαίνει στο εσωτερικό της, άρα δεν χρειάζεται να αποφορτιστεί πλήρως για να συνεχίσει να λειτουργεί τέλεια.

Είναι καλύτερο λοιπόν να ξεκινήσετε τη φόρτιση της μπαταρίας σας όταν είναι μισοάδεια για να αποφύγετε την άσκοπη επιβάρυνση της ίδιας της μπαταρίας. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται για να τη φορτίσετε.

 

#3 Μην τις φορτίζετε υπερβολικά

charge vape batteries

Είναι δελεαστικό να αφήσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο στο φορτιστή για ολόκληρη τη νύχτα. Η φόρτισή του ενώ κοιμάστε μπορεί να είναι αρκετά βολική, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Ορισμένες φορτίσεις διακόπτονται όταν η μπαταρία καταγράφει πλήρη φόρτιση, αλλά όχι όλες. Εάν παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας ή η μπαταρία της είναι ζεστή όταν την αφαιρείτε από τη φόρτιση ενώ αυτή έχει ολοκληρωθεί πλήρως, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα που τη διαπερνά.

Συνεπώς, είναι προτιμότερο να φορτίσετε την συσκευή σας μέχρι να γεμίσει και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε από το φορτιστή.

 

#4 Αποθηκεύστε τες φορτισμένες

car charge

Εάν γνωρίζετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο για μερικές εβδομάδες ή μήνες, φροντίστε να το φορτίσετε πριν το τοποθετήσετε σε κάποιον αποθηκευτικό χώρο.

Εάν διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, φορτίστε το και στη συνέχεια απενεργοποιήστε το. Για αποσπώμενες μπαταρίες, κάντε το ίδιο και με αυτές. Φορτίστε τες και στη συνέχεια φυλάξτε τες σε δροσερό μέρος.

Η μπαταρία κατά την αποθήκευση θα αδειάσει με αργό ρυθμό. Εάν δεν είναι φορτισμένη, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε, θα αναγκαστεί να «εργαστεί» πολύ περισσότερο για να επιστρέψει σε πλήρη φόρτιση.

 

#5 Χρησιμοποιείτε τακτικά τις μπαταρίες σας

vape charger

Η μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου είναι παρόμοια με την μπαταρία του κινητού σας. Θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά για να διατηρήσετε την απόδοσή της.

Οι μπαταρίες σύγχρονης τεχνολογίας θεωρούνται «έξυπνες» μπαταρίες και έτσι όταν χρησιμοποιούνται σωστά και κάνουν τη δουλειά για την οποία κατασκευάστηκαν, θα έχουν εξαιρετική απόδοση.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας συχνά, θα χάσει σιγά σιγά μέρος της ισχύος της. Προσπαθήστε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και θα διατηρήσει τη σωστή λειτουργία της.

 

#6 Διατηρήστε την μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου καθαρή

vape batteries

Οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών σας τσιγάρων μπορεί να λερωθούν κατά τη μεταφορά τους, την αφαίρεση από τη συσκευή, αλλά και από περιστασιακές διαρροές υγρού.

Όταν λερώνονται, η σύνδεσή τους με τον ατμοποιητή γίνεται πιο αδύναμη. Αυτό αναγκάζει την μπαταρία να δουλέψει περισσότερο για να παράγει την απαιτούμενη ποσότητα ισχύος.

Καθώς η μπαταρία αναγκάζεται να δουλεύει περισσότερο, η συνολική διάρκεια ζωής της θα μειωθεί. Επίσης θα αδειάζει πιο γρήγορα, αναγκάζοντάς σας να τοποθετείτε τη συσκευής σας πιο συχνά στο φορτιστή.

Διατηρήστε την μπαταρία σας καθαρή και θα παρατηρήσετε βελτιωμένη απόδοση του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου και καλύτερη φόρτιση.

 

Τι πρέπει να κάνετε όταν η μπαταρία σας δεν λειτουργεί πλέον καλά;

recycle

Αντικατάσταση - Οι μπαταρίες δεν διαρκούν για πάντα κι έτσι εάν παρατηρήσετε ότι η διάρκεια χρήσης έχει μειωθεί αισθητά και η φόρτιση ολοκληρώνεται γρήγορα, η μπαταρία φτάνει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της και θα πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Ανακύκλωση – Οι μπαταρίες όλων των ειδών μπορούν να ανακυκλωθούν. Εκτός από την απόρριψη των μπαταριών σας στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης συσκευών που θα βρείτε στα καταστήματα NOBACCO υπάρχουν σημεία ανακύκλωσης μπαταριών στα σουπερμάρκετ και σε επιλεγμένα καταστήματα. Όπως και να επιλέξετε να απορρίψετε τις μπαταρίες, κάντε το υπεύθυνα και ποτέ στον κάδο απορριμμάτων, καθώς οι μπαταρίες μολύνουν τους χώρους υγειονομικής ταφής για τα επόμενα χρόνια.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;