Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

10 tips για να κοιμηθείς νωρίς την Πέμπτη το βράδυ

22/11/2021
από
10 tips για να κοιμηθείς νωρίς την Πέμπτη το βράδυ

Παρασκευή πρωί έρχεται η αυθεντική Black Friday στα καταστήματα και στο eshop της NOBACCO.

Γι’ αυτό την Πέμπτη το βράδυ φρόντισε να κοιμηθείς νωρίς, ώστε να είσαι έτοιμος την Παρασκευή το πρωί να ξεκινήσεις τις αγορές των αγαπημένων σου προϊόντων ή εκείνων που λαχταρούσες μέχρι χθες, αλλά η τιμή τους δεν στο επέτρεπε.

Για να μην στριφογυρίζεις, κάνεις scroll στα social media, μετράς πόσες ώρες ύπνου σου απομένουν και η επιθυμία σου να αποκοιμηθείς μετατραπεί σε ένα ακόμη στρεσογόνο παράγοντα που θα σε κρατήσει ξύπνιο, σου παραθέτουμε μία λίστα με τεχνικές για να σε βοηθήσουν να φτάσεις γρηγορότερα στη χώρα των ονείρων, αλλά και να βελτιώσεις συνολικά την υγιεινή του ύπνου σου.

 

1. Περιόρισε τις ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο δωμάτιο

watching tv

Συσκευές όπως η τηλεόραση και το κινητό απελευθερώνουν μπλε φωτισμό, ο οποίος καταστέλλει την έκκριση μελατονίνης, ορμόνη απαραίτητη για έναν ήρεμο και βαθύ ύπνο. Παράλληλα, ο πειρασμός για ένα τελευταίο scrollαρισμα στο κινητό παραμένει, όταν αυτό είναι δίπλα μας και μας αφαιρεί χρόνο από την ήδη περιορισμένη και πολύτιμη ξεκούραση μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο ή να ακούσουμε χαλαρωτική μουσική.

 

2. Περιόρισε το αλκοόλ και την καφεΐνη

drinking coffee

Μπορεί ένας καφές το απόγευμα ή ένα κοκτέιλ το βράδυ να αποτελούν απολαυστικές συνήθειες, όμως στην πραγματικότητα υπονομεύουν τον ύπνο μας. Δεδομένου ότι η καφεΐνη χρειάζεται από 4 έως 6 ώρες για να εγκαταλείψει το σώμα μας, θα ήταν καλό να ορίσουμε εμείς την ώρα που θα απολαμβάνουμε τον τελευταίο καφέ της ημέρας, χωρίς αυτός να επιδρά αρνητικά στη βραδινή μας χαλάρωση.

 

3. Φάε ελαφριά πριν κοιμηθείς

dinner

Μεγάλα και βαριά γεύματα αργά το βράδυ, δυσκολεύουν την πέψη και επηρεάζουν τον τρόπο που κοιμόμαστε. Έρευνες έχουν δείξει ότι μια χούφτα αμύγδαλα δύο ώρες πριν κοιμηθούμε επιδρούν ευεργετικά στον καλό ύπνο διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου σταθερά την ώρα που κοιμόμαστε, ενώ το μαγνήσιο που περιέχουν μας βοηθούν να κοιμηθούμε ήσυχοι.

 

4. Φτιάξε ένα ξεκούραστο περιβάλλον ύπνου

setting temprature

Ένα καλό στρώμα που παρέχει άνεση και στήριξη στο σώμα μας, η σωστή θερμοκρασία δωματίου (μεταξύ 16°C και 18°C), καθώς και η ευχάριστη μυρωδιά της λεβάντας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό σκηνικό που θα μας βοηθήσει στην ποιότητα του ύπνου μας.

 

5. Μην κοιτάζεις το ρολόι σου

insomnia

Ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο ρολόι μας για να δούμε πόσες ώρες ύπνου απομένουν, αυξάνουμε το άγχος μας και τελικά εμποδίζουμε τον οργανισμό μας να χαλαρώσει.

Χρήσιμη συμβουλή: Κλείδωσε το ρολόι σου σε ένα συρτάρι ή τοποθέτησέ το σε σημείο που δεν θα έχεις άμεση επαφή με την οθόνη του.

 

6. Εστίασε στην αναπνοή

breathing

«Επιβράδυνε και εστίασε στην αναπνοή, για να ηρεμήσεις το μυαλό, το νευρικό σύστημα και να χαλαρώσεις τους μύες», συμβουλεύει η σύμβουλος ύπνου, Maryanne Taylor. Όσοι ασχολούνται με το διαλογισμό και το life coaching ξέρουν ακριβώς πως η σωστή αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο και σε βοηθάει να χαλαρώσεις γρήγορα. Μια άσκηση που προτείνει η ειδικός να δοκιμάσεις είναι η πρακτική της «ίσης αναπνοής», η οποία βασίζεται σε όσους επικεντρώνουν την εισπνοή και την εκπνοή για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

7. Μείωσε κάθε πηγή φωτός

sleeping

Αφού κλείσεις την τηλεόραση, δες προσεκτικά αν υπάρχει άλλη πηγή φωτός μέσα στο δωμάτιο. Το φως αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για έναν ήρεμο ύπνο, καθώς το σώμα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να μείνει ξύπνιο. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις το φως, σκέψου να προμηθευτείς μία μάσκα ύπνου!

 

8. Κάνε μασάζ πίσω από το αυτί σου

ear massage

Μια δικαιολογία για μασάζ είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ειδικοί στο βελονισμό συνιστούν να τρίβεις το αυτί σου με κυκλικές κινήσεις - 100 έως 200 φορές - καθώς αυτή η κίνηση ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

 

9. Μην στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου

insomnia

Το να στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι μας αποτελεί μια λογική αντίδραση όταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, όμως, με αυτό τον τρόπο, η νευρικότητα αυξάνεται και η αυπνία παρατείνεται.
Είναι προτιμότερο να σηκωθούμε για 20' από το κρεβάτι κάνοντας κάτι χαλαρωτικό και να επιστρέψουμε για μια νέα προσπάθεια όταν θα νιώσουμε πραγματικά ήρεμοι.

 

10. Πιες μια κούπα χαμομήλι

drink tea

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα βότανα για να ξεπεράσουν την αϋπνία για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Τα αφεψήματα χωρίς καφεΐνη μας βοηθούν να χαλαρώσουμε μέσω φυσικών χημικών ουσιών που προκαλούν ύπνο. Δοκιμάστε να πιείτε πριν ξαπλώσετε μια κούπα χαμομήλι ή λεβάντα που έχουν ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες.

 

Αυτή την εβδομάδα, με τις αγορές σας στα καταστήματα και στο eshop της NOBACCO, σας περιμένει ένα μικρό δώρο-έκπληξη που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε νωρίς την Πέμπτη το βράδυ!

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;